ENSITREFFIT ALTTARILLA – AVIOLIITON HÄPÄISYÄ!!!

Katsoimme eilen ensitreffit alttarilla. Ohjelman jälkeen totesin kyyneleet silmissä että tuo on avioliiton häpäisyä. Mieheni oli täysin eri mieltä josta syntyikin sitten keskustelu. Miehenihän on usein kanssani eri mieltä..kai ihan tarkoituksellaan.

Mitä mieltä minä sitten olin tästä ohjelmasta? 

– Yllätyin siitä kuinka laadukkaita ihmisiä sinne on hakenut. En siis lokeroi naisia viidakon tähtöset -kategoriaan millään tasolla ja siis koko ohjelma on tasokkaampi kun mitä ajattelin. Miehetkin vaikuttivat kunnollisilta. Tulen katsomaan ohjelmaa jatkossakin, koska Sveitsissä mulla on aikaa katsoa suomalaista televisioviihdettä. Tämä tarkoittaakin varmaan lisää kyyneleitä. 🙂 Ohjelman kiinnostavin kohta onkin vasta vihkimisen jälkeen, miten pareilla synkkaa? Jos saisin valita niin jättäisin pois vihkimisen ohjelmasta.

Olen raivoissani siitä että täysjärkiset suomalaiset ihmiset menevät naimisiin tosta noin vaan ventovieraan kanssa. Vihkimestä tehdään viihdettä! Se on väärin. Miksi tässä ohjelmassa pitää mennä naimisiin? Miten pappi edes on suostunut näyttää naamansa tuollaisessa ohjelmassa? Mulla tuli oikeasti kyyneleet, surullinen olo ja me melkein riideltiin mieheni kanssa tästä asiasta, koska minä olen niin vahvasti sitä mieltä että naimisiinmenon pitää olla elämän yksiä suurimpia kohokohtia, sydämen pitää sykkiä sitä toista kohtaan, kun kävelee alttarille tulevan aviopuolisonsa luokse. Se ei voi olla mikään hupijuttu. Ensitreffit tänä päivänä, täällä meidän länsimaalaisessa kulttuurissa on kyllä jossain muualla kuin alttarilla.

Lehdessä luki että onko tämä rohkein reality ikinä. No en kyllä tiedä mitä rohkeaa tuossa on, typeryyttä vain. Miettikää, kiva mennä tuntemattoman aviomiehensä kanssa viettää romanttista hääyötä shamppanjan ja ruusunlehtien keskelle.

Olenko ainoa näin vahvojen reaktioideni kanssa? Ei haittaa, jos olen, mutta ihmettelen kyllä! Menisitkö SINÄ ventovieraan kanssa naimisiin?

Mieheni pointit:

Avioituminen ohjelmassa mukanaoleville ei ole onnistunut. Kun tavoitteena on avioliitto eli elinikäinen parisuhde on ns järkisyillä avioituminen perusteltua. Nykykäsitys rakkaudesta on romanttinen ja tunteellinen. Siihen sopivat löyhemmät liitot.  Rakkaus avioliitossa on lupaus “rakastaa” ja sitoutua kuolemaan saakka vaikka ajan kuluessa puolisot olisivat muuttuneet täysin, tunteet kumppanista ainoastaan negatiivisiä aviorakkauden ollessa tuskallista ponnistelua ja tehdyn lupauksen vastentahtoista täyttämistä.  Valtava määrä onnistuneita avioliittoja maailmalla päätetään vanhempien ja sukulaisten toimesta. Niissä “asiantuntijat” isät, äidit ja suku etsivät optimaalisen kumppanin ja tunnetekijät ohitetaan. Ohjelmassa oikeat asiantuntijat tekevät valintaprosessin vanhempien puolesta. Ohjelma on kokeiluna mielenkiintoinen. Seuravassa jaksossa valinnan voisi tehdä vanhemmat ja sukulaiset.

 

Lapsellisen tunteellinen hetki menossa mulla tässä, kun näköjään kaikki asiat on niin huonosti 😀

 

28 Responses

 1. Heippa, itse mietin ensin että järkyttävää p*skaa kun kuulin ohjelmasta.. Mutta ensimmäisen jakson nähtyäni jotenkin sytyin siitä ja heittäydyin mukaan. Ohjelmassa olevat tyypit ovat kärsineet epäonnistuneita liittoja, parisuhteita, ovat antaneet kaikkensa jopa kymmenen vuoden ajan niinkuin eräs heistä, tuloksetta. Minua suretti se enemmän ! Esim. olikohan se nimi Piia sanoi olleensa suhteessa kymmenen vuotta jossa lopulta paljastui että mies oli ollut HILJAA onneton kaksi vuotta.. Se jotenkin suretti mua erityisesti. Heitä kyllästyttää onnen etsiminen ja antavat ohjat muille – ns. ammattilaiset valitsevat parit varmaankin mm. tilastoita katsellen, miksi avioeroluvut ovat nousussa ? Kun ihmiset tässä nykymaailmassa ovat aina tyytymättömiä asioihin, tekevät he varmaan myös huonoja päätöksia.. Nyt päätösvalta on jollain täysin muulla. Noh, ne itse seremoniat olivat aika naurettavia, vieraathan tosiaan purskahtivat nauruun siellä joten ei siinä tosiaan mitään pyhää ollut. Mutta mennäänhän sitä las vegasissa naimisiin kännissäkin joten jokainen tavallaan 😀 Itse uskon juuri tuohon samaan ideaaliin mikä sinulla on häistä ja avioliitosta mutta miksei se voisi mennä myös näin? Ne parit näyttivät jollain tavalla söpöiltä 🙂 itse ainakin pidän heille peukkuja ja aion katsoa kaikki tulevat jaksot. Jos ei muuta niin ainakin tuos sarja on herättänyt keskustelua 😉

  1. Mäkin pidän heille peukkuja ja minäkin tykästyin kovasti muutamaan pariin. Mä en vaan ehkä ymmärrä miksi heti piti hypätä avioliittoon 😀 Ohjelma olisi ollut yhtä hyvää viihdettä, jollei parempi ilman alttarille tepastelua. Vai haluaako ihmiset katsoa just sitä kuinka tyhminä siellä alttarilla seistään?

   Vaikka ne parit näyttivät kuinka söpöiltä tahansa, niin sen perusteella ei mennä naimisiin ja erotaan pari kuukauden päästä kun hups,ei kemiat toiminneetkaan,koska eivät tunteneet toisiaan lainkaan. Ymmärrätkö mun pointin? 🙂

   Yksi menee kännissä naimisiin Vegasissa, toinen pitkän harkinnan jälkeen ohjelmaformaatissa tuntemattoman kanssa 😀 Et voi siis edes laittaa kännin piikkiin.
   Nojoo, ehkä mä en oo tarpeeksi avarakatseinen 🙂

   <3

 2. Romanttinen avioliitto on tapana ja kulttuurina todella uusi juttu, verrattuna jollakin tasolla sovittujen avioliittojen historiaan. On myöskin selkeä ero avioerostatistiikassa ja onnellisuusmittauksissa kyseisten liittojen välillä, kumpi on ollut selkeästi parempi? No sovitut avioliitot tietenkin (yllättäen?), ne kestävät yleensä kauemmin ja niissä elävät ihmiset ovat keskimäärin onnellisempia kuin romanttisessa liitossa. Täällä länsimaissakin sovitut avioliitot ovat olleet ihan normaalia hommaa, vielä isoisäni aikaan se oli varsinkin ns “paremmilla peheillä” tapana vähän laittaa sormensa peliin siinä kenet – varsinkin tyttäret – naivat.

 3. Mä oon kans kova itkemään, mikä ärsyttää mua tosi paljon! En vaan voi sille mitään, että niin moni asia saa mut herkistymään. Välillä taas tekee mieli itkeä, se on jopa “puhdistavaa” 😀 En osaa selittää… Mitä sun mies ajattelee, kun itket usein? Mun poikaystävällä menee välillä hermot tähän mun parkumiseen 😀 Yritän aina olla itkemättä, mutta hitto ku sille ei vaan voi mitään! Herkkyys tullut geeneissä 😀

  1. Häntä ei se haittaa 🙂 Huomasi piirteen hyvin ajoissa.

   Tiedän mitä tarkoitat Sabina. Minusta on hyvä asia että osaa itkeä :))
   Mun äiti on kova itkemään, häneltä varmaan olen perinyt tämän ihanan piirteen 😀

   xx

 4. Hei, nyt tulee pari tosi henkilökohtaista kysymystä, ja ymmärrän jos et halua vastata niihin blogissasi! 1) Miltä sinusta tuntuu kun ette ole vieläkään kihloissa miehesi kanssa, onko se sellainen asia jota sinä haluat ja odotat? 2) Oletteko keskustellleet miehenne kanssa, miksi hän ei halua mennä naimisiin?

  1. Olen suuri romantikko ja tietenkin unelmoin häistä, hääpuvusta, sormuksesta 🙂 Kyllä mieheni tietää että sitä toivon ja odotan. Haluaisin sormuksen sormeen, koska sillä osoitan että olen jonkun.

   Ymmärrän kuitenkin mieheni ajatukset avioliitosta.
   Olemme keskustelleet mieheni kanssa ja hänellä ei ole suurta kaipuuta avioliittoon, mutta ei hän sitä pidä mahdottomuutenakaan 😉

 5. Piti vielä kysyä, että mistä oot ostanut edellisen postauksen niken kengät? Mikä kauppa ja ostitko Suomesta? Ne on ihanat, haluun kans 🙂

 6. Ihana Didem! Lyhyet videot on lisänneet persoonaa blogiin, kiva lisä! Oon lukenut jo pitkään sun blogia anonyymina, haluan kiittää hauskasta ja terävästä tekstistä. Vaikutat kunnianhimoiselta naiselta, jolla on perusarvot kunnossa, arvostan! Luca ja miehesi saavat olla onnellisia sinusta, monella olisi paljon opittavaa sun asenteesta! 🙂

 7. Ihania videoita, lisää näitä. Real stuff. <3 Ja oon samaa mieltä sun kans ohjelmasta ja avioliitosta.

 8. Hei. Itse en sarjaa seuraa, koska se tuntuu niin teennäiseltä ja turhalta. Eikä aihepiiri oikeastaan kiinnosta minua. Ehkä siinä hiukan häväistäänkin tuota avioliiton ja kirkkovihkimisen merkitystä, vaikka papin aamen ei ole mielestäni se mikä ihmisiä sitoo yhteen. Avioliitosta on helppo erota, allekirjoituksella, mutta lapset ne sitoo yhteen ja puolisosta ei pääse eronkaan jälkeen eroon, jos on yhteisiä lapsia.
  Ymmärrän miehesi kannan hyvin, kerran jo avioliitossa olleena ja eronneena ajatus siitä yhdestä ainoasta oikeasta ja ikuisesta elämästä hänen kanssaan tuntuu huvittavalta. Itse olen saman ikäinen kun hän ja selkeästi se nuoruuden romanttisuus ja naiviuus on karissut vuosien myötä. En ole eronnut eikä minulla ole eroaikeita, arki puolison ja lasten kanssa on hyvää ja tyydyttävää. Nelikymppisessä ystäväpiirissä on vielä yhdessä olevia, eronneita, leskiä, sinkkuja ja toisella kierroksella olevia eli hyvin monenlaisia tilanteita.
  Kumpi sitten on parempi järkiavioliitto vai romanttinen rakkausliitto. Tiedä häntä. Molemmat saattavat toimia hyvin tai huonosti. Yleisesti ottaen yhdessäolo vaatii töitä ja halua olla sen toisen kanssa. Siihen ei papin aamenella voi vaikuttaa.

 9. Ihanan aito olet!!! Tämän takia tää just niin mun lemppareihin lukeutuva blogi!:-)
  Samaa mieltä sun kanssa ohjelmasta.. Mielenkiinnolla sitä seuraaan, mutta jollain tapaa ihan väärin toi ohjelmaformaatti. Katsotaan mihin etenee..
  Blogistasi vielä, jatka samaan malliin ihana!<3

 10. Minä olen taas täysin eri mieltä kanssasi! Monissa maissa ja kulttuureissa vielä nykypäivänäkin vanhemmat ja lähimmäiset valitsevat aviopuolisot… Onko se sitten avioliiton häpäisyä? Nykypäivänä myös erotaan aivan liian helpoin syin ja minusta se vasta on todellista avioliiton häpäisyä!! Eikä se myöskään sitä sano, että ihminen eläisi tulevaisuudessa onnellisessa avioliitossa jos häät ovat romanttiset ja “sydän sykkii” alttarille kävellessä! Se on tätä nykypäivää, että kaikki halutaan kuvata tv:hen! Itse ohjelman sisällössä ei oikeasti ole mielestäni mitään erikoista! Minusta on tärkeintä, että ihmiset tekevät sen kuten itse itsellensä parhaaksi näkevät ja kokevat. Kaikilla ei myöskään ole sellaista mielikuvaa, että häiden pitää olla kauhean intiimit… Mutta kaikista tärkeintä on kuitenkin se, että jokainen meistä löytää onnen, olkoon se sitten vaikka ensitreffeillä alttarilla <3

 11. Sinähän se varmaan jotain avioliitosta tiedätkin. Suu supulle pikku tyti. Koitahan itse päästä naimisiin…..

 12. Olen samaa mieltä kanssasi. Minusta ohjelman idea on aivan älytön. Itse en menisi tuntemattoman kanssa naimisiin. Olisin samanlainen kun Miia, koko ajan pohtimassa kestääkö tää ja 100 kysymysten kanssa toisen kimpussa ja kun suutun, veikkaan että mies juoksisi äkkiä karkuun:D osaan nimittäin halutessani olla erittäinkin hankala:( mielestäni avioliitto on osoitus siitä että kaksi ihmistä rakastaa toisiaan niin syvästi, että haluavat tehdä siitä jotain erityistä ja mennä naimisiin. Ehkä ajatukseni ovat vanhan aikaisia. Mä en vaan ymmärrä koko ohjelmaa. Jotenkin se avioero asiakin särähti korvaani, viestiikö se että jos ei toimi niin voidaan heti hakea avioeroa? Tämä viestii mielestäni siitä kuinka helposti nykyään haetaan avioeroa, miksi ei voida yrittää selvitä? Vanhempani ovat vieläkin yhdessä, ovat olleet 16-vuotiaista asti, heilläkin on ollut mutkia matkassa, mutta silti on yritetty ja selvitty asioista. Onneksi itselläni on mies jonka kanssa haluan joskus avioliittoon, sormusta odotellessa:) 3 vuotta seurustelua takana, ei lapsia, mutta koira löytyy. Ei meillä oo mikään kiire avioliittoon.

 13. Mä oon sun kanssa kyllä samaa mieltä. Mun mielestä on vähän tökeröä tehdä tälläsestä asiasta viihdettä, etenkin kun just hetki sitten tapeltiin, että saako homot mennä naimisiin Suomessa. Mut ehkä mä vaan ajattelen turhan syvällisesti tämän, eihän se oo muuta kuin aivot narikkaan viihdettä 🙂

 14. Mä olen eri mieltä kaikkien kanssa, jotka vetoavat järjestettyihin avioliittoihin, koska tässähän on ihan eri keissi. Järjestetyt avioliitot toimivat (maailmalla + Suomessakin aiemmin) siksi, että eroaminen on joko mahdotonta tai todella todella suuri häpeä. Tässä sitä painetta ei ole, vaan parit voivat luovuttaa ihan yhtä “helposti” tai jopa helpommin kuin rakkausavioliittojen tapauksessa. Eli tiivistettynä mielipiteeni: järjestetyt avioliitot toimivat, koska niiden on pakko toimia. Niissä tavoitellaan ikuista yhdessäoloa, jolloin toisen kanssa opetellaan tulemaan toimeen ja sitä kautta kenties rakastutaan. Tämän ohjelman parit tuskin yrittävät vuosikausia.

 15. Mietin aluksi ihan samaa, mutta jäinpä seuraamaan sosiaalinen koe –aspektin tähden. Mua oikeasti kiinnostaa nähdä miten noissa käy! Itsekin siitä sormuksesta (jota saan varmasti vielä vuoden tai kaksi odottaa) haaveillen on jännä nähdä miten järjestetyt avoliitot onnistuvat ja mikä siinä on loppupeleissä oleellista? Jos sellainen nyt edes kerkeää tässä selviämään. Mutta ehkä Suomessakin tehdään joku jatko-osa, jossa seurataan sitten sitä normaalia arkielämää.

  Ja asiasta kymmnenteen, kannttaa varmaan omalla profiilisivulla käydä poistamassa blogin blogspot-osoite tiedoista, sillä se tulee vielä noihin sun kommentteihin 😉

 16. Itsekin vähän vierastan tuota naimisiin menoa. Eikö häiden sijaan pari olisi voinut viettää ensitreffit vaikkapa kihlajaisjuhlissa, ja päättää yhteiselon jälkeen, haluavatko mennä naimisiin? Jotenkin tuntuu typerälle ajatukselle, että yksi virallinen paperinpala saa ihmiset pysymään yhdesswä (eikä se tässä ohjelmassa ole edes pakollista).

  Muuten kyllä tykkään paljon ja seuraan jännityksellä jokaista jaksoa.

 17. pakko taas kommentoida että tosi hyvä ja asiallinen postaus! Otat niin hyvin kantaa asioihin omana itsenäsi ja videoista näkyy myös mun mielestä aito sinä 🙂 Ihana Didem!

 18. Minä olen eri mieltä alla olevan kommentista. Kyllä vielä nykyäänkin niin moni ottaa askeleen alttarille tuntematta puolisoaan. On vaan yhtenä iltana kännissä sekoiltu ja vanhempien painostuksesta moni….liian moni “joutuu” velvollisuudesta naimisiin. On niin paljon lapsiavioliittoja(joissa äiti ja isä ovat n. 18-vuotiaita), saattaahan olla, että nuoret sopeutuvat suoraan eka illan kähmäilyn jälkeen avioliittoon. Nuo ohjelmassa esiintyvät “nuoret” ihmiset ovat jo kuitenkin paljon, paljon valmiinpia liittoon, vaikkakin tuntemattoman kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.