HYÖDYNNÄ AVOKADON SIEMEN

Tein eilen avokado leipiä lounaaksi. Tuli näyttävän näköiset, koska tiesin että kuvaan ne myös. 🙂 Meillä syödään paljon avokadoa ja myös Luca on oppinut syömään sitä. Olet mitä syöt ja vanhempana minä olen vastuussa lapseni ruokavaliosta. Pidän tärkeänä sitä että lapsi oppii uusia makuja.

Luin jostain artikkelin, kuinka hyödyntää avokadon tärkein ja parhain osa, eli siemen. Tiedämme että avokadossa on hyviä rasvoja, paljon vitamiineja ja antioksidantteja. Tiesittekö myös sen että avokadon siemen on varsinainen terveyspommi? Minä en tiennyt. Yllämainittujen asioiden lisäksi siemenessä on paljon liukenevaa kuitua ja avokadon ravintoarvosta yli 70 prosenttia on siemenessä. Se on paljon.

Mitä sitten tehdä siemenellä?

Sekoita se smoothieen. Voit halkaista tuoreen siemenen ja rouhia tehosekoittimella/tehokkaalla blenderillä. Toinen vaihtoehto on keittää siemen, antaa kuivua ja tehdä siitä jauhetta, jonka sitten voi sekoittaa smoothieen.

AVOKADOLEIVÄT:

Viipaloi avokado leivän päälle, kaada tomaatteja ja hunajamelonia sekaisin lautaselle. Paista pinjansiemeniä oliiviöljyssä ja yrteissä. Kaada leipien päälle. Viimeistele vaikkapa raejuustolla.

xx Didem

2 Responses

  1. Nam! Näyttää hyvältä ja varmasti myös maistuu… Täytyy itsekin kokeilla ja tutustua avokadoon paremmin ? Kiva, kun teet tämäntyyppisiäkin postauksia.

  2. Didem! Ootko vieny koska viimeeks vaatteita tms. Riihimäelle Femmatorille, oon nyt viikonloppuna menossa sinne sukulaisten luo ja pakko käydä kurkkailees pitkästä aikaa kun se muutenkin kuuluu yhtiin lempparikirppiksiin – sieltä nimittäin tuntuu aina tarttuvan jotakin mukaan, niin sillä kyselisin vain:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *