IN A MENTAL HOSPITAL

Olen taas saapunut takaisin Helsinkiin ja en voisi olla onnellisempi tällä hetkellä. Kaikenlaista olen viikonlopun aikana fiksaillut ja ensi viikko tulee olemaan työn kannalta vilkas. Myös meillä kotona alkaa uusi vaihe, sillä Luca aloittaa päiväkodin. Löysimme aivan ihanan kaksikielisen päiväkodin, jossa olemme käyneet tutustumassa ja ensi viikolla olis tarkoitus aloittaa. Luca täyttää viikon päästä kolme ja ajoitus päiväkodin aloittamiselle ei voisi olla parempi. Poika on siinä iässä, että tarvitsee omanikäisten kanssa sosiaalista toimintaa. Sitä paitsi Lucalla on aika vähän omanikäisiä leikkikavereita täällä. Johtuu tietenkin siitä että matkustelemme niin paljon. Kuitenkin..hyviä ja uusia juttuja siis luvassa meidän elämässä.

Eilen oltiin tyttöjen kanssa pitkällä dinnerillä. Suosittelen lämpimästi Salutorgetin Chef’s menuta. Niin hyvää ja niiden näkkileipä ja voi on parasta.

Meillä on sellainen hauska whatsapp ryhmä, joka käy tosi kuumana. Kiitos sen, olen vähän edes pysynyt mukana jutuissa, kun oltiin esim Jenkeissä. 10 tunnin aikaero ei ole mikään iisein pitää yhteyttä muihin, varsinkin mulle se on erittäin haastavaa, koska olen maailman huonoin yhteydenpitäjä, kun olen poissa Suomesta.

Meillä oli ihana ilta tyttöjen kanssa. Kuvissa on Jannika, Ellu ja Eve. Jekku ja Carita puuttuu, koska Jekku päräytti taksilla vähän myöhässä ja Carita ei ollut stadissa. Mun tytöillä on niin ihana tyyli. Jokainen on vahva persoona.

ps. Jannikan leveälahkeiset housut sai minutkin vakavasti harkitsemaan ainakin niiden kokeilua, jopa ostamista. 🙂

Kuvat Eve

 

10 Responses

 1. Aloittaako Luca enkku-suomenkielisessä leikkikoulussa? Itse aikanaan kävin Internation playschool of helsinkiä – sieltä on jäänyt kourallinen kavereita käteen ja hyvät muistot! Nykyään nimi taitaa olla icec – kuitenkin se joka on dunckerinkadulla! Se tosin oli silloin ainoastaan englanniksi mutta siellä tutustu hyvin kansainvälisiin ja paljon matkusteleviin ihmisiin = sellainen on perheeni elämä myös! Nyt olen abi – eli kaverisuhteet ovat pysyneet aika pitkään – porukkaa asuu ympäri maailmaa!

  Olisi ihana törmätä sinuun kadulla!!

  1. Luca aloitti ruotsinkielisessä. Päiväkoti on kaksikielinen, mutta Luca on ruotsinkielisessä ryhmässä. Ruotsi kun on oma äidinkieleni, niin oli luonnollisinta laittaa hänet ruotsinkieliseen.

   Täytyy googlata tuo icec. Enpä ole aikaisemmin paikasta kuullutkaan.

   xx

 2. Voisitko ajatella noiden kuvien käsittelemättäjättämistä — ainakaan noin radikaalisti. Ihan silmiä särkee tuo ylivaloitus ja mustavalkoisuus.
  Kivaa muuten katsella ja lukea blogiasi..

  1. Auts! Mä tykkään näistä mustavalkoisista myös, sen takia ne niin usein täällä postauksissa välähtelee. 🙂

  2. Moi! Komppaan Pepeä, mutta vähän rakentavamman kriitikin kautta. Mustavalkoiset kuvat voivat olla tosi hienoja, mutta kannattaa vähän perehtyä valokuvaamisen ja/tai kuvien muokkaamisen teoriaan, koska kuvat ovat merkittävä osa blogiasi. Itsekin tykkäsin aikaisemmin muokata kuvia muuttamalla ne mustavalkoisiksi ja vetämällä kontrastit kaakkoon, tai kuvata ihan vaan iPhonella suoraan mustavalkoisella suodattimella. Ja kuvat olivat omissa silmissäni tosi makeita ja taiteellisiakin… 😉 Minulle kuitenkin huomautettiin, että kuvat ovat huonoja. Tämä johtui siitä, että kuvat tosiaan olivat liian kontrastisia ja nimenomaan mustavalkoisia, ilman sävyjä.

   Jos katsot esimerkiksi kolmantena olevaa kuvaasi, asusi on siinä oikeastaan vain musta mökky, lukuunottamatta laukkua, jossa on vähän valoa ja sen myötä yksityiskohdat, kuten laukun tikkaukset tulevat esiin. Siitä huomaa, että laukku on nahkainen, mutta muusta asustasi, sen materiaalista ja pinnoista ei saa mitään selvää. Tennarit tietysti erottuvat, mutta vain siksi koska ovat täysin kontrastisen mustavalkoiset, eikä niissäkään ole mitään “eloa”. Tausta puolestaan on lähes kokonaan “puhkipalanut”, siinä ei siis ole mitään väriä, katu ja osa autoista ovat täysin valkoisia. Asiaa ehkä auttaa hahmottamaan se, että kuvittelet kuvan väreissä ja asusi (se osa, joka nyt on täysin tasainen musta, ilman mitään sävyeroa) olisi vaikka täysin tasasävyinen vaaleanpunainen niinkuin tämä kommenttiboksin tausta, ja tausta (puhkipalanut valkoinen katu) vaikkapa tasasävyinen keltainen. Hah, en tiedä selvensikö tämä asiaa yhtään, vai tekikö vain vaikeammaksi. Mutta yritän siis selittää, että mustavalkoiset kuvat voivat olla todella hienoja, mutta niissäkin pitäisi olla mustan ja valkoisen eri sävyjä ja sitä välimuotoa, eli harmaata. Tietysti kontrasteilla voi kikkailla, mutta näin äärimmäiseksi vedettynä se ei oikein toimi. Puhkipalaneessa valkoisessa ei ole mitään väriä, eikä myöskään täysin tasaisessa mustassa.

   Tarkoitukseni ei ole haukkua, vaan auttaa sinua ymmärtämään sama ongelma, mikä minullakin oli omissa (silloin mielestäni tosi hienoissa) mustavalkoisissa kuvissa 🙂

 3. Moikka!

  Oon lukenu sun blogia ihan alusta asti, ja jotenkin tykkään sun tyylistä olla, pukeutua ja elää, vaikka itse olenkin onnellisesti ihan erilainen. 🙂 kommentoin vain silloin tällöin, mutta nyt oli taas pakko…oon siis aktiivinen mielenterveyden puolesta kampanioiva (täällä briteissä missä asun), ja varmaan välillä turhan herkkä ottaan pulttia kaikesta, minkä voisi ymmärtää haukkuvan/syrjivän mielenterveyshäiriöistä kärsiviä.. Niin tästä jäi mua nyt vaivaan tää sun otsikko..? Voisitko tarkentaa mitä oikein tarkoitat sillä? Voisin itsekin sinua pitkään seuranneena arvata (koet ystäviesi kanssa olemisen tärkeänä mielenterveydellesi??), mutta haluaisin kuitenkin kuulla vastauksen ihan sulta. 🙂 kun et tota otsikkoa mitenkää mainitse muualla..xx

  1. Varmaan itsekin taisit ymmärtää Didemin tarkoituksen:D en usko että Didemillä oli tekstin taustalla salaviesti pilkata ihmisiä joilla on mielenterveysongelmia:D Eli ymmärsit tämän mutta halusit korostaa omia arvojasi?

  2. Hei, tässä toinen, joka miettii tuota otsikkoa… Kun se ei liittynyt juttuun mitenkään vai liittyikö?

  3. Hei rakkaat. In a mental hospital -> Tyttöjen kanssa dinnerillä. Eli tyttöjen juttuja ja höpöttelyä ja syvällisempiä keskusteluita. Sitä se otsikko tarkoittaa 🙂

  4. Kiva Didem kun ehdit vastata näinkin nopeesti! 🙂 tää on nyt lähinnä Viiville, joka ei tainnut joko lukea ekaa kommenttiani, tai sitten ei ehkä ymmärtänyt sitä? 🙂 en siis syyllistäntyt Didemiä kenenkään haukkumisesta, pyysin häntä vain avaamaan otsikon ja sisällön yhteyttä. Mielenterveysasioissa mukana olleena sitä kiinnittänee muita enemmän huomiota toisten käyttämän kieleen. Esim.liian moni käyttää psykoa ja mielipuolta kuvaillessaan ei-sairaita ihmisiä, mikä lisää ennakkoluuloja oikeasti mielisairaita kohtaan. Sama on mun mielestä tän otsikon kanssa, mielisairaala on vakava paikka, eikä todellakaan sama kuin dinneri ystävien kanssa, vaikka jälkimmäinen onkin tärkeä mielenterveyden kannalta. 🙂 siksi pyysinkin Didemiltä kommenttia, ja samalla toivon, että jokainen miettii käyttämiään ilmaisuja tarkemmin. Kuten sanoin, oon ollut Didemin lukija jo kolme vuotta, koska tykkään hänen tyylistään. En siis tule tänne korostamaan omia arvojani, mulla on siihen tarkoitukseen oma elämä ja oma blogikin, sorry vaan Viivi 😉 arvostan kuitenkin rehellisyyttä (kuten ymmärtääkseni myös Didem), joten en ymmärrä, mitä pahaa tarkentavassa kysymyksessäni oli?? Toisten ajatuksia ei kannata arvata vaikka kuinka uskoo tietävänsä vastauksen, ja siksi kysynkyin suoraan. Anyway, hyvää kevättä sekä sulle Viivi, että Didemille ja muille. 🙂 xx

Leave a Reply

Your email address will not be published.