ITSERAKKAUSJUTTUU

“Olen vihdoinkin käsittänyt sen, mä oon fiksu ja kivannäköinen. Kaiken hyvän todellakin ansaitsen, mitä tielleni sattuu. Helppo muista on kyllä välittää, mut itteäänikin mun täytyy silittää. Lupaan tästedes aina yrittää itserakkausjuttuu.”          

– Mariska 

Kuunnelkaa Mariskan uusin biisi Itserakkausjuttuu . Linkki blogissa. Hyvä rytmi 😉

Kun diggaa itsestään, voi entistä isommin rakastaa myös muita.  Terve itserakkaus on itsensä tunteminen ja hyväksyminen, myös omien tarpeiden tiedostaminen. Ei ole helppo pysyä itsevarmana ja tasapainoisena, mutta kaikki nämä kulkee käsi kädessä ja vaikuttaa toisiinsa. Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet ja pidä huolta itsestäsi. Onnellinen ihminen viihdyttää itseään ja osaa antaa anteeksi itselleen. 

Olenko minä itserakas? – Olen. Oikealla tavalla.

Good night xx

 

 Mariska – Itserakkausjuttuu

 

Kuvat/Stephanie Wardi

24 Responses

 1. Moi Didem!
  Haluaisin kommentoida blogiasi yleisesti. Ensin plussat: Olet upea, luonnonkaunis ilmestys ja sulla on kiva tyyli. Tykkään kun esittelet löytämiäsi vaatteita myös edullisemmista paikoista, kuten Zaralta ym. Kuvaat myös Helsinkiä ihanan postiviisessa valossa!
  Sitten miinukset: Se (erittäin kökkö) tapa, millä tuot joissain postauksissa esiin miehesi varallisuutta, etuoikeutettua elämäntyyliäsi ym. Tätä voit tietenkin perustella “avoimuudella” ja “rehellisyydellä”, mutta minusta kyse on puhtaasta tyylittömyydestä ja kotikasvatuksen puutteesta siltä osin. Tunnen monia varakkaista perheistä olevia, sekä rahansa itse ansainneita fiksuja ihmisiä, eikä heille tulisi IKINÄ mieleenkään tuoda varallisuuttaan ja elämäntyyliään erikseen esille julkisesti. Yleensä he nimenomaan välttävät tällaista julkisuutta, koska tietävät sen antavan heistä mauttoman kuvan ja aiheuttavan muissa niin paljon kateutta ja pahaa mieltä.
  Mitä tarkkaan ottaen ajattelet saavuttavasti sillä, että aiheutat muissa ihmisissä negatiivisia tunteita ja provosoit? Postauksiesi ympärillä käyty keskustelu ei varsinaisesti ole rakentavaa tai hyödyllistä. Tiedät itsekin, että postauksesi saavat ns. tavalliset tytöt ja naiset helposti tuntemaan kateutta ja kokemaan oman elämänsä nukkavieruksi ja ankeaksi. Äläkä selitä, ettet tiedosta tätä – kyllä tiedostat, jos olet rehellinen itsellesi.
  En voi olla ajattelematta, että olet aiemmassa elämässäsi itse kokenut kateutta ja epävarmuutta, vertaillut itseäsi muihin ja halunnut asioita, joita muilla on ja sinulla ei. Ja nyt on tullut “payback time.” Räikeimmissä postauksissasi olet kuin pieni tyttö, joka haluaa julistaa koko maailmalle, että katsokaa mua ja mitä mulla NYT on (tämähän on tosi tyypillistä monille uusrikkaille/nopeasti vaurastuneille, mitä köyhemmistä oloista henkilö on, sitä suurempi on tarve näyttää että nyt on rahaa).
  Sen sijaan että provosoit ja kirvoitat kitkeriä kommentteja, kehotan sua keskittymään tuottamaan blogillasi ihmisille aitoa iloa ja hyvää mieltä. Saat varmasti itsekin siitä pitkällä tähtäimellä enemmän. Se, että joudut miettimään “vihaamista” ym. blogiisi liittyviä lieveilmiöitä, ei ole tervettä! Joku päivä se voi jopa olla vaarallista, ei ainoastaan sulle, vaan myös perheellesi. Et voi tietää etkä kontrolloida sitä, millaiset sekopäät blogiasi lukevat ja millaisia tunteita ja tekoja (pahimmassa tapauksessa!) se saattaa joissain ihmisissä herättää. Tämä yhteiskunta raadollistuu ja eriarvoistuu koko ajan enemmän ja enemmän ja sillä on ikävät seurauksensa. Myös sun on hyvä tiedostaa tämä.
  Käy juttelemassa jonkun hyvän psykologin tai mentorin kanssa. Ei sillä, että sulla olis varisnaisesti psyykkisiä ongelmia tms., ihan vaan siksi että se tekis sulle hyvää ja avais sulle uusia näkökulmia elämään ja itseesi. Se tekee oikeasti hyvää ihan jokaiselle! Sitten toinen neuvo: Tee jotain mikä aidosti kehittää sua. Opiskele, mene töihin, vapaaehtoiseksi, mitä tahansa. Sä et enää ole mikään hirveän nuori, kohta kolmekymppinen. Tällä hetkellä sun ainoa “asset” on sun ulkonäkö, mutta valitettavasti se ei ole pysyvä. Mikään tässä maailmassa ei ole varmaa, muuta kuin epävarma. Sun avomiehen rahat tuo tiettyä turvaa nyt, mutta tulevaisuudesta ja mitä tapahtuu sulle tai sun perheelle, ei voi antaa sulle takeita kukaan, ei edes sun avomies. Viime kädessä voit luottaa vain ja ainoastaan itseesi.
  Kaikkea hyvää sulle ja mukavaa kesää! 🙂

 2. Se piti vielä lisätä edelliseen kommenttiini, että olet varmasti tosi herttainen ja mukava ihminen. Valitettavasti blogisi kuitenkin paljastaa susta aika räikeällä tavalla myös huomionhakuisen, pinnallisen, materialistisen ja erittäin naivin&hölmön puolen. Tämä on tosi sääli, koska uskon että sulla olis paljon annettavaa ja potentiaalia jollain ihmisläheisellä, muotiin ja kauneuteen liittyvällä alalla. Keskity mieluummin näiden sun hyvien puolien esiintuomiseen, äläkä turhaan kaiva verta nenästäsi hankkimalla “vihaajia”. 🙂

 3. Tulee väkisin mieleen, että olikohan sulla nuorempana Norssissa jonkinlainen alemmuuskompleksi, kun koulukaverit oli monet suomenruotsalaisista eliittiperheistä ja itse olit maahanmuuttajataustaisen isän lapsi Riihimäeltä? Ja nyt sitten kompensoit tuota vanhaa alemmuuskompleksia tuomalla kovasti esiin etuoikeutettua elämääsi? Ja tämä siis kaikella ystävyydellä, tunnistan tuon ilmiön itsessänikin, eri syistä tosin.

  1. Mitä sitten jos oli? Pitäisikö olla? Miksi oletat näin?

   Ennen kaikkea, miksi ihmeessä kysyt tätä kysymystä? Jos Didem vastaa ei, hän todennäköisesti mielestäsi valehtelee, jos myöntää, niin mitä muuta se hivelee kuin raukkamaista sieluasi – voitele omaa hyvinvointiasi jollain kehittävämmällä kuin pyrkimällä toisen nolaamiseen. Toisen taustasta vittuilulla ei ole mitään tekemistä rakentavan palautteen kanssa.

   Didemille: Oikein kivaa alkanutta viikkoa, toivottavasti säät Suomessa lämpenee (ensi viikon sinne paluuta odotellessa)!

  2. Hahahaha ei ole tainnut Didemillä mitään alemmuuskompleksia ainakaan rahan suhteen olla nuorempana. Ylppärilahjaksi sai uuden karhean volvon ja mulberryt ja vuittonit ovat Didemin olalla jo keikkuneet yläkouluikäisestä asti.

 4. Nyt on ihan pakko heittää Annabelille tonne kommentteihin peukut! Tosi fiksu kommentti, olen miettinyt välillä samoja juttuja kun lukenut tätä blogia. Tykkään käydä tsekkaamassa tän blogin nimenomaan asukokonaisuuksien vuoksi mutta harmillisen usein joudun vähän pyörittelemään silmiä niille jutuille mitä luen. En kuitenkaan koe että siitä täytyy tulla heittämään mitään negatiivista kommenttia, pyrin nimenomaan kommentoimaan kivoja asuja yms! Monilla ihmisillä on kuitenkin tapana alkaa haukkumaan ja laukomaan niitä negatiivisia asioita silloin kun toinen oikein huudattaa sitä kuinka itsevarma ja arvokas kokee olevansa. Itsevarma voi olla myös ilman että sitä tarvitsee jatkuvasti hokea muille.

  Nää on tosi vaikeita juttuja joista vois varmasti kirjoittaa monen monta sivua tekstiä, tosi mielenkiintosia asioita ja huomaan itse usein miettiväni just että mikäköhän sua lähtökohtasesti motivoi toimimaan noin provosoivasti.. Annabel tehnyt kyllä hyvän analyysin aiheesta!

  Anyways, love your style Didem!

 5. Mä oon jo pitkään ihaillut tuota leo laukkuasi ja himoitsen sellaista itsellenikin.. Ihan täydellinen! Mikä koko se on? Kun käsittääkseni noita on useita erikokoja.. Oon tosi kiitollinen jos viitsisit vastata <3

 6. Omasta mielestäni blogit on viihdettä, tämä on Didemin tyyli ja jos haluaa, niin voihan sen ottaa toki provosointina,ärsyttämisenä tai ihan mitä vaan. Pakkohan ei ole lukea, jos kovasti ärsyyntyy. No, ihan tähän itserakkaus aiheeseen liittyen oppikaa tekin sitä itserakkautta, niin ei toisen varallisuus, ulkonäkö tms. niin ehkä ärsytäkkään. Itse luen Didemin blogia juuri tämän tyylin takia! Minulle on isäni opettanut, että ennen kuin voi ehdoitta rakastaa toista, niin pitää ensin osata rakastaa itseään! Itse toivon että jatkat Didem samaan tyyliin, muuten taidan lopettaa blogisi lukemisen!=D

 7. Hassua miten eri tavalla ihmiset tuntee. Kun mun mielestä parasta Didemin blogissa on juuri se että rahaa on ja että se näkyy. On paljon blogeja missä keikkuu aina se sama Diorin/Vuittonin veska joka kuvassa kun bloggaajalla ei ole varaa ostaa kuin se yksi. Haluaisin lukea enemmänkin luksus lifestylestä! Mitä järkeä yrittää piilotella rahojaan?

 8. Riksulaiselle kommenttina toisen kirjoittajan analyysiin: Materiaa voi olla kenellä vaan. Norssenissa on porukkaa, jotka katsovat nenänvartta pitkin, jos tulee maalta (mistä vaan Kehä I ulkopuolelta) ja pizzeriasta. Merkkilaukulla ja Volvolla ei voi kilpailla ruotsinkielisiä Ullanlinnassa isossa asunnossa neljättä sukupolvea vastaan asuvia ;). Ne on vaan ihan eri yhteiskuntaluokasta ja osaavat olla aika ilkeitä, toki sivistyneellä tavalla.

 9. …siis kuka olet? ..tulin äsken vasta kotiin ja luin näitä viestejä ja analyysejä vähän ihmeissäni. Olet kommentoinut aiemminkin ja olet jäänyt mieleen :). En tiedä tunnetaanko, mutta kiitos analyyseistä :))

 10. Sinä “A” alat oleen vähän pelottava näiden sun erikoisten, ylipursuilevien ylistyksiesi kanssa:D hyvä Didem,että julkaiset myös näitä kommentteja, niin näkee muutkin, että millaisia kaikenlaisia outoja vietejä saat:DD

 11. Hei didem. Munkin on pakko yhtyä näihin kommentteihin. Tykkään hirveesti sun tyylistä, ja luenkin tätä blogia vain kuvien ja sun tyylin takia. Tekstejä joudun lukemaan vähän kummastellen, jos niitä ylipäätänsä jaksan lukea. En voi ottaa sinua vakavasti joidenkin juttujen perusteella. En ymmärrä mitä koitat vakuutella kirjoituksillasi. Joo, ymmärrän että olet itserakas, se on tervettä ja hienoa, mutta miksi sitä pitää vakuutella koko ajan ja näyttää koko ajan? Eikö se loista itsestään ja luonnostaan? Minä ainakin luotan siihen, että ne mun arvot, itselleni tärkeät asiat ja persoonallisuuteni tulee itsestään ja luonnostaan ulos, osana mua, ilman että mun täytyy provosoida jengi tajuumaan että olen esim. Seksikäs, naisellinen, hyvältä tuoksuva tyttöystävä tai rikas. Sulla on tullut toi rikas-kortti aika monta kertaa hihasta, samoin itserakkaus. Ei tunnu kauhean uskottavalta, kun toistat samoja aiheita, kuin vakuuttaaksesi meidät vielä kerran. You can talk the talk, but can you walk the walk. Mieti esim. Strictly Style-blogia. Kaikki tietää, että ei ole maailman köyhin tyttö, eikä varmasti epävarminkaan, silti hänen blogistaan huokuu aivan itsestään vahvan, itsevarman ja lämpimän oloinen nainen! Ja onkohan hän koskaan tehnyy provosoivaa postausta itsestään ja varallisuudestaan? Ei, koska hänen ei todellakaan tarvitse. Silti hän on suomen lämpimin, suosituin ja yksi persoonallisimmista bloggaajista. Ota mallia hänestä.

  1. Hahahaha strictly stylen Hannako suomen lämpimin ja persoonallisin bloggaaja? Jos blogin perusteella sen arvion olet tehnyt, niin ehkä joo, mutta in real life Hanna ei sitä todellakaan ole. Didem, ole oma ihana, lämmin itsesi, äläkä esitä blogiin muuta.

  2. Hei kiitos sinulle tästä! Mietin itsekin juuri Strictly Style Hannaa hyvänä esimerkkinä henkilöstä, joka bloggaa oikeasti tyylillä, tekemättä numeroa perheensä rahoista tai elämäntyylistä. Ja tosiaan enpä ole koskaan kuullut että kukaan Hannaa erityisemmin “vihaisi”…

 12. Ootte sokeita jos katsotte tota Hannaa
  mukavana. En ollu koskaan kuullutkaan mut yhdellä katseella voin sanoa heti kokemuksella et puhdas psykopaatti joka esittää. Didem selvästi aito ja hyväsydäminen ja ottaa riskin raffimmalla tyylillä toisinku tollaset pelaa varman päälle ja saa yksinkertaisten pisteet. Tää blogi on omanlaisensa höpöttelyvideoineen poikineen. U rock. <3

 13. Heippa vaan 🙂

  – A nimimerkillä tulleet kommentit on poistettu kirjoittajan pyynnöstä.

  Arvostan todellakin teidän jokaisen mielipidettä ja analyysiä minusta. 🙂

  1. Siitä sulle Didem isot peukut, että julkaiset täällä kaikki kommentit ja pystyt ottaan vastaan kärkästäkin kritiikkiä! Erittäin hieno homma!

  2. Niin, no ajattelen että kun kerran on julkista blogia lähdetty kirjoittamaan niin pitää pystyy myös vastaanottamaan kaikenalaista shittii. Tottakai rajansa kaikella, mutta niin kauan kun kommentit käsittelevät minua, niin julkaisen ne 🙂 Se on osa tätä juttuu. Pus

 14. Tämä postaus kertoo vain siitä, kuinka huonosti koulutettu olet. Jos miettisit hieman tekstiesi sisältöä ja sanojen merkitystä, tämänkin tilalla olisi voinut olla jotain muuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *