MIELENRAUHAA

Tuovat nämä seuraavat asiat..

 • Luonnonvalo
 • Tyhjät ja puhtaat tasot
 • Järjestys
 • Värijärjestyksessä olevat vaatteet nätisti henkareissa
 • Eteeriset öljyt
 • Himmeä yövalo makkarissa iltaisin
 • Pähkinät marimekon kulhossa napostelua varten
 • Valmiiksi tehdyt työt
 • Tulla ovesta sisälle puhtaaseen kotiin, joka vielä tuoksuu raikkaalle.
 • Kylmää maustamatonta täyteläistä jogurttia suoraan purkista pienellä lusikalla.
 • Oloasu ja kotisukat
 • Ilta-ajelu
 • Kiireettömyys
 • Lämmin iholle valuva suihku 

Olemme palanneet takaisin kotiin mini Tukholma risteilyltämme. Lucan ensimmäinen Silja Line retki oli varsinainen menestys. Tukholmassa vietimme päivän Junibackenissa. Suosittelen lämpimästi lapsiperheitä käymään. Satujen leikkitalo on niin idyllinen ja suoraan kuin rakkaimmista lastenkirjoistamme. Kirjat ovat tärkeä osa lasten kulttuuria ja me kotona luemme paljon kirjoja. Junibacken tarjoaa lapsille leikkiä, teatteria, satujunia ja paljon paljon muuta ihanaa. Hyvin varusteltu kirjakauppa oli hitti meidän tapauksessa ja mukaan tarttui ruotsinkielistä musiikkia, elokuvia ja kirjallisuutta. Terminaalist on bussikuljetus Djurgårdeiniin, jossa Junibacken sijaitsee (n. 10 minuuttia terminaalista). 

On myös niin ihana olla takaisin kotona. Huomenna on Jussi-gaala ja sen takia kiireinen päivä minunkin osalta valmisteluiden takia. Illalla minäkin pääsen pyörähtää punaisella matolla, mutta sen jälkeen aion vaan ottaa rennosti perheen kesken. 

xx Didem

5 Responses

 1. Mielenrauhaa kirjoituksesi jälkeen palasin lukemaan vuosi sitten julkaisemaasi Ohjeeni naisille: Näin hurmata menestyvä mies. Mietin, että hävettääkö sinua yhtään ko kirjoitus, seisotko täysin vielä sen takana?

  Täytyy nimittäin sanoa, että nykyään pidän sinun blogistasi, mutta tuo kirjoitus oli niin kieliopiltaan kuin sisällöltäänkin ehkä koskaan lukemistani blogikirjoituksista se jäätävin. Ja edelleen ajattelen, että voiko oikeasti joku julkista blogia “ammatikseen” kirjoittava, suoltaa ulos jotakin noin kamalaa 🙂

  1. Ja mitä kamalaa teksti sisälsi mitä nyt pitäisi kovin hävetä. Ne on Didemin ajatuksia elämästään, mikä tekee niistä ajatuksista vääriä? Kyllä mun mielestä tasa-arvoisuus on myös sitä että ihminen saa rakentaa elämänsä sellaiseksi kuin haluaa. Luulen että on monia naisia jotka ajattelee samoin Didemin kanssa, mutta harva uskaltaa julkisesti puhua siitä juurikin tällaisen alentuvan palautteen takia. Ihanaa keväänodotusta Didem! ps. Kieliopista on tyhmää huomauttaa jos ei omassakaan ole kehumista. 😉

 2. Kiitti Didem tästä blogista <3 Tää tuo hauskaa fiilistä päivään. Niin ja pakko kyl nyt kommentoida, että mun mielestä sun kirjoitus “Ohjeeni naisille” oli ihan hauskaa luettavaa. Mun mielestä nykyään ollaan liian ahdasmielisiä kaikkea sellasta kohtaan, missä ajatellaan naisilla ja miehillä olevan jonkinlaisia sukupuolirooleja. Jopa kun nainen kirjoittaaa itse iloitsevansa esim siivouksesta tms niin sekin koetaan jo jotenkin hyökkäävänä ja naisen arvoa alentavana. Mielestäni kirjoituksesi ei loukkaa ketään, sillä kirjoitat siinä omasta näkemyksestäsi ja kokemuksestasi. Pakko mainita sananvapaus tässä yhteydessä… “Sananvapaus tarkoittaa oikeutta ilmaista ja vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä kenenkään sitä ennakolta estämättä.” Nykyään on todella paljon juuri sellaista ajattelua, että “tietenkään tollaista ei voi sanoa julkisesti blogissa”.. se on mielestäni sananvapauden rajoittamista tietynlaisella ahdistavalla asenneilmapiirillä. Jos sitten uskaltaa kirjoittaa ajatuksia jotka eivät ole valtavirran mukaisia, saa heti haukut. Mä toivon, että sä jatkat rohkeasti omien mielipiteiden kirjoittamista! 

 3. Hei oikeasti,ei eka komentti ollut nyt mikään paha. Kyllä blogien kirjoituksia täytyy saada kommentoida kriittisesti/joskus myös negatiivisesti. Sitä se terve keskustelu on. Jos on eri mieltä,siitä täytyy voida sanoa/kyseenalaistaa. Aika ankeaa on,jos joka ärsyttäväänkin postaukseen täytyisi vaan kommentoida pusi pusi ihana sinä -kommenteilla.

  1. Joo kyllä oman mielipiteensä saa tietenkin ilmaista esim. tyyliin: Olen tuosta asiasta täysin eri mieltä. Mutta kommentoijat usein pitää omaa mielipidettään ainoana oikeana, ja tuntuvat jopa nauttivan jossain määrin bloggaajien nöyryyttämisestä. Jos tuo eka kommentti oli mielestäsi ihan asiallinen, niin ihmettelen kyllä. Eihän siinä kyseenalaistettu kun VAAN persoonaa ja hänen älykkyyttään. Ehkei se nyt ollu sanankäänteiltään pahimmasta päästä, mutta ihmettelen ihmisten tarvetta tällaisille avautumisille. No nyt tuli itsekin avauduttua, kiitos olen puhunut! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *