Miksi ostaa faneja?

 
Mulla pyörii niin paljon asioita tämän aiheen ympärillä, että mietin mistä aloittaa. Ehkä alan vaan kirjoittaa ja katsotaan mihin mun teksti johtaa, tuleeko siitä vain yksi sekamelska ilman punaista lankaa, vai saadaanko tästä jopa jonkunäköinen keskustelu aikaiseksi. 

Toivoisin myös että kuuluisat ja isommat bloggaajat lukisi ja ehkä osaisi vastata mulle 🙂
Noniin..turhat höpinät pois ja mennään asiaan.

INSTAGRAM, maailman nopeimmin kasvava sosiaalinen media, jolla on kuukausittain yli 200 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Instagramin selaaminen on paljon helpompaa ja hauskempaa kuin facbookin. Instagramin tarjonta on myös tänä päivänä aika kattava. Sieltä löytyy jokaiselle jotakin. 

Minulle insta on työväline. Sillä lisään näkyvyyttäni, olemassaoloani, blogini kävijämäärää. Uskallan sanoa että aika moni muukin bloggaaja ajattelee näin. Blogi ja insta kulkevat käsikkäin. 
Taivoitteeni on tietenkin saada lisää seuraajia,tykkäyksiä. Loppukesästä kuvani päätyi bikbokin sivuille, jonka kautta irtosi monta uutta seuraajaa minulle. Tunne oli hyvä!

Olenkin sitten ihmetellyt välillä että miten (nimeltä mainitsematta) joillakin  maailman tunnetuilla, myös suomalaisilla (niin tylsän näköisillä) bloggaajilla voi olla hirveitä määriä insta seuraajia, puhutaan siis 20k ylöspäin. esim yhdellä ruotsalaisella bloggaajallaon 91k seuraajaa mutta kuviin tulee noin 300 tykkäystä.  ..Eli tykkäykset mitä jotkut suomalaisetkin bloggaajat saa kuviinsa ei vastaa lainkaan seuraajamäärää.

Hiljattain sain tietää että seuraajia voi ostaa. 7 dollarilla saat 500 seuraajaa heti. 39 dollarilla irtoo jo 5000 seuraajaa saman tien. Tykkäyksiäkin johonkin kuvaan voi ostaa. No kun mulle pari viikkoa sitten selvisi että  näitä ostellaan, niin seuraavaksi mietin heti että ajatteleeko nämä henkilöt itse että kukaan ei tajua, yhtäkkii pulpahti 1000 seuraajaa intiasta muuten vaan 😀 Miksi halutaan epärehellisesti saavuttaa suosio? 
Minusta ainakin on äärimmäisen tärkeää että jokainen, joka mua on alkanut seuraamaan haluaa seurata mua. Hän itse on tehnyt sen valinnan. Se tuntuu hyvältä. En tiedä sitten saako niillä ostetuilla seuraajilla näkyvyyttää vai onko ainoa houkutus checkaa profiilin sisältö koska etusiulla lukee 20k seuraajaa. Tajuatteko? Nostattaako nämä ostetut fanit näiden kyseisten bloggaajien itsetuntoa ja fiilistä? Who knows! Oma mielipiteeni on taas ehkä hieman vanhanaikainen, mielestäni suosio pitää ansaita. Varsinkin kun on kyse muoti/lifestyle blogeista. Haluanko että 10 000 keksittyä intialaista profiilia fiilaa mun tyyliä, vai haluanko että 1000 aidosti minun tyylistäni ja elämästäni pitävät seuraa minua. Valitsen tämän jälkimmäisen. Ymmärrän jos kyse on jostain firmasta ja sille pitää nopeasti saada näkyvyyttä ja herättää vähän hämminkiä, niin tykkäyksiä ostetaan, mutta että tavallinen kaduntallaaja, joka ottaa itsestään kuvia (minä mukaanlukien) ostaa itselleen faneja?! Mua lähinnä naurattaa. 

No missä sitten menee raja? Voiko sen rajan määritellä? -en tiedä! Tietenkin kaikki hakee näkyvyyttä ja suosioo, mutta jotenkin tuo tapa on varsinainen huijaus. Huijaus muita ja itseään kohtaan. Sitten taas jos vaikka minut pyydettäisiin lehtihaastatteluun, niin vaikka saan sillä extra huomioo, niin edelleen jokainen ihminen itse kokee/tekee valinnan pitävätkö he minusta. Olenko henkilö jota he haluavata jatkossakin seuraa.

Mitä mieltä te olette? Onko kukaan miettinyt tätä asiaa? 
 
PS. mun instagram löytyy bydidem nimellä ;))) WINKWINK
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *