NYT SAA KYSYÄ ÄITIYDESTÄ

 

Mahtaakohan mulla olla lukijoita, jotka ovat kiinnostuneita kuulla lapsen kasvatuksesta, äitiydestä, raskausajasta, vartalonmuutoksesta, raskausajan ruokavaliosta, vauva-ajasta, lapsen kanssa matkustamisesta etc ? 

En tiedä, mutta kokeillaan 🙂 Nyt saa siis esittää aiheeseen liittyviä kysymyksiä. Kerron mielelläni omat kokemukseni, millaista oli odottaa Lucaa ja millaista on olla hänen äitinsä. 

Jos kysymyksiä tulee paljon, niin teen niistä ihan oman vastaus-postauksen. Jos kysymyksiä vain muutama niin vastaan tänne kommenttiboxiin. 

Puistoasuni on kokonaan Zaraa, Conversen kenkiä ja RayBanin laseja lukuunottamatta. 😉

xx

Kuvat/Stefu

 

 

 

26 Responses

 1. Jossain sun vanhassa postauksessa ulkomailta sulla oli itteäni miellyttävä tyyli, rennot vaatteet, tyyliin hattu ja aurinkolasit, näytit niin coolille niissä vaatteissa et lisää sellaista matskua!

  Mutta postauksen aiheeseen..Minkälaisen elämän toivoisit Lucan saavan?

 2. Miten viimeisimmilläsi vielä matkustit lentäen ja kuinka pitkiä lentomatkoja? Oliko tuskallista. Suunnittelemme lomaa jenkkeihin vielä raskasuviikoilleni 30-31 ja pelottaa miten lentäminen sujuu sen kokoisena..

  1. Hei, sinä Jenkkilään lentäjä – tarkista kattaako matkavakuutuksesi raskaudesta tai synnytyksestä johtuvat kulut, jos olet vapaa-ajanmatkalla. Viimeaikaisen uutisoinnin ansiosta tulin katsoneeksi oman jatkuvan matkavakuutuksesi ehtoja ja se ei kattanut mitään edellisistä. Jenkeissä ei käsittääkseni välttämättä edes pääse hyvään sairaalaan sisälle, jos ei ole vakuutusturvaa. Hyvää matkaa!

 3. Är du inte rädd att Luca blir bortskämd eftersom han får så mycket uppmärksamhet? Jag vet att han har halvsyskon men dom ser han ju inte så ofta?

  Vilket är Lucas starkaste språk? Du talar svenska med honom, Mikko talar finska – var ska han gå i skola? Vilke språk känner du att är viktigaste att han kan?

 4. Olisitko halunnut mennä naimisiin ennen lapsen tuloa?
  Mikä on parasta äitiydessä, entä vaikeinta?
  Millainen äiti olet?
  Onko lapsen saaminen ollut parasta mitä sinulle on elämässäsi tapahtunut?
  Haluaisitko lisää lapsia?

 5. Millaista on kasvattaa lasta eri maiden välillä? (Olen uusi lukija ja olen käsittänyt että elättä vuorottain eri maissa, jos en ole erehtynyt?).

 6. Mikä on ollut pisin aikasi erossa Lucasta?
  Minkälaista on olla äitipuoli miehesi lapsille?

 7. Miksi halusit äidiksi?
  Mikä ikä on sinusta sopiva tulla äidiksi?
  Mitä juttuja teette tavallisena päivänä Lucan kanssa?
  Mikä on ollut “pahinta” tai ikävintä äityidessä?
  Onko muiden ihmisten suhtautuminen sinuun muuttunut, kun tulit äidiksi?
  Kuinka monta lasta vielä haluat?
  Suostuuko Luca aina pukemaan ne vaattet mitkä sä haluat/olet valinnut?
  Mikä on Lucan lempiruokaa?
  Tuntuiko raskausaika pitkältä, sopivalta vai lyhyeltä?
  Kävitkö neuvolassa ja mitä pidit?
  Onko lapsiperhe arki mielestäsi ns. rankempaa kuin lapseton elämä ja millä tavoin?
  Voisitko kuvitella olevasi lapseton?
  Kuinka usein Lucaa hoitaa joku muu kuin sinä tai miehesi? Hoitavatko isovanhemmat?
  Miten elämäsi on muuttunut lapsen tulon myötä?
  Oliko lapsen saaminen elämäsi paras asia?
  Millainen on mielestäsi hyvä äiti?

 8. Lapsen tyyli kiinnostaa eli mistä hankit yleensä Lucan vaatteet? Mistä tämän postauksen paita on?

 9. Mikä on lempilastenvaatemerkkisi?
  Jos Luca haluaisi laittaa Angry Birds paidan päälleensä, niin antaisitko hänen pukea sen?
  Oletko tarkka värien tai merkkien suhteen, mitä puet Lucan päälle?
  Ostatko Lucallekin paljon vaatteita Zarasta?
  Luca on aloittamassa tanssin harrastamisen, vai mitä? Mitä mieltä olet, jos hän isona haluaisi balettitanssijaksi?
  Ostatko Lucalle paljon leluja?
  Oletko tiukka vai lepsu äiti?
  Kehutko Lucaa paljon?

 10. Oon aina halunnut olla nuori äiti ja edustat mulle just sellasta “unelmien äitiä” (=nuori, osaa vaalia omaa aikaa ja on ihanan rakastava omalle perheelle). Pelottiko sua aluksi yhtään, nuorena Lucan saaminen? Tai onko ollut joitain yllättäviä haasteita? 🙂

 11. Får man fråga sånt här men hur ofta träffas din man o hans äldre barn? Vad tänker du om det? Har själv svårt att föreställa mig att mina barns pappa sku vara med dom bara nu o då eller att han sku ha andra barn o vara tillsammans med dom bara några gånger om året (vet ju inte om din man har det så).

 12. Muuttuiko vartalosi raskauden/synnytyksen myötä? Entä miltä sektioarpi näyttää nykyään? Urheilitko paljon raskauden aikana/sen jälkeen? Jäikö kehoosi muita näkyviä muutoksia kuin sektioarpi?
  Kaikki “pinnalliset” asiat mietityttävät eniten.

 13. Julkaiset paljon kuvia pojastanne, joista hänet tunnistaa selvästi. Aiotko tehdä niin jatkossakin hänen kasvaessa? Mietitkö mahdollisia negatiivisia seurauksia, jotka kohdistuisivat Lucaan (luin saman vauva.fi keskustelun ja tulin siihen tulokseen että en haluaisi yhtä ilkeämielisten ihmisten katsovan lapseni kuvia)?

 14. Olen ymmärtänyt, että olet opiskellut varhaiskasvatusta ja olet tutkintoa vaille lastentarhan opettaja. Miten oppimasi näkyy joka päiväisessä äitiydessäsi?
  Millainen olet kurinpitäjänä? Saako Luca tehdä ihan mitä haluaa? Miten asetat rajat hänelle?
  Kuinka rajoitat sitä mitä kaikkea materiaa/leluja hän saa?
  Mikä on asenteesi tabletti/tietokonepeleihin noin nuorelle lapselle?
  Saako Luca katso telkkaria? Miten rajoitat vai rajoitatko?
  Mikä on asenteesi varhaisoppimiseen: esim. lukemisen, kirjoittamisen tai math dots -systeemin avulla opettamiseen Lucan ikäisille ja häntä nuoremmille?
  Aiotko jossain vaiheessa suojella hänen identiteettiään netissä (esim. kasvot peittoon)?
  Mitä uskoa toteutat tai opetat Lucalle? Esim. rukoiletteko iltarukouksen?
  Kuinka jaatte Lucan kasvatuksen miehesi kanssa? Jos Lucaa pitää ojentaa jostain, oletko se yleensä sinä vai miehesi? Vai suunnilleen yhtä usein molemmat?
  Kiitos jos jaksat vastata!
  Ja kiitos mielenkiintoisesta blogista!

  1. “Tutkintoa vaille lastentarhanopettaja”. 😀 Jokainen perämetsän Paavokin on “tutkintoa vaille lastentarhanopettaja”.Tällä logiikalla ihan jokainen on lastentarhanopettaja: hitsi vaan kun se pikkujuttu eli tutkinto puuttuu. Hohhoijaa. Miksei voi vaan suosiolla todeta, että koulut on jääneet kesken. Mitä sitä kiertelemään. Didem ei oo lastentarhanopettaja enkä minä ole presidentti.

  2. Dingeldong. Oot sinänsä oikeassa mutta muodollinen pätevyys ei ole sama kuin pätevyys, ja Didemin kanssa opiskelleena voin vakuuttaa että pätevyyttä on vaikka muodollisuus puuttuu. Didemin lämmin olemus, osaaminen ja aito välittäminen välittyi myös minulle, täysin muodittomalle ja jo aika vanhalle naiselle.

  3. Didemillä on taustalla keskeytyneet sosionomiopinnot, ei lastentarhanopettajan. Sosionomi voi nykyään toimia lastentarhanopettajan virassa ja siksi jotkut sosionomit väittävät opiskelleensa lto:ksi, mutta kyllä virallinen lastentarhanopettajien koulutus edelleen järjestetään yliopistoissa kasvatustieteellisissä tiedekunnissa.

 15. Hei Didem! Pidän niin rennon naisellisesta tyylistäsi ja nyt kun olen itse raskaana (ja eilen sain ultrassa tietää odottavani pientä poikaa <3) olisi kiva saada joskus postausta Lucan pukeutumisesta/lookeista vuosien varrelta! Tuntuu, että kaupat ovat täynnä tyttölasten röyhelöitä, mutta miten pukea poikalapsi jo pienestä pitäen coolisti?! Ihanaa loppukesää! 🙂

  1. Onnea <3 Mieletön juttu! Miten olet voinut?

   Varmasti vastaus postauksessa julkaisen myös hänestä otettuja vauva kuvia vuosien varrelta.

   xx

 16. Raskausajan must vaatteet kiinnostavat kovasti! Myös kaikki ihonhoito yms. raskausaikana. Rasvasitko itseäsi raskausarpien pelossa? Jos niin millä tuotteella? Kiitos virkistävästä blogista!

 17. Menetätkö ikinä hermojasi lapsen kanssa? Huudetaanko teillä? Saako myös nuo vaikeat/väärät tunteet näkyä arjessa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *