PARHAAT VINKIT HYVINVOINTIIN!

 

– Vesi, uni, ulkoilu ja ruokavalio.

Siinä on mun hyvinvointivinkit, joihin uskon täysillä.

Olen ollut yli viikon mökillä. Mukaan toin Lumenen heleyttävän kasvorasvani, Loccitanen vartalovoin, hiusharjan ja hiusöljyä latvoille. Mitään näistä en ole käyttänyt yli viikkoon, harjaa lukuunottamatta. Aluksi olin vain laiska, mutta sitten huomasin että ihoni ei edes tarvitse ylimääräistä kosteutusta. Saunominen, runsas vedenjuonti ja ulkona oleskelu on pitänyt ihoni pehmeänä ja sileänä. Kasvoillani ei ole ollut näpynnäppyä koko viikkoon ja jotenkin iho on vaan tuntunut täällä erityisen hyvinvoivalta.

Uni, se tärkein elementti jaksamiselle ja hyvinvoinnille. Olen kärsinyt kesän ajan unettomuudesta. Se on ahdistavaa, kun vain pyörii ja pyörii. Nousen ylös ja vaihdan paikkaa sohvalle, odotan että uni tulisi silmään, mutta ei sit millään. Vasta aamuyöstä, kun kohta jo pitäisi nousta virkeänä uuteen aamuun, minä nukahdan ja herään taas muutaman tunnin kuluttua päänsäryn kanssa. Yksi syy unettomuuteeni on varmasti valoisuus. Täällä mökillä meillä on pimennysverhot ja olen nukkunut 10 tunnin yöunet joka yö. Se on ollut niin luksusta. Me ollaan kaikki lomartymissä vielä, joten ei haittaa vaikka venytellään sängyssä vielä kympin aikoihin aamulla. Valmistaudun eri tavoin nukkumaanmenoon täällä kuin kaupungissa. Kaikki ylimääräiset virikkeet iltaisin pois. Ainoastaan vähän blogintekoa, lehtien lukemista tai keskustelua olen harrastanut. Kofeiinituotteita en ole käyttänyt iltaisin. Makkari on pimeä ja viileä. Stressitaso erittäin alhainen. Ai että kun rakastan nukkumista.

Vesi ja musta kahvi on ollut ainoat juomani mökillä. Kaivosta saamme erittäin hyvää vettä ja sitä tulee juotua reippaasti. Vedenjuonti unohtuu multa helposti, ellei mulla ole jano.

Hiukset ovat voineet mainiosti, kun ovat saaneet olla täysin luonnollisina ilman mitään aineita. Shampoo ja hoitoaine pesun yhteydessä, mutta muuten hiukset ja koko minä ollaan oltu au naturel. Se tuntuu hyvältä.

Aamuisin olen syönyt pienen annoksen puuroa kuivattujen karpaloiden, kurpitsansiementen, pekaanipähkinä rouheiden ja voi nokareen kera, kahvia pari kuppia ja pala tummaa leipää jonka päälle laitan juustoa, basilikaa, tomaattia ja kurkkua (ilman voita).  Meillä ollut jonkun verran vieraita, joten ollaan savustettu lohta illalliseksi muutamiakin kertoja. Täällä kasvaa paljon marjoja ja ollaan käyty poimimassa mustikoita ja metsämansikoita.

Eikö kuulostakkin aika ihanalta? Täydellinen hyvinvointiviikko omalla mökillä. Ei tarvitse laittaa suuria summia, saavuttaakseen täydellisen irtioton kaupungin sykkeestä. Kun ne yllämainitut peruselementit ovat kunnossa, sitä jaksaa mainiosti ja voikin oikein hyvin. Eikö?

Nyt tosiaan puhuu ihminen, joka ei kuvitellut olevansa mikään suuri mökkifani. Pakko vaan myöntää että hyvää tämä on tehnyt sekä ulkoiselle että sisäiselle olemukselleni. Väitän siis että hiukseni, ihoni, kroppani ja mieleni voi paljon paremmin kuin viikko sitten.  

Kuvat/Mies

 

4 Responses

  1. Ihana postaus ja ihana sä! Aattelin vaan tulla kommentoimaan kun oot viimeaikoina kirjottanu jotenkin nii ihania ja sellasia osuvia tekstejä. Tykkään! Just tällaiset hyvää mieltä tuovat ja aidot postaukset kolahtaa eniten. Ja näytät vaan nii hyvältä mökilläkin 😉 mutta mukavaa loppu kesää sinne sulle ja perheellesi <3

  2. Kuulostaa ihanalta! Itellekin toi ois just sitä mitä eniten toivois tällä hetkellä (en myöskään oo ennen vihtynyt kovin paljoa kaupungin ulkopuolella). Nauti! Ja kiitos ihanasta blogista! Äläkä välitä keskustelupalstojen hömpötyksistä, oot just huikee noin 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *