RUOKAPÄIVÄKIRJANI

Ajatuksiani ruokailusta ja myös yhden päivän ruokapäiväkrijani. 🙂 

Aamupala on minulle päivän tärkein ateria. Sen takia annan sen nauttimiseen aikaa. Aamupalani sisältö on viimeisen puolen vuoden aikana muuttunut radikaalisti. Aiemmin minun oli pakko syödä kahvin kanssa leipää ja silloin usein puuro vaihtui herkulliseen voileipään, jossa oli täytteenä avokadoa, juustoa, paprikaa ja tomaattia. Minun oli saatava pureskella jotain kahvin kanssa.

Nyt kun olimme Suomessa ja asuimme hotellissa loman ajan, niin huomasin nauttineeni jokaisena aamuna puuroa sekä ruisleipää aamupalaksi. Ruisleivästä on vaikea luopua. Vaihtelevuus on hyväksi ja siinä olenkin melko huono ainakin kotona ollessani. Nykyään syön siis lautasellisen puuroa aamuisin. Sveitsiläinen puuro vaan on niin hyvää. En lisää puuroon mitään. Kyllä mä kuitenkin niitä croissantti aamupaloja ja brunsseja harrastan, mutta puuro kuuluu arkirutiineihin.

Ennen kun laitan mitään suuhun, niin juon pari lasillista vettä.

Mustaa kahvia menee aamuisin noin pari kupillista.

Syön monipuolisesti hedelmiä. Kotoa löytyykin laaja valikoima niitä: omenoita, apelsiinia, persimon, päärynöitä, hunajamelonia, ananasta ja minulle yksi uusi tuttavuus nimeltään hunajapomelo. Mieheni osti sitä vahingossa kaupasta ja nyt olen täysin hurahtanut tähän paljon vitamiineja sisältävään citrushedelmään. Syön sitä aamuisin puuron lisäksi.

Lounas: tällä kertaa “ruokapäiväkirjassani” söin kevyen salaatin pähkinöiden kera. Usein syömme kyllä jotain lihaakin. Itse asiassa tällä hetkellä uunissa on chilillä maustettu makaronilaatikko ja sen viereen teen salaatin. Oli ruoka mikä tahansa, niin pyrin siihen että ruokailun jälkeen on hyvä olo vatsassa, ei saa olla liian kylläinen. 

Olen luonteeltani napostelija, joten kolme runsasta ateriaa päivässä ei sovi minulle. En osaa sanoa onko napsoteleminen hyvä juttu, mutta ainakin se sopii minulle. Laukuassani kannan mukana pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, karkkia,omenan. 

Karkki on paheeni. Minulla on kaksi favorite karkkilaatua jota syön ja just niitä saa täältä vierisestä kylästä jossa on swedish godis karkkikauppa. Vaikka syön karkkia, niin koen että syön niitä kohtuudella. 

Lakkoja ja dieettejä en allekirjoita. Syö ja juo kohtuudella. Tietenkin herkuttelu on sallittua ja normaalia, mutta jos joka kerta syö itsensä ähkyyn tai juo itsensä karmivaan humalaan, niin silloin se ei ole normaalia käytöstä ja ajattelen että on silloin jonkin asteen ongelma kyseessä. Niin kuin minulla oli ongelma reilu 6 vuotta sitten bulimian kanssa. En osannut lopettaa syömistä ja kylläisyyden tunne hävisi kokonaan, josta seurasi vatsalaukun tyhjennys ettei vaan seuraisi morkkis, ähkystä.

 

Illalliseksi tein itse lihapullia ja viereen salaattia. Tarjolla oli myös paistettuja perunoita. Kotona ruokien kanssa juon joko vichyä tai vettä. Pizzan kanssa sopii kokis, joten silloin juon kokista. Näin yleisesti kuitenkin juomme paljon vichyä kotona.

Leivon ja teen herkkuja jonkin verran. Eilen tein kaurakeksejä, mutta itse en syönyt kuin yhden. En ole suuri keksifani. Rakastan juustokakkua, marjapiirakoita joissa käytetty rahkaa, teen erilaisia rahkoja ja omenakaurapaistos on myös herkkua. 

Smoothiet kuuluu meidän jokapäiväiseen ruokavalioon. Se on hyvä välipala koko perheellle. Varsinkin jos makean himo on iskemässä 🙂 Valitettavasti karkinhimoa se smoothie ei vie pois! 

Tältä ruokani yhdeltä päivältä kotona omassa keittiössä voi näyttää. 

 

 

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *