Skål Hoplopissa

 
Kuvaan teille vähän tunnelmia yhdestä Sveitsin “Hoplopista” jossa käyn usein Lucan kanssa 🙂

– Äitejä on laidasta laitaan, toiset tulevat korkkareissa ja toiset verkkareissa. Hyvin huoliteltuja äidit kuitenkin ovat. Tunnelma hoplopissa on lämmin ja äidit kävelevät lastensa perässä merkkilaukut olalla heiluen. Yhdessä pöydässä istuu iloinen seurue. Joukkoon kuuluu muksuikäisiä ja ihan tavallisen näköisiä äitejä, jotka ovat tulleet viettää yhteistä aikaa lasten leikkiparatiisiin. Skååål!! Ja skumppalasit kilisevät. Hymyilen ja kävelen mietteliäänä ohi..joudun jo juosta, koska Luca on vikkelä ja tahtoo minut leikkikaverikseen.

Suomalaisena ihmettelin lyhyen hetken että miksi täällä tarjoillaan alkoholia. Miksi alkoholi pitää tunkee joka paikkaan?! Listalta löytyy viiniä ja kuplivaa. Onneksi ihmettelyni kesti vain hetken, koska tajusin että tässä maassa tämä on täysin mahdollista. Minulle tämä on täysin mahdollista. Monelle ystävälleni tämä olisin täsyin mahdollista. Yksi lasi riittää. Ihanaa että voi ottaa lasin viiniä jos siltä tuntuu ja silti olet hyvä äiti. Pidän sen luksuksen ennemmin Sveitsissä kuin Suomessa. Suomessa tämä ei toimisi, ei kannata ottaa edes mitään riskejä. En tiedä sallisiko Suomen laki sellaista, parempi ettei.

Olen sitä mieltä että suomalaiset eivät osaa nauttia alkoholia maltilla. Humalatilaa ei meidän kulttuurissa pidetä häpeällisenä. Sitä ennemmin ylistetään ja pidetään sosiaalisuuden merkkinä. Niin..tuppisuihin kun juotetaan vähän kirkasta nestettä, niin alkaahan se juttu luistamaan. Tämä niin väärä tapa juoda alkoholia (minun mielestäni) on hyvin yleinen ja tätä alkoholikultturia on vaikea lähteä muuttamaan.

Kerran minäkin otin lasin skumppaa siellä hoplopissa..halusin testata. Aika tylsää yksin. Mua ihan nauratti. En ehtinyt juomaan kun muutaman nopean huikan, koska Luca tarvitsi minua ja minäkin halusin leikkiä hänen kanssaan. Ymmärrän kuitenkin skumppaidean, jos leikkipaikkaan tullaan ystävän kanssa.

ps. Minä kuitenkin ennemmin otan Latten, hypin Juicy Couture verkkareissa ja jätän laukkuni kokonaan kotiin ettei tarvii heilutella sitä olalla samaan aikaan kun ryömii jossain tunneleissa ;).

Mukavaa perjantaita kaikille! Tänään testataan Ruoholahden SnadiStadi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.