TEINIPISSIKSET INVAVESSOISSA! aarghh!

Tänään mun pitäis julkaista teille tyylisarjani 3 jakso, mutta mun on nyt pakko jakaa mielipiteeni ja suuren ärtymykseni yhdesta asiasta. Asukuvat saatte myöhemmin!  :))

On inva/perhevessoja ja tavallisia vessoja eri syistä. Mä yleensä jonotan siihen inva/perhe vessaan, kun olen vaunuilla. Yleensä sen takia, että Lucalla on köntsät housuissa. Kun olen 10 minuuttia odotellut ja Luca jo huutaa turhautuneena selkään asti noussutta kakkaa, niin mun ilme muuttuu jo tiukaksi ja hermostuneeksi. Höyryt nousee korvistani siinä vaiheessa kun kuulen kikattelua vessasta. Sit lähee tiukka koputus oveen, eikä todellakaan mikään hento. Hetken kuluttua ulos astelee kaksi aivan liian meikattua pimatsua (silmissä niin paljon tavaraa että just ja just pysyy auki) ja heidän perässäänn tulee voimakas aromipilvi. Oliskohan ollut Escadan tuoksu?!

Mähän en ole mikään hiljainen hiirulainen, joten kyl mä aika tiukasti sanon tällaisissa tilanteissa ja myös tuossa episodissa ilmaisin mielipiteeni hyvin selvästi. Se ei todellakaan ole ok mennä kaksistaan meikkailee ja hengailee, kun se on tarkoitettu muuhun. Tätä tapahtuu paljon. Valitettavasti olen siihen teininä itsekkin joskus sortunut ja vasta äidiksi tulemisen jälkeen olen huomannut kuinka paljon inva/tuttipullo vessoja käytetään väärin ja kuinka ärsyttävää se on.

Joten te terveet ihmiset, menkää sinne normivessaan!! Me äidit ei niillä vaunuilla mahduta sinne.

Toinen juttu joka on tosi rasittavaa on hissit vaatekaupoissa. Mä en kertakaikkiaan voi käsittää (varsinkin täällä Zürichissa) miten voi olla niin laiskat jalat nuorilla terveillä ihmisillä, että pitää käyttää ahdasta hissiä, vaikka vieressä on nopeat rullaportaat. Tänne on tullut 4 kerroksien Zara ja mä olen alkanut välttelemään sitä sen takia, koska mulla kestää hirmu kauan päästä ylöspäin näissä kerroksissa 😀 Siellä on yksi hissi ja joka hemmetin kerta se seikkailee kerroksesta neljänteen. Ulos astelee nuori pusutteleva pariskunta tai kaveriporukka etc. Kertaakaan en ole nähnyt että kellään olisi ongelmia kävelemisessä. Oikeesti, jos mä saisin valita niin mä aina menisin rullaportaat, mutta kun vaunuilla ei saa.

HUHHH….sellaien purkaus tänään. Nähdään myöhemmin asukuvien merkeissä! puss ja love you <3

xx

15 Responses

 1. Mä olen niin samaa mieltä sun kanssa! Todella raivostuttavaa… terveet ja hyväkuntoiset nuoret ottavat hissin liukuportaiden sijaan. Pariisissa tämä on väkitungoksen takia erityisen rasittavaa. Grr, hikikarpalot nousee kun ajattelenkin.

 2. So true! Kerran käskin hissistä terveet ihmiset ulos kun rattaiden kanssa odotteli useampi ihminen. Lähtihän ne, vähän oudot ilmeet naamalla 🙂

 3. Teinit,huoh… btw sulla on hiukset aina niin kivasti,että voisit tehdä hiusaiheisen postauksen ja jakaa kampausniksisi! 🙂

  1. kiitos 🙂 mua naurattaa tää hiusjuttu, koska mun hiusket on aika usein huolettomasti laitettu nutturaan etc. Olen kyllä ajatellut tekeväni videopostauksen hiustenlaitosta, vaikka en mikään hiusammattilainen olekkaan 🙂

   Kiitos tosi paljon kehuista. <3

 4. Ai että samaa ku oon ajatellut esim Stockalla, 8 krs siellä on mut ei pitäis olla ongelma nuorille ja hyväkuntoisille. Siinä saa sitten rattailla ja rollaattoreilla odottaa iäisyyden. Hankaliin paikkoihin vältän menoa lasten kaa. Kauppakeskuksissa on joskus vähän jemmassa jotku hissit minne ei teinit ehkä löydä, niitä käytän 🙂 Joskus joutuu käyttää rullaportaita vaunun kaa, kun hissiä ei kuulu eikä näy :/ Tätä teen kun on vahva mies mukana ja muutenkin rauhallista portaissa, kun kaikki laiskamadot hisseihin jonottaa. Inva/vauva-vessoihin olen oikeutettu lasten kaa, mut välillä joutuu yksinkin käyttää. Naisten vessoissa kun on niin järkyttävät jonot, että menee invaan tai jopa miesten jos ei kukaan huomaa. Tietenkin jos on myös äiti lapsen kaa/invalidi yms en ikinä käyttäis, mutta viivyn siellä sen miinuutin ja menen vaan jos ei ole muita menossa.

 5. Mä menen melkein aina rattailla rullaportaisiin, koska en jaksa odottaa hissiä. ihan hyvin se menee! Eikä multa koskaan olla tultu tätä kieltämään, omalla vastuullahan mä siihen menen.
  Ja asun siis myös Sveitsissä ja Suomessakin käytän samalla tavalla rullaportaita!

  Kiva blogi sulla!

  1. JOO..mä menin viikko sitten lentokentällä rullaportaita ja mietin tuleeko kohta vihasia katseita sveitsiläisiltä. Jostain syystä sit katsoin alaspäin ja takanani seisoi mies lentokentän laukkukärryn kanssa ja iso kasa matkalaukkuja. Koominen tilanne..:D
   Ehkä ne ihmisten katseet kääntyi ennemmin häneen!

   Kiitos 😉

 6. Vammaisuus ei kuule aina näy päällepäin. Olen parikymppinen ja olen viimeisen useamman vuoden ajan kärsinyt urheiluperäisistä jalkavammoista ja ollut leikkauksessa ja pitkässä kunotutuksessa. Pahimmillaan olen liikkunut pyörätuolilla tai kyynärsauvoilla, mutta jossain vaiheessa täytyy ottaa omat jalat alle ja yrittää alkaa pikkuhiljaa kävellä itse. Silloin kukaan ei välttämättä enää näe minusta päälle päin mikä terveydentilani ja toimintakykyni tarkkaan ottaen on – olen sitä paitsi hyväryhtinen, muuten fyysisesti hyväkuntoinen ja normaalipainoinen. Älä oleta että kaikki nuorehkot trendikkäisiin vaatteisiin pukeutuvat ilman apuvälineitä kulkevat kuuluisi kieltää hissin käytöstä. Et sinä oikeasti voi tietää ihmistä jututtamatta mitä juuri hän siellä hississä tekee.

 7. Kyä muaki ärsyttää ku ne mammat tunkee niitte vaunujensa kanssa joka paikkaan. USeimmiten jäävät vielä keskelle käytävää miettimään ottaisko sitä nyt punaisen vai mustan t-paidan pikkuselle nikopetterille.

 8. Olen täysin samaa mieltä että tähän aikaan vuodesta kun kaikkialla on muutenkin paljon ihmisiä ja ahdasta ne jättimäiset vauvojen kärryt voisi jättää kotia. Sellaiset pienet ja kätevät eivät mua haittaa mutta voi tsiisus niitä mihin on laitettu 3 lasta kiljumaan ja leveys 2 metriä. Ystävällisesti kun sanoo anteeksi pääseekö tästä ohi saa niin murhaavaa katsetta takaisin että meinaa sydänkohtaus iskeä. Epäilen kyllä että sinä et kuulu tähän kategoriaan 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.