TERKUT SOHVALTA

Heippa hei täältä kotisohvalta. Väsynyt nainen kirjoittelee. Ajattelin vielä tulla höpöttelee päivän kuulumiset. Tuntuu että päivät vain rullaa eteenpäin sellaista tahtia, etten meinaa pysyä perässä. Totuin monta vuotta vain olemaan, ilman aikatauluja ja kalenteria. Nykyään nautin siitä että elämääni kuuluu tietynlaiset rutiinit, kuten Lucan vieminen päiväkotiin ja temppukouluun, pressipäivät, blogieventit, workshopit ja officen pystyttäminen joko sis deliin tai kotiin. Menoihini kuuluu myös kuvauspäivät pari kertaa viikossa, jotka olen suunnitellut etukäteen kuvaajan kanssa, hakenut itselleni fiiliskuvia, tehnyt moodboardin, miettinyt kuvauspaikan ehkä etukäteen. Kuvauspaikoista puheen ollen, niin minähän ajan paljon ja usein valoissa huomaan tekeväni tutkimustyötä mitä ympräilläni on sillä hetkellä, scouttaan siis uusia kuvauspaikkoja. Enpä olisi uskonut tätä todeksi vielä 3 vuotta sitten. 

Nautin äitiydestä, mutta nautin yhtä paljon myös siitä että kehityn bloggaajana ja saan tehdä omaa juttuani. Toisin sanoen pidän tämänhetkisestä arjestani. Mietin hei yhtä juttua? Olisi kiva tietää kuinka paljon ruotsinkielisiä lukijoita minulla on, koska voisin myös alkaa kirjoittamaan ruotsiksi. Miltä sellainen kuulostaisi? Ensi teksti suomeksi ja sitten lyhyempi versio esim ruotsiksi. 

Huomenna meillä tosiaan on kuvauspäivä Janitan kanssa ja vielä pitäisi valita muutama asu. Suurin osa kuvausvaatteistani on käytännöllisiä (omasta garderoobistani), kuten varmasti tiedättekin, mutta välillä on siistii toteuttaa jotain erilaista ja hurjaa. Odotan sitä että lumet sulaa, niin ei näyttäisi niin tyhmältä seistä kuvissa ilman takkia. 

Eipä mulla muuta sen kummempaa. Miestäni ikävä just nyt vähän enemmän. Iltasin ikävä kasvaa, kun ehdin pysähtyä ja vaan olla. Hän on kavereiden kanssa pelaa padelia, niin jutellaan sit sen jälkeen. Väliaikinen "Etäsuhde" näyttää kuitenkin toimivan meillä (ainakin välillä), kun tietää että voi matkustaa milloin tahansa toisen luokse. Me elämme niin omanlaista arkea ja ollaan aina eletty että pieni välimatka ei ole ollenkaan pahaksi meidän suhteelle. Ehtii jopa ikävöimään toista. Eikä tätä edes voi sanoa etäsuhteeksi, koska nähdään niin usein ja suurin osa vuodesta ollaan yhdessä. 😀 Aikasemmat vuodet oltiin 24/7 yhdessä. Luca pitää myös huolen siitä, ettei mun tarvitse nukkua yksin.

xx Didem

22 Responses

 1. Ehdottomasti ruotsiksi. Ihan oma tunnelma äidinkielellä, sitä ei voi korvata millään.

 2. Heippa! Pakko antaa palautetta, että blogisi taso on parantunut huimasti! Johtuu varmasti näistä huikean hienoista kuvista, joista täällä saa nykyään nauttia 🙂 Jatka samaan malliin! Kysyisin vielä, kun kuvailette tämän Janitan kanssa, niin kuvaako hän ihan hyvää hyvyyttään vai saako hän kuvaamisesta jotain korvausta? Mietin vain, kun olen nähnyt tämän Janitan ottamia kuvia ainakin Sofia Ruudun ja muistaakseni myös Sanni Trishinin blogissa 🙂

  1. Kiitos paljon! Onhan se ihan eri meininki, kun on oikea kuvaaja. Tähdätään korkealle 😉

 3. Olisitko voinut kirjoittaa vaikka postauksen teidän etäsuhteesta ja mitä se teidän arjessa tarkoittaa.

  1. Mietin asiaa. 🙂 mutta siis pakko mainita että en ehkä kuitenkaan uskaltaisi kutsua tätä ihan oikeaksi etäsuhteeksi, kun nähdään niin usein. ja ollaan suurin osa ajasta yhdesä. Monessa perheessä, mies on työmatkoilla suurimman osan vuodesta, joten sen takia en näe tätä kunnon etäsuhteena. Heti kun on kova ikävä ja haluaa olla toisen kanssa, niin lennän mieheni luo. Onneksi tämä on mahdollista. <3

 4. Kirjoitustaidoissasi olisi kyllä petrattavaa. Luin tekstisi, ja jäin ihmettelemään, mitä juuri luinkaan. Siis tekstistäsi on vaikeaa saada selkoa. Kannattaisi oikolukea oma teksti ennen julkaisua.

  1. Niin on. Se on paha kun en kuule omia virheitäni  :/ pitäis varmaan opiskella vähän kielioppia, koska kouluajoilta ei kyl hirveesti on kielioppi asiat jäänyt mieleen. 

   Olen muuten miettinyt tota oikolukemista. Samalla myös ehkä oppisin edellisistä virheistäni. 

   xx

 5. Hej, älskar din blogg och din stil, skulle absolut villa träffa dig nångång 😀

 6. En ole ruotsinkielinen, mutta nyt ruotsissa viettyjen opiskelu vuosine jälkeen olisi kiva pitää ruotsinkieltä yllä lukemalla mukavaa blogiasi ruotsiksi! Eli kirjoita ehdottomasti edes pienet tekstinpätkät ruotsiksi! Toivon kovasti törmääväni sinuun kun muutan Helsinkiin kuun lopulla – olet inspiroiva pukeutuja ja olisi kiva kerto se ihan kasvotustenkin!

  1. No jos törmäät muhun, niin tuuthan sit myös sanoo moi 🙂

   Kiva että ruotsinkielellä kirjoittaminen on saanut niin paljon peukkuja, joten voisin oikeasti kyl ainakin välillä kirjoittaa kuulumiset på svenska. 

   xx Mukavaa iltaa!

 7. Missä sun mies siis on ja miksi sä et ole siellä? Hän tekee etätöitä ,niin miksei ole perheen luona?

  1. Mä haluan tällä hetkellä olla Suomessa, koska oli niin kova ikävä tänne ja meidän arki rullaa täällä niin hyvin. Luca on jo sen ikäinen, että hän tarvitsee päiväkotia ja myös haluamme tarjota hänelle tietynlaista pysyvyyttä, koska ollaan reissattu ensimmäiset vuodet niin paljon. Miehelläni on kaikenlaisia projekteja tuolla maailmalla ja siis jos mä huomenna haluaisin nyt lähtee mieheni luokse, niin sit lähden. Suurimman osan ajasta/vuodesta ollaan kyl yhdessä, että en kyl ehkä silti voi kutsua tätä etäsuhteeksi. Hyvää tää välimatka kuitenkin on meille tehnyt, koska ollaan oltu niin paljon yhdessä. 

   xx

 8. Musta ois hyvä jos teksti olisi sekä suomeksi että ruotsiksi. Extrana heille jotka eivät ole olleet tyytyväisiä suomenkielen oikeinkirjoitukseesi, olisi mahdollisuus lukea sama teksti toisella kotimaisella kielellä, puolestaan sinulle luonnollisena ilmaisukielenä. Monipuolisuus on hyvä asia kaikille.

 9. Miksi olet niin laiska vastaamaan kommentteihin, vaikka niitä ei hirmusesti sinulle edes tule?

  1. Se on erittäin hyvä kysymys. Vastaan aina kerralla kaikkiin..hieman viiveellä. :/

 10. Et vastannut edellisen kysyjän kysymykseen, joka muakin kiinnostaa.

  Eli maksatko ammattikuvaajalle jotakin vai teettekö sen ihan frendipohjalta. Monet bloggarit kuitenkin käyttävät ammattikuvaajaa (ja maksavat normaali liksan).

  p.s oot kaunis tyyppi

  1. Tietenkin hän saa korvauksen kuvista. 🙂 Kyseessä on ammattikuvaaja. Vaikka meistä on tullut frendejä, niin tehdään töitä ja työt pidetään töinä.  

   Kiitos paljon <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.