TYYLIKÄSTÄ HALVALLA

Tajusin että päivänasuni on koottu kokonaan H&Mn ja Zaran valikoimista, laukkua lukuunottamatta. Niinpä ajattelinkin kirjoittaa vähän siitä miksi suosin halpisketjujen vaatteita. 

Zarasta ostan suurimman osan vaatteistani. Olen tyytyväinen laatuun ja silmääni miellyttää heidän valikoimansa. Vaikka vaatteeni ovatkin halvemmasta päästä, niin harkitsen huolella vaatteen käyttöä, ennen kuin päädyn kassalle. Zarasta ostan takkeja, paitoja, neuleita, mekkoja, housuja ja kenkiä. Melkein siis kaikkea. Myös Zaran lastenosaston mekot on tullut tutuksi. Sieltä löytyy kesäksi kivoja löysiä kukkamekkoja 🙂 Koska pituutta minulla on 168 cm niin lastenosaston suurin koko sopii mainiosti. 

H&Mstä hankin basic tpaitani, alustopit ja pyjamat. Löydän itselleni myös hyvinistuvia housuja sieltä, kuten nämä harmaat farkut. Monta vuotta käytössä ollut hattu on pysynyt kuin uutena. H&Mn poncho oli fiksu ja tosi edullinen löytö syksyllä. Koska en käytä päivittäin tätä ponchoa, niin voin hyvin mielin hankkii hieman huonompilaatuisen ponchon, joka kovassa käytössä varmasti nukkaantuisi. Uskon että minulla tämä pysyy uudennäköisenä vuosia, harvojen käyttökertojen takia. 

Tiettyihin hankintoihin satsaan kuitenkin, kuten hyvin istuvaan nahkatakkiin. Pääosin kuitenkin vaatehuoneeni sisältö koostuu vaatekappaleista jotka ovat maksaneet alle 100 e / 50 e per nuppi. Jos vaate näyttää hyvältä, ostan sen. Laadulla on suuri merkitystä silloin, jos haluan jokapäiväiseen käyttöön olevan neuleen/takin/kengät.  

Päivänasu koostuu h&mn hatusta, ponchosta ja harmaista housuista. Harmaa neule ja bootsit ovat Zarasta. Laukku Chanel. 

3 Responses

  1. Kiitos postauksesta didem! Ja hienoa että annat esimerkkinä muille että halpisketju vaatteihin pukeutumalla voi näyttää tyylikäältä. Ainut asia mitä monet bloggaajat uusia vaatteita esitellessä eivät välttämättä vaivaudu ottamaan puheeksi on vaatteiden valmistuksen eettisyys ja kestävän kulutuksen etiikka, eli ts. ostetaan kun halutaan eikä kun tarvitaan. Se on yksi tämän hetken sukupolveme ongelmista, miten taata tuleville sukupolville ja esim. juurikin Lucalle turvallinen paikka elää. Tällä luonnonvarojen kulutuksella (mitä ei ole ennen nähty) jotkin asiantuntijat ovat antaneet arvion että elämä maapallolla tulee jatkumaan n. 50 vuotta. Siispä esimerkkinä ja roolimallina toivon sinulta esim. postausta käytettyjen vaatteiden käytöstä tai muutenkin second hand tuotteiden järkevyydestä, varsinkin turkistuotteiden osalta. Oikein hyvää alkavaa viikkoa ja auringonpaistetta sinne! 🙂

  2. Itse tykkään myös halvemmista vaatteista niin kuin college paidat, neuleet, jakut, shortsit etc zarasta ja brandy melvillestä. Mutta kenkiin, takkeihin ja laukkuihin satsaan mielummin enemmän rahaa, koska hyvänlaatuiset kengät, takit ja laukut ovat monen vuoden ilo jos niihin satsaa vähän enemmän rahaa! Kiva postaus 🙂 puss & kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *