Välimeren herkkuja

 
Munakoiso on yksi lempi kasvejani ruoanlaitossa. Tykkään siitä niin paljon , että paistan usein pelkästään munakoisoa ja paprikaa oliiviöljyssä ja syön seoksen vaikka fetajusuton kanssa. Lisukkeena pieni pala leipää, jota dippaan kulhon pohjalle jääneeseen oliiviöljyyn. Tänään ostin kaupasta kaksi kananfilettä, munakoison, kesäkurpitsan, kermaviiliä ja hunajaa. Lämpimän ruoan ja kylmän kastikkeen lisäksi tein vielä salaatin.

 Muista suolata munakoisot ennen niiden paistamista. Munakoisi imee itseensä kaiken nesteen, joten sen vuoksi kannaattaa levittää ne ennen paistoa viipaloituna ja suolattun talouspaperille hetkeksi.

 Tuore vaalea patonki pieninä määrinä ei ole haitaksi, vaikka linjojen kanssa onkin tarkka. Alla olevaan salaattiin tulee kurkkua, tuorettaa pinaattia, fetaa, minitomaatteja, melonia, kuivattuja karpaloita, pähkinöitä, kuivattua basilikaa ja salaattiyrttejä. Kastikkeeksi ikuinen suosikkini: oliiviöljyä ja balsamico.

 Ostin kaupasta maistiaiski pienen valmiin salaatin, jota minulle suositeltiin. Hyvä lounas noinkin vaan, sillä oli aika täyttävä.

 Siinä valmis munakoiso/kesäkurpitsa muhennos paahdettujen manteleiden kera. Tuota voi syödä lämpimänä ja kylmänäkin.

                                     Valmis lautanen, jossa kanafilee ja hunaja-kermaviilikastike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *