10 VINKKIÄ MEDIASUHTEIDEN LUOMISEEN

ARMY TAKKI / ELLOS
VILLAKANGASTAKKI / NANSO
HOUSUT & TOPPI / SAMSØE&SAMSØE
CLUTCH & KORVAKORUT / CHANEL
KENGÄT / ZARA

Saan paljon kyselyitä työstäni vaikuttajana ja miten saavuttaa siinä tiettyjä asioita. Usein neuvotaan tekemään mahdollisimman paljon töitä unelmien eteen, mutta välillä konkreettiset ohjeet uupuvat. Kaikilla on tietysti oma polku edetä uralla, mutta ajattelin kirjoittaa niistä yleisempiä vaikuttajan ja bloggaajan näkökulmasta. Nykyään mikrovaikuttajat ovat kovasti pinnalla mitä tulee vaikuttajayhteistöihin. Eli ei tarvitse edes olla kymmeniä tuhansia seuraajia menestyäkseen näissä hommissa.

Kokosin tähän postaukseen ohjeita siitä miten päästä etenemään uralla, saamaan tuotelähetyksiä sekä kutsuja tapahtumiin. Lisäkysymyksiä voi heittää kommenttiboksiin!

 1. Ota itse rohkeasti yhteyttä pr-toimistoihin ja esittele itsesi. Pr-toimistot päivittävät listojaan tiheästi ja ovat erittäin kiinnostuneita nousevista vaikuttajista. Laita mailia, soita tai mene vaikuttajaystävän kanssa esittelykäynnille.
 2. Tee itsellesi mediakortti, johon merkitset kanavasi tietoja aina kävijämääristä kohderyhmään. 
 3. Luo kontakteja olemalla aktiivinen ja esittäytymällä muihin vaikuttajiin ja media-alan ihmisiin.
 4. Ehdota itse yhteistyötä sen sijaan, että odottaisit yritysten ja muiden toimijoiden tekevän niin. Etsi yritysten markkinointi- tai mediavastaava henkilö ja laita mailia.
 5. Tägää ja boostaa suosikkituotteita ja palveluita somessa, joista aidosti pidät. Se saattaa herättää kiinnostuksen yrityksissä ja muissa toimijoissa, jotka voivat sitä kautta ehdottaa yhteistyötä. Näin tulee myös paremmin huomatuksi.
 6. Teetä käyntikortteja, joita voi jakaa eri tilanteissa. Uudet kasvot ja nimi eivät välttämättä heti muistu mieleen, joten käyntikortti on hyvä tapa erottua.
 7. Lisää kanaviisi selkeästi mailiosoite, johon voi ottaa yhteyttä tai vaihda esimerkiksi Instagramissa tilisi yritystiliksi, jolloin sinuun on helpompi olla yhteydessä.
 8. Kun esittelet itsesi, kerro aina osaamisestasi ja sosiaalisen median kanavista. Ole tarvittaessa valmis tekemään muutama yhteistyö tai muu työ ilman palkkiota, jotta saat jalan oven väliin.
 9. Ota yhteyttä myös vaikuttajiin ja kysy esimerkiksi assistenttina toimimisen mahdollisuuksista tai kuvausapuna toimimisesta.
 10. Seuraa mahdollisimman paljon ihmisiä mikro- ja makrovaikuttajista julkkiksiin ja opi sekä inspiroidu heidän kauttaan. Fake it till you make it ?

 

Ensimmäinen pr-toimisto missä aikoinaan kävin oli Spalt Pr, jonne pääsin käymään tuttuni kautta. Niin kuin monissa muissakin ammateissa, suhteet on ne joilla tässä työssä pärjää hyvinkin pitkälle. Myös se, että erottuu edukseen muista ja tekee rohkeasti omaa juttua.

xx Didem

4 Responses

  1. Kiitos Jere! Aika paljon nykyään saan siis mikrovaikuttajilta kysymyksiä liittyen tähän duuniin. Kysymyksiä tulee laidasta laitaan. Muistan itse, että kamppailin silloin aiemmin samojen kysymysten kanssa, joten ajattelin, että tällaisesta postauksesta voisi olla jotain hyötyä.

 1. Olen ennenkin pannut merkille saman asian… Kannattaisiko silittää vaatteet ennen tällaisia kuvauksia? Näyttäisi paljon huolitummalta.

  1. Moi Minna. Usko tai älä, mutta olin juuri ennen näitä kuvia höyryttänyt topi ja housut. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.