5 X HELPOMMAT JA PAREMMAT AAMUT

 

Syksyn tullen valo vähenee ja joutuu keksimään niksejä pirteämpiin aamuihin sekä erilaisiin tapoihin saada itsensä ylös sängystä. Meidän perhe tykkää nukkua pitkään eikä Lucakaan ole mikään aamuvirkku, joten välillä olisi vain ihana jäädä pötköttelemään lämpimän peiton alle. Jos olen viikonlopun yksin ja Luca on hoidossa, olen paljon laiskempi heräämään aamuisin. Lapsi rytmittää aamun hyvin, ja vaikka olenkin enemmän aamu- kuin yöihminen, täytyy myöntää, että aamut ovat joskus haastavia. Kyllä pimeys tekee tehtävänsä, ja juuri näin syksyisin huomaa selkeästi eron siinä miten paljon hankalampaa herääminen onkaan. Tässä teille muutama vinkki, joilla itse tehostan omia aamujani ja jotka tekevät heräämisestä edes vähän helpompaa.

 • Kun herätyskello soi, välttelen torkuttamista. Koitan nousta samantien ylös, avata verhot ja petää sängyn, jolloin herääminen on helpompaa. Jos aamulla ei ole kiire, niin selaan uutiset sängyssä, ennen kuin nousen ylös. Myös aamuseksi virkistää ja vaikuttaa mieleen myönteisesti.
 • Juon aina ensimmäiseksi aamulla lasin vettä, jossa on joko sitruunaa tai monivitamiiniporejuomaa. Ihan tavallinen lasi vettäkin riittää heti aamutuimaan, ja se on hyvä jättää hapettumaan yön yli yöpöydälle. Toki kahviakin on pakko saada se pari kuppia aamutuimaan.
 • Aamupesun jälkeen suihkin kasvoille kasvovettä suihkepullosta, joka piristää todella hyvin! Vaikutusta voi tehostaa laittamalla pullon yöksi jääkaappiin, jolloin kasvovesi tai mineraalivesi on kylmää ja virkistävää.
 • Tykkään kuunnella aamulla radiota, joka herättää kuin itsestään, kun keskittyy kuuntelemaan muiden höpötyksiä. Esimerkiksi Suomipopin Aamulypsy on todella hauska ja viihdyttävä, ja sitä voi hyvin kuunnella vaikka aamiaista syödessä. Älkää unohtako jättää aamiaista väliin!
 • Huolehdin aina siitä, että koti on siisti edellisenä iltana ennen nukkumaanmenoa. Saatan myös suunnitella seuraavan päivän vaatteet etukäteen ja laittaa Lucalle repun valmiiksi päiväkotia varten, joka säästää aikaa aamulla ja vähentää stressiä. Kun koti on puhdas ja tavarat valmiiksi paikoillaan, voi herätä paljon paremmalla mielellä.

Herään ennemmin aikaisemmin, kun teen asioita kiireessä. Tuntuu myös, että mitä enemmän ikää tulee, sen enemmän tarvitsen unta. Olen iän mukana alkanut arvostamaan ihan eri tavalla unen merkitystä. Hyvin nukuttu yö ja oikealla jalalla herääminen heti aamusta auttavat parhaiten jaksamaan arjen askareissa.

 

xx Didem

17 Responses

 1. Tarviiko tällaisessa blogissa mainita aamuseksin harrastaminen? Pidin tätä tyylikkäänä blogina, tähän asti…

  1. Miksi seksistä pitää tehdä joku tabu herranjestas? Uskomatonta, että yksi maailman luonnollisimmista asioista pahoittaa jonkun mielen 😀 kaikkihan sitä tekee eikä se todellakaan viel tyylikkyyttä pois!

 2. Tosi hyviä vinkkejä. Etenkin aamupalan tärkeyden oon itekin huomannut, ja oonkin viime aikoina panostanut siihen ihan kunnolla. Radion kuuntelua vois kans kokeilla, kuulostaa kivalta heräämiskeinolta 🙂 

 3. Onko tuo aamutakki se Lindexin mikä näkyi eilisen Insta storyssasi? Koska tuon paketin saa ostaa itselleen? 🙂 

 4. “… Aamulypsy on todella hauska….voi hyvin kuunnella vaikka aamiaista syödessä. Älkää unohtako jättää aamiaista väliin.”
  Siis  pitääkö syödä aamiaista (älkää unohtako aamiaista, älkää jättäkö aamiaista väliin) vai todellakin muistaa jättää se väliin? 

 5. Vierailija 1/11 Anteeks nyt vaan mutta pikkusenko paistaa läpi että elät puutteessa ja olet siitä muille katkera! Jos ainoo asia koko teketissä kiinnitti huomiosi oli toi niin on sulla liian helppo elämä! Itsekin olet tiedoksi vaan aamu -ilta -tai yöseksin saavutus että mietippä sitä ja alahan työstämään angstias kun on kerta noin turha tabu elämääs varjostamassa! Seksi on aivan tasan yhtä luonnollista kuin nälkä tai väsymys. Ja Didemhän teki tässä äärimmäisen taktisen teon, että rohkeasti rikkoi jäätä kertomalla rehellisesti elämänsä mieltymyksistä ja vähän samalla kohotti lukijoidensa kulahtaneita silmäluomia -kuten sinun tapauksessasi (; Tämä on sitä persoonallisuuskirjallusuutta! ??

 6. Tuo veden hapettaminen taitaa olla vähän höpöä. Eikö vedestä pikemminkin poistu happea/ilmaa jos sitä seisottaa pöydällä?

Leave a Reply

Your email address will not be published.