A DAUNTLESS DRESS

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / ELLOS

Kun minulta viime vuoden puolella kysyttiin olisinko kiinnostunut suunnittelemaan oman kesämekkomalliston Ellokselle, en joutunut miettimään hetkeäkään. Tämä tuntui heti juuri sellaiselta jutulta jonka halusin ehdottomasti toteuttaa – yksi pitkäaikaisista unelmistani. Edelleenkin joudun nipistämään itseäni päivittäin nähdessäni omat mekkoni roikkumassa vaaterekissäni.

Itse prosessi ei kuitenkaan ole ollut aivan tavanomainen Koronan takia, kun kaikki on tehty etänä eikä ole päässyt tapaamaan tiimiä — saatika näkemään materiaaleja tai värejä luonnossa. Elloksen porukka on ollut aivan ihana ja saanut sekavista ideoistani kiinni ruudun välityksellä. Prosessin alkaessa minulla oli ajatuksissani tietyt yksityiskohdat, hihat, pitsit ja värimaailma, joita halusin käyttää. Tästä haastavan teki kuitenkin se, että halusin suunnitella mekot niin, että ne sopisivat kaikille vartalotyypeille. Tästä syystä juttelin aluksi monien eri muotoisten naisten kanssa siitä, millaisia mekkoja he kaipaisivat vaatekaappiinsa. En myöskään halunnut tehdä liian juhlavia mekkoja, vaan monikäyttöisiä ja tarpeeksi helppoja jokapäiväiseen käyttöön.  Suunnitellessani mekkoja kuvittelin hiekkarantoja, lämpöä, aurinkoa, kesäiltoja, välimeren tunnelmia, kaupunkilomia, jäätelökesää, lämpimien päivien työpukeutumista ja puistopiknikkejä… lista voisi vaan jatkua.

Kaiken kaikkiaan olen saanut hyvin vapaat kädet kaikkeen ja se tästä on tehnyt jännittävää. Vaikkakin tämä on ollut ensimmäinen suunnittelutyöni ikinä, ammattitaitooni on koko ajan luotettu hyvin vahvasti ja se tuntuu hyvältä. Olenkin äärettömän kiitollinen tästä unotumattomasta tilaisuudesta. Vastuu on myös tietenkin ollut valtava ja onnistumisen halu sitäkin suurempi, vaikka ihan helppoakaan tämä ei ole ollut. On täytynyt pitää mielessä jatkuvasti, että en suunnittele mekkoja pelkästään itselleni ja omalle vartalolle, vaan isolle yleisölle ja mahdollisimman monelle. On ollut haastavaa suunnitella sellaisia malleja mekkoihin, jotka saisivat kaiken kokoiset ja muotoiset naiset tuntemaan itsensä kauniiksi ja itsevarmaksi. Tämä oli kuitenkin alusta asti ehdottomana prioriteettina ja sellainen asia, jonka halusin toteuttaa.

Viime viikolla saapuessani Espanjaan kuvaamaan mekkoja kaikki konkretisoitui kunnolla ja tunne oli jokseenkin epätodellinen. Se fiilis, kun ensimmäisen kerran näin kaikki suunnittelemani mekot upeiden mallien päällä, oli sanoinkuvailematon. Sain myös ensimmäisen kerran tuntea kaikki lopulliset materiaalit ja nähdä oikeat värit. Toivon todella, että tykkäätte näistä mekoista yhtä paljon kuin minä.

Hyvät naiset ja herrat: A dauntless dress in collaboration with Didem. Myynnissä nyt!!

xx Didem

One Response

  1. Just wonderful! So beautiful and not made for just one figure type. Well done!

Leave a Reply

Your email address will not be published.