AINUTLAATUINEN JA VAHVA SUHDE

 

Toinen postaus heti perään 🙂 Meillä on Lucan kanssa todella ainutlaatuinen ja vahva suhde. Äitinä oleminen on aina ollut selkeä unelma nuoresta saakka. Tuntuu hienolta olla äiti ja seurata oman lapsen kasvua ja kehitystä. Meillä on kotona aina ollut tärkeää se, että on voinut puhua kaikesta. Vaikka kyseessä on lapsi, ei häntä tarvitse aliarvioida, sillä lapset ovat yllättävän fiksuja ja ymmärtävät asioita, kun heille vain osaa ne oikealla tavalla kertoa. Haluan olla avoin ja rehellinen pojalleni, vaikka jotkut asiat olisivatkin vaikeita ymmärtää.

Seuraan tarkasti Lucan mielenkiinnon kohteita ja haluan antaa hänelle vapauden toteuttaa itseään. Tällä hetkellä hän on äärimmäisen kiinnostunut pianonsoitosta, jota olen ilolla seurannut vierestä. Syyrian tilanne ja politiikka ovat edelleen kuumia puheenaiheita ja siis kysymyksiä tulee laidasta laitaan aiheesta kuin aiheesta, eikä minulla ole aina vastauksia. Onneksi on google 😀 Luca on sellainen seuramies ja välillä minua harmittaa, että hän viettää niin paljon aikaa vain minun kanssani kahdestaan. Hänelle sopisi iso perhe! Hän tykkää kovasti auttaa myös ruoanlaitossa, ja oli eilen tehnyt minulle ihan itse smoothien, kun tulin kotiin duunimatkalta. Kaveri on nopea oppimaan ja hänellä on hemmetin hyvä muisti.

Lucalla on onneksi paljon dagiskavereita ja naapureita, joiden kanssa hän tykkää viettää aikaa. Hän lähtee mielellään ja oma-aloitteisesti myös pihalle leikkimään, joka on hyvä asia! Kotona kun on varmaan liian hiljaista kahdestaan mun kanssa 😀 Liikuttavaa on se, kun hänen kaverinsa tulevat pyytämään häntä leikkimään ovelta niin kuin ennen vanhaan oli aina tapana. En halua, että Luca viettää liikaa aikaa koneen tai puhelimen ääressä, vaan ihan tavalliset askareet ja leikit on niitä, joista Luca nauttii. Teknologia menee eteenpäin niin nopeaa, että on välillä vaikeaa pysyä itsekään perässä. Luca tietää varmasti minua paremmin esimerkiksi puhelimista, jotka ovat hänen intohimonsa. Koitetaan kuitenkin television ja lastenohjelmien kohdalla katsoa niitä yhdessä, ettei ruudun tuijottelu olisi niin passiivista. Olen muuten miettinyt usein sitä miten paljon kaikki lastenohjelmat on muuttunu siitä, kun itse olin pieni. Oletteko kanssani samaa mieltä siitä, että vanhat kunnon piirretyt olivat ennen paljon aidompia ja sielukkaampia, kun nykyajan animaatiot, jotka tehdään kaikki koneella?

Ainii..huvittavaa on muuten se, kun Lucan ”tyttöystävä” soittaa kello seitsemän aamulla. Pitäisikö tässä olla jo huolissaan… ?

Ei minulla nyt ollut varsinaisesti asiaa tätä kirjoittaessa. Olen kuitenkin viime aikoina miettinyt äitiyttä jonkun verran, niin teki sen takia mieli kirjoittaa Lucasta. Ollaan hyvä tiimi!

Leivottiin tänä iltana pikasämpylöitä ja hetki sitten sängyssä Luca kysyi minulta, että mamma, aiotko syödä puuroa huomenna aamulla. Vastaan etten tiedä vielä. Hän sanoo, että nyt pitäisi kyllä tietää, kun hänellä olisi semmonen juttu. No mä vastaan, että ei välttämättä syödä puuroa huomenna, kun meillä on näitä sämpylöitä. Sit hän sanoo, että hyvä, koska haluan tuoda sinulle aamupalan sänkyyn <3 En kestä! Älskar dig Luca!

Kauniita unia sinne!

 

xx Didem

8 Responses

 1. Ihana postaus, aito ja lempeä. Seuraan sun ig storeja ja aina niin hymyilyttää kun Luca esiintyy niissä. Ootte söpö tiimi <3. Hyvää kevättä teille.

 2. En ole koskaan ennen kommentoinut sun blogiin, mutta nyt mulla nousi kyyneleet silmiin tätä lukiessani (taidan olla vähän herkillä tänään :D) ja on sanottava miten kovasti samaistun tuohon tunteeseen siitä, että lapsi ansaitsisi ison perheen. Me ollaan myös mun 4v. pojan kanssa paljon kahdestaan, eikä päiväkotikaverien lisäksi naapurissa tai lähiperheessä ole oikein lapsia, joiden kanssa leikkiä. Koen ajoittain ihan hirveää maailmantuskaa tästä asiasta, koska ei äidin kanssa leikkiminen ja puuhaaminen nyt kuitenkaan ihan ole sama asia kuin kaverit.
  Syyllisyyskin hiipii lamaannuttavasti päälle kun tajuan, että pojan kavereiden saaminen päiväkodin ulkopuolella on vielä toistaiseksi pitkälti minun harteillani, ja minä taas olen maailman surkein ihmisiin tutustuja ja aivan liian introvertti lähteäkseni asioikseni etsimään äitikavereita.
  Ihanaa, että teillä on naapureitakin, joiden kanssa Luca pääsee temmeltämään. Näillä pienillä miehillä kun tuntuu olevan loputon energia ja uteliaisuus.

 3. Vaikka olenkin yleensä niin eri mieltä kanssasi asioista, on sanottava että vaikutat hyvältä ja turvalliselta äidiltä pojallesi. Kasvaa varmasti hieno tyyppi, kun on rakastava ja välittävä aikuinen vierellä kuten sinä. Tässä asiassa olet mielestäni onnistunut erinomaisesti, ja monet vanhemmat voisivat ottaa oppia sinusta.

 4. Ihailen sua naisena ja äitinä. Suomalaisissa naisissa monesti äitys näkyy liian usein siinä että lakataan huolehtimasta itsestään, ulkonäöstään ja elintavoistaan. Sitten tällaiset miehen kokoiset äidiksi tulleet naiset pahimmillaan syöttävät lapsilleenkin karkkeja ja limuja välipalankorvikkeeksi. Tuollainen elämäntyyli ja -asenne passivoi lasta älyttömästi ja liian usein se ipadi tai puhelin on lapsella kourassa kun tämä äiti koittaa lounastaa perheineen. Minkäänlaista aukroriteettia lapset eivät tunne ja toisaalta kun mitään rajoja ei laiteta, jää rakkauskin puutteelliseksi. Pahimmillaan näiden suomalaisnaisten tenavat sitten riehuvat kouluissa ja aiheuttavat levottomalla käytöksellään ongelmia kanssaihmisilleen. Mutta onneksi on sinun kaltaisia äitejä. Pidät huolta itsestäsi ja pojastasi. Ihailen sua ja toivoisin näkeväni kauniita ja kunnollisia äitejä enemmänkin.

 5. Hei Didem! Olisi ihanaa nähdä ig-stoorin tai blogin puolella vielä sun uutta sänkyä ja sohvaa / kodin sisustusta ?

 6. Hei moi !
  Tää mun kommentti ei nyt mitenkään liity tähän postaukseen, mut pakko kysyä sulta mielipidettä. Oon huomannu että sulla on ryokapöydän tuoleina Artekin 611 tuolit. Mua kiinnostais kovasti ne itsekin ostaa, mutta mua mietityttää satulavöiden uusiminen sekä se kuinka nopeasti ne noin yleisesti löystyvät? Millon sä oot ne hankkinut? Ootko monesti uusinut ja mitä uusiminen on maksanut entä missä olet ne teetättänyt ? Kiitos hirveesti jo nyt jos jaksat mulle vastailla näihin mieltä askaruttaviin kysymyksiin ☺

 7. Moi ? Olisi ihanaa jos voisit tehdä postauksen toimistopukeutumisesta. Erityisesti kengät aiheuttavat itselleni hankaluuksia ja tarkoitus olisi hommata tyylikkäät ja ajattomat kengät toimistolle. Toivottavasti voit jeesaa. ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *