AJAN HALLITSEMINEN

KUVAT ANGELINA ILMAST
TAKKI / SAND (SAATU)
VILLABLEISERI / BUSNEL
NAHKAHOUSUT / GINA TRICOT (SAATU)
LAUKKU & KENGÄT / CHANEL

 

 

Ajan hallitsemista pitää opetella. Tuntuu, että päivittäin meillä on kiire jonnekkin. Käytän sanaa kiire liian usein ja minulle onkin huomautettu asiasta. Nyt on aika kiinnittää tähän huomiota ja kehittää uusia toimivampia toimintatapoja, jotta “kiire” helpottaa. Oikeastihan kiire on tunnetila. Jotkut ihmiset hallitsee ajankäytön paremmin ja tehokkaammin ja ulkopuolisen silmin näyttää siltä, että sellaisen henkilön arki sujuu mainiosti. Minä en tällä hetkellä hallitse tätä pakkaa, niin kun haluaisin. Luca on siinä iässä, että harjoittelee sitä itsenäistymistä ja omatoimisuutta. Joudun liian monta kertaa huomauttamaan hänelle eteisen lattialla lojuvista ulkovaatteista tai hampaidenpesusta yms. Äänensävyni muuttuu sellaiseksi ärsyttäväksi. Jos en itse pysy rauhallisena, niin ei lapsikaan. Tätä minun pitää harjoitella. Pitäisi riittää, että sanoo asian kerran selkeesti ja lapsi tottelee. Varsinkin sellaiset asiat, joita toistetaan päivittäin. Joka päivä ei voi olla sama sirkus esim lähtötilanteissa tai huoneen siivouksessa. Silloin kun Luca on isänsä kanssa, niin asiat sujuu paljon paremmin. Luca on paljon reippaampi. Minun kanssa, aamupalan syönti arkisin on niin hidasta, että sit muiden toimeiden kohdalla joutuu kiirehtimään. Luca on puhelias lapsi ja hänellä on paljon asiaa. Haluaisin oppia hoitamaan kiireet levollisesti ja rauhallisesti. Ehkä olen hieman kontrollifriikki, ja toivoisin, että asiat menee just niin kuin itse ne tekisin. Vaikka oma toimintamalli, ei välttämättä edes olisi se loogisin. Tässä nyt vaan vähän ääneen pohdiskelin 🙂 Vastaanotetaan hyviä vinkkejä, jolla helpottaa arkiaamuja. Lapselle säännöllisyys ja rytmi on tärkeää ja siihen kyllä pyritään meilläkin.

Meille kuuluu kyllä tosi hyvää. Arki on sopivan vauhdikasta. Eilen oltiin Lucan eskarikaverin Halloween juhlissa ja kohta vien Lucan toisen kaverin synttäreille. Kolmannet synttärit tällä viikolla. Ensi viikolla on kahdet 🙂

Hei millä brändillä on mielestänne laadukkaimmat pyyhkeet? Meillä on ollut Casan ja Gauharin valkoisia pyyhkeitä ja ne ovat olleet oikein hyviä. Varsinkin Gauharin pellavapyyhkeet on ihanat, mutta tarvitsen uusia tavallisia pyyhkeitä. Mietin Balmuirin pyyhkeiden ostoa. Onko kellään kokemuksia niistä?

Luin muuten tänään hesarista kynttilöiden poltosta. Runsas kynttilöiden poltto pienessä asunnossa vastaa passiivista tupakointia. Huonosti ilmastoitu tila ja kynttilöiden poltto tuo sisäilmaan paljon pienhiukkasia, joiden hengittäminen ei ole terveellistä. Mitäköhän tarkoittaa runsas kynttilöiden poltto? Syys talviaikaan meillä palaa joka ilta ja aamu pari kynttilää.

 

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *