ÄLYKÄS HOITONESTE KASVOILLE

Kuvat: Juuli Rönkä

Kaupallinen yhteistyö: L’oréal

Mainitsin teille pari viikkoa sitten, kun höpöttelin ihonhoidon tärkeydestä, että tulossa on vielä lisää ihonhoitoon liittyviä juttuja. Yhteistyössä L’oréalin kanssa pääsin tutustumaan uuteen hoitonesteeseen, jonka koostumus teki jo heti ensimmäisen kokeilukerran jälkeen vaikutuksen minuun.

Miniloman jälkeen iho saattaa tuntua vähän pintakuivalta ja kireältä. Aurinko paistoi Espanjassa päivittäin ja aloitinkin siksi aina aamuni levittämällä kosteuttavaa kasvovoidetta sekä aurinkosuojaa iholleni. Iho on hyvä kosteuttaa aamuin illoin säästä riippumatta. Oma ihoni on melko normaali vaikkakin välillä hieman pintakuiva.

L’Oréal Paris lanseerasi juuri uudet Hydra Genius -hoitonesteet, jotka toimivat tehokosteuttajina. Tuotteet sisältävät muun muassa aloe vera -uutetta sekä hyaluronihappoa. Aloe veraa on käytetty jo iät ja ajat ihonhoidossa sekä after suneissa palaneelle ja erittäin kuivalle iholle. Hyaluronihappo eli hyalyronaali kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja tasoittaa ihon pintaa. Hyaluronihappoa löytyy iholta luonnostaankin, sekä sitä käytetään yleisesti myös täyteaineena. Kyseinen molekyyli on turvallinen ja luonnollinen ainesosa jonka pidempiaikainen käyttö voi vaikuttaa ihon kuntoon positiivisesti. Se pystyy sitomaan 1000-kertaisen määrän vettä painoonsa nähden kosteuttaen ihoa tehokkaammin kuin monet muut aineet.

Uusissa Hydra Genius -tuotteissa on todella miellyttävä geelimäinen koostumus, joka kuivui välittömästi iholle ja jätti ihanan kosteutetun tunteen. Ihon pinta ei jää rasvaiseksi/tahmeaksi vaan samettisen pehmeäksi ja tasaiseksi. Geelikoostumus toimiikin täydellisesti meikin alla primerin tapaan tasoittaen ja kosteuttaen samalla. Meikki levittyy helposti eikä iho kiillä niin herkästi. Otin tuotteet mukaan reissuun, sillä siellä iho tarvitsi tehokosteutusta ja raikkautta. Kyseessä on siis enemmänkin hoitoneste kuin voide, sillä koostumus on sen verran erikoisempi. Tiesittekö, että iho menettää päivittäin 20% kosteudestaan, jonka takia sitä on tärkeää kosteuttaa sekä sisäisesti juomalla runsaasti nestettä sekä ulkoisesti erilaisilla tuotteilla.

L’oréalin Hydra Genius hoitonesteistä löytyy tuotteet kolmelle eri ihotyypille: normaalille ja sekaiholle, kuivalle ja herkälle iholle sekä normaalille ja kuivalle iholle. Itselleni käy parhaiten normaalille ja kuivalle iholle tarkoitettu tuote. Välillä on hankalaa analysoida omaa ihoa, jolloin ihotyyppi on vaikea tunnistaa. Tässä selitykset ihotyypeistä, jotta tuotteiden valikoiminen olisi helpompaa:

– Normal to dry skin (normaalista kuivaan ihoon)

Iholle, joka kaipaa kosteutusta pysyäkseen kimmoisana. Iho saattaa kiristää ja olla pintakuiva, mutta siihen ei helposti tule epäpuhtauksia eikä rasvaisuutta. Tämä ihotyyppi on todella yleinen täällä Suomessa missä ilma on kuiva ja sää vaihteleva. Ihoa on hyvä kosteuttaa aamuin illoin, jotta se säilyttää luonnollisen kosteustasapainon.

– Normal and combination skin (normaali ja sekaiho)

Iholle, joka ei ole herkkä tai kuiva, mutta voi välillä olla rasvainen. Ihossa saattaa esiintyä näppyjä tai se voi olla rasvainen, mutta pinnalta kuiva. Vaikka iho olisikin rasvainen, se tarvitsee kosteutusta samalla tavalla kuin kuiva iho. Kun iho on kosteutettu, se ei puske niin paljon rasvaisuutta ulospäin ja voi hengittää.

– Dry and sensitive skin (kuiva ja herkkä iho)

Iholle, joka saattaa tuntua kireältä ja joka on menettänyt kosteutta. Iho voi myös punoittaa tai reagoida helposti erilaisiin ainesosiin. Tällainen iho ei yleensä kestä kovin vahvoja tai vahvasti tuoksuvia tuotteita ja voi myös palaa helposti. Tästä syystä on todella tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että iho saa tarpeeksi kosteutta ja suojata iho tehokkaasti auringolta.

xx Didem

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.