ANSWERS

Miten sä alunperin päädyit aloittamaan blogin? Mikä vuosi oli?

Aloitin blogin 2011 loppuvuona. Olin jo kauan puhunut läheisilleni, että pitäisi aloittaa muotipainoitteinen blogi. Olen hieman huono pitämään ihmisiin yhteyttä, joten ajattelin aloittaa blogin, jotta läheiseni voisivat seurata tekemisiämme ulkomailla.

Missä tutustuit Janitaan? 

Näin Janitan ensimmäisen kerran Stockan edustalla kuvaamassa. Kävin kysymässä häneltä, voisiko hän ottaa minusta yhden Instagram-kuvan. Tästä hetkestä meni pari kuukautta, että sovimme jo ensimmäiset kuvaukset jääradalle. Siitä meidän yhteistyö ja ystävyys lähti samantien liikkeelle.

Mikä on sun ihonhoitotuote mitä olet käyttänyt vuosia ja mistä et mistään hinnasta luopuisi? 

Huulivoide.

Miten koet että miehesi poissaolo vaikuttaa parisuhteeseenne? Onko helppoa olla toisesta erossa pitkiä aikoja?

En voi sanoa, että nauttisin siitä, mutta onneksi ollaan löydetty toimiva systeemi ja nykyään Facetime:n kautta voi olla hyvin yhteydessä. Olen sellainen ihminen, että tykkään soittaa miehelleni pienistäkin jutuista koko ajan ja päivitellä, joten se on ehkä tuntunut välillä ärsyttävältä, ettei sitä voi jatkuvasti tehdä 🙂

Suoristatko luonnonkiharan tukkasi joka päivä? Millainen on suhteesi luonnonkiharaan? Mitä hiustuotteita käytät?

Föönaan hiukset pesun jälkeen normaalisti, mutta en suorista. Raskauden jälkeen hiukseni muuttuivat suoremmiksi ja kiiltä. Olen kuitenkin nuorempana koittanut saada hiukseni sileämmiksi pörröisyyden sijaan.

Mikä on susta kuuminta miehissä ja mikä ärsyttävintä?

Tykkään miehissä itsevarmuudesta, älykkyydestä ja määrätietoisuudesta. Ärsyttävintä miehissä on se, jos he ovat olevinaan.

Mitä miehesi tekee työkseen? 

Hän on sijoittaja.

Mistä sukujuuresi tulevat?

Isäni on turkkilainen ja äitini suomenruotsalainen.

Onko suvussasi eri kulttuureita? Näkyykö se Lucan kasvatuksessa mitenkään?

Ei ole muita kulttuureita, kuin edellämainitut. Lucan kasvatuksessa se näkyy rikkautena, että hän on saanut kasvaa monikulttuurisessa ympäristössä.

Olit joskus Anna-lehden haastattelussa ja sanoit sillon että tykkäät vanhoista sukupuolirooleista ~ mies tekee töitä ja nainen kotona hoitaa lapsia ja kotia – onko ajatusmailmasi muuttunut nyt vuosien aikana kun blogisi menee ihan työstä ja saat toteuttaa itseäsi omalla tavallasi?

Olen mielestäni kehittynyt kirjoittajana ja itseni ilmaisu tekstimuodossa on ollut välillä hieman haastavaa. Kyseisestä postauksesta on voinut aikoinaan saada itsestäni hieman erilaisen kuvan, kun mitä todellisuus on. Kannattaa muistaa se, että haastatteluissa monesti korostetaan tiettyjä asioita ja tehdään sitä kautta tekstistä raflaavampi.

Ja vielä sellanen vähän erinlainen ja aika intiimi kysymys- miten suhtautuisit pettämiseen? Mietin vain kun miehesi ja sinä olette niin pitkään aina erossa toisistanne, onko teillä minkäänlaisia “sääntöjä”? Saako “lipsahduksen/vahingon” anteeksi?

En hyväksy sitä millään tasolla.

Mistä saat inspiraatiota tyyliisi (joka on mahtava!)?

Ihan kaikesta. Tykkään kierrellä kaupoissa, katsoa ihmisiä ja seurata mitä ympärillä tapahtuu. Seuraan myös jonkin verran eri Instagram-tilejä, joissa on fiiliskuvia.

Mite sun bloggaamise ammattimaistumine on vaikuttanu Lucaan tai teiä perhe-elämää?

Luca on ainakin oppinut paremmin sosiaalisesta mediasta ja kuvaa jo ahkerasti äidin tyyliin videoita puhelimella. Hehheh 😀

Kuinka paljo bloggaus vie sun päivittäistä aikaa?

Yleensä normaalityöpäivän verran. Yritän pyhittää illat perheelle, mutta koitan kirjoittaa blogiani päivittäin.

Mikä on sun mielestä teiä parisuhteen suola? Mitkä ois sun vinkit onnistuneeseen ja toimivaan parisuhteeseen?

Intohimo. Meillä on vielä seitsemän vuoden jälkeenkin todella vahva vetovoima toisiamme kohtaan. Kaikki parit on erilaisia, joten en osaa sanoa mitään tiettyä vinkkiä. Se mikä on onnistunut meidän kohdalla, ei tarkoita, että se toimisi muilla pareilla.

Millasia tulevaisuuen suunnitelmia sulla on bloggaamisen ja muun elämäs suhteen?

Toivon kehittyväni bloggaajana ja seuraan mielenkiinnolla mihin se vie tulevaisuudessa. Olisi hienoa laajentaa ja perustaa ihan oma kanava, johon saisi liitettyä paljon muutakin kuin blogin. Itselläni on iso halu vaikuttaa ja inspiroida muita.

Missä haluaisit olla viiden vuoden päästä? Millanen elämäntilanne sulla olis?

Tykkään elää hetkessä enkä ajatella liian kauas. Toivon toki, että olisin onnellinen ja terve. Perhe on tärkein voimavarani.

Onks sun omasta mielestäs bloggaamises muuttunu erilaiseks viime vuosina, cosmolle siirtymise jälkee?

Blogini on mielestäni ammattimaisempi ja kehittyy itseni mukana. Aikaisemmin myös kirjoitin enemmän mitä mieleen juolahti, mutta nykyään suunnittelen tarkemmin postausteni sisältöä. Myös valokuvaajan ottamat kuvat ovat vaikuttanu blogin sisältöön positiivisesti.

Mikä se huulirasva on mihin oot “koukussa”?

Chanelin Hydra Beauty.

Jotkut ovat sitä mieltä, että käyt kommentoimassa sinuun liittyviä keskusteluja erilaisilla forumeilla (esim. vauva/av) ja hyökkäät arvostelijoita vastaan aina samalla tavalla – solvaat heitä ylipainoisiksi läskeiksi vaihtelevin termein. Olet joidenkin mukaan ns. läskirasisti ja mielestäsi erikokoiset naiset ovat auttamatta rumia, vain hyvin hoikka voi olla kaunis. Onko tämä oikeasti totta? 

En ole koskaan käynyt kommentoimassa keskustelupalstoja enkä tule koskaan ymmärtämään miten ihmisillä on aikaa arvostella ja haukkua toisia ihmisiä anonyymisti.

Olet paljon miehestäsi erossa. Aika intiimi kysymys, mutta kaipaatko seksiä paljon?

Tällä hetkellä mieheni asuu Suomessa. Ja kun olemme yhdessä niin olemme tosi läheisesti. Te ehkä monesti unohdatte sen, että suhteemme aikana olemme olleet enemmän yhdessä, kun moni naimisissa oleva pariskunta. Mieheni työ on sellainen, joka mahdollistaa sen, että voimme olla arkenakin tiiviisti yhdessä.

Haaveiletko toisesta lapsesta?

Tällä hetkellä haluan nähdä Lucan kasvavan ja keskittyä itseni kehittymiseen, mutta en poissulje ajatusta.

Millaiset välit sinulla on miehesi sukulaisiin (vanhemmat, sisarukset etc)?

Todella hyvät välit ja he ovat ihania ihmisiä.

Te ette ilmeisesti ole miehesi kanssa naimisissa, vai oletteko? Jos siis ette ole niin miksi ei? Haluaisitko mennä naimisiin? 

Ei olla ehditty vielä naimisiin 😀 Vastaisin kyllä myöntävästi jos mieheni kosisi.

Onko Luca paljon tekemisissä sisarustensa kanssa?

Joo, ovat. He soittelevat usein Facetime-puheluita ja lähettevät whatsapp-viestejä. Silloin, kun lapsilla on koulusta lomaa niin he ovat yhdessä. Kesälomat vietetään aina Suomessa.

Puhutaan, että miehelläsi on lestadiolaistausta. Onko se totta? Ei kuitenkaan enää kuulu ko. lahkoon? 

Pitää paikkaansa. Hän on vanhoillislestadiolaisesta perheestä, mutta ei enää kuulu liikkeeseen.

Käytkö jossain erityisissä kasvohoidoissa (esim. fractora? Ihosi on niin kuulas!) vai vieläkö iän puolesta riittää normaalit kosmetologi- ja kotihoidot? 

Ainakin tähän saakka se on rittänyt. Yleisesti ihoni on aina ollut hyvässä kunnossa lukuunottamatta viime kesäistä suunympärysihottumaa, jonka olen onneksi saanut kuntoon. Johtuu ehkä geeneistä, sillä minun ei ole koskaan tarvinnut panostaa erityisemmin ihonhoitoon. Puhdistan ihon aamuin ja illoin ja vaihtelen tuotteita. Koitan pitää ihoni puhtaana sekä nukkua hyvin, juoda paljon vettä ja syödä terveellisesti. Kaikki tämä toki vaikuttaa ihon kuntoon.

Voisitko kertoa vähän ruokavaliostasi ja kuinka paljon ja mitä liikuntaa harrastat viikottain?

Syön säännöllisesti ja usein pieniä annoksia. Sallin kaiken itselleni, mutta osaan pitää kaiken kohtuullisena, jolloin suuria himoja ei synny. En tykkää kieltää itseltäni mitään vaan pitää kaiken balanssissa. Tällä hetkellä kuulun Speedo-ryhmään, jolloin käyn viikottain uimassa. Minulla on myös Elixian salikortti, jota en ole valitettavasti käyttänyt kovinkaan paljon. Harrastan kuitenkin paljon hyötyliikuntaa, sillä en usein osaa olla paikoillani.

Eikö sinua loukkaa tai etkö pahoita mieltäsi siitä, että miehesi on niin pitkiä jaksoja poissa sinun ja poikasi elämästä ja jättää arjen pyörittämisen vastuullesi? Mietitkö, miten tämä vaikuttaa isän ja lapsen suhteseen?

Luca on tottunut tällaiseen järjestelyyn ja he ovat oikein läheisiä isänsä kanssa. Ja ihan tutkimusten mukaan puolet liitoista päättyy eroon, joten on tänä päivänä hyvinkin normaalia, että lapset voivat olla pidempiä aikoja erossa toisesta vanhemmasta. Meidän perhe on kuitenkin tosi tiivis ja olemme olleet suurimman osan ajasta yhdessä. Tein pari vuotta sitten päätöksen, että haluan asettua Suomeen ruotsinkielisen päiväkodin ja muun takia. Voimme sitten reissata mieheni lasten ja töiden puolesta tarvittaessa. Tällä hetkellä nautin siitä, että mieheni on vihdoin muuttanut virallisesti takaisin Suomeen.

Mä kysyisin miten saat pidettyä ittes noin sirossa kunnossa?

Olen aina ollut tämän kokoinen ja jokainen on yksilö. Olen harrastanut pienestä saakka kilpaurheilua, mutta tällä hetkellä koitan vain panostaa siihen, että syön terveellisesti ja säännöllisesti. Minulla on hyvä tapa nauttia ruoasta eikä ahmia kaikkea kerralla. Tässä on neljä tärkeetä asiaa, jotka vaikuttavat yleisesti ulkonäköön:

– perintötekijät

– rakenne

– elämäntavat

– aineenvaihdunta

Mitä vinkkejä antaisit muutaman kilon pudottamiseen?

Itseään ei voi huijata. Jos haluaa pudottaa kiloja pysyvästi niin parhaiten siihen auttaa elämäntapamuutos eli annoskokojen pienentäminen ja liikunnan lisääminen. Ruoan laatu tietysti vaikuttaa myös eli terveellinen ja aito ruoka. En usko pikadieetteihin.

Mitä syöt normaalisti ja monta kertaa päivässä?

Syön paljon kasviksia ja hedelmiä. Aamupala on mielestäni ihanin ja tärkein ruokahetki päivässä. Siihen kuuluu kahvi, smoothie, puuro ja/tai leipä ja aamiainen on useimmiten hyvin ravitseva. Lounaani on yleensä tosi kevyt. Kannan mukanani aina hedelmiä ja pähkinöitä, jolloin verensokerini pysyy tasaisena. Satsaan mielelläni kausituotteisiin. Tehdään jonkin verran myös kotona erilaisia ruokia. Pyrin syömään 2-3 kertaa päivässä ja pitää kylläisyyden tasaisena. En tykkää liian raskaasta olotilasta, vaan haluan, että ruokailun jälkeen itselleni jää kevyt olo.

Ja niin tupakoitko?

Juhlapoltan.

Mitä hiustenhoitotuotteita käytät päivittäin?

Käytän tosi vähän tuotteita shampoon ja hoitoaineen lisäksi. Laitan välillä hiusöljyä latvoihin ja hiuslakkaa antamaan hiukan tekstuuria.

Mikä on sinun elämäsi “ohjenuora”, minkä mukaan elät, vaikka joku yksi lause tai ajatus, “mantra” joka tiivistää sen mitä ajattelet elmästä? Mietin vaan mistä löydät tuon valon kasvoillesi ja joka kuvastaa koko elämänasennettasi.

Oon aina elämässä mennyt omaa polkua, ja oon luonteeltani optimistinen sekä koitan ajatella asioista positiivisesti. Tykkään unelmoida ja teen töitä sen eteen, että ne toteutuisi. Itsevarmuus on myös tärkeä asia ja uskon, että se on ollut vahva jo lapsesta lähtien. Olen teatterin ja ilmaisutaidon kautta oppinut heittäytymään ja nauramaan itselleni sekä oppinut ottamaan mokailutkin lahjana. Kaikke ei aina pidä ottaa liian vakavasti. Olen oppinut hyväksymään itseni sekä muut enkä tykkää käyttää energiaa muiden ihmisten arvostelemiseen. Äitiys on myös opettanut paljon asioita ja sitä haluaa koko ajan olla hyvänä esimerkkinä omalle lapselle. Olen luonteeltani sellainen, että tykkään monesti laittaa muut ihmiset itseni edelle. Uskon, että edellä mainitut asiat kuvastavat hyvin myönteistä ja kevyttä elämänasennettani.

Onko sinulle joskus käynyt joku/jotain tapahtumia, “sattumia”, joissa olet miettinyt että tämä on johdatusta, tai se on vahvistanut uskoa korkeampaan voimaan? 

On käynyt paljonkin. Uskon kyllä korkeampaan voimaan.

Haluaisin tietää niistä merkkilaukuistasi mistä ei vielä löydy postausta. Olivatko lahjoja vai ostitko itse?

Osan ostan itse ja osan saan rakkaaltani. Minusta on ihana saada lahjoja, ja se ei tuo minulle lisäarvoa koittaa ostaa kaikkea omalla rahalla.

Onko jossain laukussa hinta- laatusuhde harmittanut?

Ei ole tullut vastaan.

Onko sinulla merkkikelloja?

Minulla on yksi kello ja se on Cartier.

Mitä vaadit autoltasi?

Mielellään musta, tyylikäs ja tilava. Minulle tärkeetä on, että auto on puhdas sekä ulkoa että sisältä. Esimerkiksi jos Lucalla on kuraiset kengät niin tykkään vaihtaa ne puhtaisiin ennen, kun mennään autoon.

Asutteko Suomessa vuokralla vai omassa asunnossa?

Vuokralla. Jossain vaiheessa oma koti valmistuu.

Niin ja oletko joskus ollut Nurmijärven Lepsämässä, luulen kerran nähneeni sinut siellä kyläpäivillä 🙂

Voi olla mahdollista, mutta luultavasti siitä on joku 12 vuotta aikaa 😀

Mikä on sinun ja parhaan ystäväsi tarina? Milloin olette tavanneet, mitä teette yhdessä, mistä juttelette? Ystäväsi parhaat puolet? Entä huonoimmat? Oletteko ikinä kateellisia toisillenne?

En lähde nyt yksityiskohtaisesti erittelemään ketään, mutta minulla on kourallinen aitoja sydänystäviä, joista pari on pidemmältä ajalta ja joihinkin tutustunut nyt myöhemmin aikuisiällä. Minulle sydänystävä on luotettava ja sellainen kenelle voin olla oma aito itseni. Koen, että kateellisuus ja kilpailuhenkisyys ei kuulu ystävyyteen ja sellainen piirre saa minut vain ottamaan etäisyyttä. Hyvälle ystävälle voi avautua ja hänen kanssaan voi nauraa ja puhua syvällisiä, olla rennosti. Mulla on ovet aina auki kotona läheisille ystäville ja tykkään olla myös heidän olkapäänä.

xx Didem

12 Responses

 1. Tosi mielenkiintoine. postaus ja kiva kun vastasit pidemmin kuin parilla sanalla! 🙂

 2. Minusta vahva nainen on itsenäinen, eikä nojaa pelkkään naiseuteensa/ulkonäköäön saadakseen elämältä mitä haluaa. Saatikka miehen työntekoon. Ei myöskään kannata arvottaa ihmisiä pelkän ulkoisen perusteella. Mitä sitten, kun sinäkin ikäännyt etkä aina voi nojata ulkoiseen?

  1. Kiitos kommentista. Harmi että olet saanut tällaisen kuvan, mutta en ole missään vaiheessa maininnut tällä tavoin. Juuri kirjoitin tähän vastauspostaukseen, että arvostan paljon muitakin asioita kuin pelkkiä ulkoisia. Meillä on tietysti yhteinen talous, koska meillä on yhteinen lapsi: ollaan perhe. Blogi on työni ja tienaan sillä!

   Minulle vanheneminen ei ole mikään ongelma. Itse arvostan arvokkaasti vanhenemista.

 3. Kiva kun otat noin lungisti kaikki piikittelevätkin kommentit ja kysymykset.

  Vastaat asiallisesti, muttet provosoidu -tosi pro:)

 4. Ihana Didem! Tästä postauksesta sai susta jotenkin todella sympaattisen fiiliksen. Ihanaa että jaksoit vastata asiallisesti kysymyksiin ja avata niitä vähän enemmän. Tykkäsin tästä kympillä!

 5. Kiitos Didem! Kivat, rehelliset, kypsät ja hauskatkin vastaukset lukijoittesi kysymyksiin. Ja kyllä, olet todellakin kehittynyt kirjoittajana, joskin olet alusta asti ollut juuri omalla tavallasi valloittava (kyllä, olen lukenut blogiasi jo vuosien ajan).
  Ehkä juuri suomesi on niin hyvää nykyään, että mahdolliset väärin tulkinnat jäävätkin pois, kuten esimerkiksi se “kaikki naiset kotirouviksi palvelemaan miestä” -case.
  Kivaa kevättä sulle ja perheellesi, erityisesti pätevälle Lucalle!

Leave a Reply

Your email address will not be published.