ANTIIKKIA ANTIIKKIA

 

Viime torstaina olin ensimmäistä kertaa käymässä Fiskarsin antiikkipäivillä vanhalla veitsitehtaalla. Vietin siellä kokonaisen päivän ihaillen vintagea ja taidetta. Tykästyin muun muassa Sakari Kannoston Norsu-patsaaseen, joka oli koristeltu graffitilla. Kävimme myös Fiskarsin kesäkodissa sekä keramiikkanäyttelyssä. Oli ihana kesäpäivä ystävien kanssa ja miten virkistävää oli viettää päivä minulle uudella paikkakunnalla. Fiskarsissa koski solisi ja kaikkialla oli kaunista – ihana kesäkaupunki!

En ole mikään antiikkiekspertti, mutta koen, että minulla on silmää taiteelle ja osaan tehdä hyviä löytöjä. Paras ostos oli ehdottomasti 1900-luvun alulta peräisin oleva messinkinen lehtiteline pienillä pyörillä. Siinä on kolme tasoa ja lehdet sekä kahvipöytäkirjat tulevat kauniisti esiin. Tykkään sisustuksessa sekoitella paljon vanhaa ja uutta, ostaa niitä ajattomia klassikkoja, mutta samalla hankkia jotain uniikkia vintagea. Täytyy joskus tehdä postaus kotini sisustuksesta, kunhan kaikki tavarat ovat ensin löytäneet paikkansa.

Ps. Reagoin vahvasti muutaman päivän takaiseen kommenttiin Jodelissa, jossa väitettiin minun käyttävän huumeita. Kirjoitin välittömästi vastauksen Instagramiini näihin perättömiin väitteisiin. En nimittäin ole koskaan edes kokeillut mitään ja haluan sen tässä yleisesti sanoa. Ymmärrän toki, että päihteidenkäytöstä yleisesti voi olla montaa eri mieltä. Käytän itse jonkin verran alkoholia, mutta olen enemmänkin nautiskelija. Sekavassa tilassa oleminen tuntuu ahdistavalta eikä houkuttele yhtään. En juo ollenkaan kirkkaita, vaan pelkästään viiniä ja kuplivaa. Alkoholin kanssa voin aina olla varma siitä mitä otan, mutta huumeiden kohdalla näin ei olisi.

En kirjoita tätä postausta tuomitakseni huumeidenkäyttäjiä vaan ainoastaan itse aineet. En myöskään halua puolustella viihdekäyttöä, sillä minulle on oikeastaan ihan sama kuinka useasti huumeita käyttää. Huumeiden kohdalla ehkä kaikista vastenmielisintä on se millä tavalla niiden ostaminen tukee myös muita laittomia toimia. Ostamalla kamaa tukee nimittäin samalla esimerkiksi ihmiskauppaa.

Toivon, etteivät ihmiset kirjoittaisi asioista, joista heillä ei ole varmaa tietoa. Varsinkin tämäntapaiset turhat väitteet ovat todella tulenarkia, ja siitä voi joutua vastuuseen.

Terveisiä täältä Turusta!

xx Didem

 

4 Responses

 1. Vau mikä asu! Upea ?
  Ja en edes tiedä mitä sanoa juuri lukemaani. Olen järkyttynyt mitä ihmiset oikeasti puhuvat. Millainen ihminen kuvittelee, että pienen pojan äiti ja nainen kuten sinä, voisit ikinä sekaantua aineisiin! Siis törkeää ja järkyttävää. Olen tosi pahoillani sun puolesta, tuli niin surullinen ja järkyttynt olo miten julmia ihmiset voivat olla. Mä oon aina ihaillut sua äitinä ja naisena ja kaikki jotka oikeesti sua lukee ymmärryksen kautta tietävät ettet ikinä tekisi mitään tollaista. Ymmärrän reaktiosi, pahalta tuntuu lukijankin näkökulmasta. Tsemppiä ja ihanaa kesää kuitenkin! Jätä omaan arvoonsa tuollaiset ja jos keskustelun aloittajasta on saatavilla mitään tietoja, niin rikosilmoitus vaan suosiolla kunnianloukkauksesta.

 2. Viittaa siihen et suht samat henkilöt tekee noita ettet oo koskaan ollu kuuluisa tai tunnettu ihminen ja susta on monta vuotta kirjoteltu kaikennäköstä nettiin.

  Toisaalta ehkä kertoo porukoista missä hengaa koska ei kukaan tuntematon ois luultavasti vaivautunu. Ei millään pahalla mut sulla tuntuu olevan sama vika kun mulla eli maku ihmisiin ois hyvä kehittyä ja se et valitsee kavereita ja puolisoja joista on ”hyötyä” mahdollisimman paljon vaikkei sillä hetkellä miettis asiaa johtaa monesti tilanteeseen jossa näin ei tapahdu eli onni ei kohtaa kun on petollisia ja pinnallisia tyyppejä nurkat täynnä juonittelemassa ja hyväksikäyttämässä.

  Sit siinä ei kohta osaa olla normaali ihmisten kaa kun on tottunu psykopaatteihin jotka liehittelee ympärillä mitä normaali ihmiset ei harrasta. Sekin on eräänlaista huumetta narsismiin taipuvalle persoonalle vaikka kaikki narsistit ei halua muille pahaa vaan ainoastaan ihailua ja monet vaan hyvää maailmalle.

  Ymmärrän et sun on vaikea saada ystäviä koska ulkonäkö tuntuu olevan sulle tärkeä asia, miehet ajattelee vaan seksiä järjestelmällisesti, ja taas pintaliitoporukat jotka on kehumassa ja niitä ei haittaa sun ulkonäkökeskeisyys ei välitä susta muutaku välinearvona omalle egolle. Että en tuomitse just tilanteen takia ja siitä et ulkonäkö ja raha on tärkeää on vaikea päästä pois jos ei menetä niitä. Tai se et miten se välittyy muille.

  Suurena rajoituksena kommentiin en oo tavannu sua mut tällänen tunne tulee.

  Toisaalta tulee tunne et oot ihan mahtava ihminen ja toivon et löydät sellasia ihmisiä jotka te molemmat tykkäätte toisistanne ilman mitään. Kirjotan tätä kirjelmää ehkä myös itselleni vaikkakin oon antanu jo monoa lähes kaikille.

 3. Esim. jos kannabiksesta on kyse niin varmaan harvemmin ihmiskauppaa asiaan liittyy mutta ns. kovien aineiden kohdalla näin voi vaihtelevassa määrin ollakin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *