ASENNE RATKAISEE

Kuvat Sara-Annika Aremo 
Jakku / Kappahl (limited edition)
Mekko / H&M (Studio mallistoa)

 

On ollut todella kiireinen viikko ja kiireet sen kun jatkuu. En valita ollenkaan, mutta halusin vain kertoa, että kiire on ja hyvä niin. Tuntuu, että kaikilla on duunit alkanut aika vauhdikkaasti. Nyt on aamukaffet juotu ja pian lähden viemään Lucaa eskariin ja sieltä jatkan Sharonin luo meikkiin. Tänään kuvaan Angelinan kanssa yhtä isoa kamppista, josta kuulette myöhemmin vielä lisää. Kuvaamiseen menee muutamia tunteja. Jos suinkaan ehditään, niin kuvataan varmaan muutakin matskua. Hei sellainen juttu vielä..Mitä ostaa kahdelle 6 -vuotiaalle tytölle syntymäpäivälahjaksi? Help! Pitäisi tämän päivän aikana keksii jotain 😀 Ja seuraavaksi mennään tämän päivän aiheeseen, joka on pyörinyt jonkun verran mielessäni.
Aloin miettiä yksi päivä omaa cv:täni, jota olen päivittänyt viimeksi vuonna x… Tämä tuli mieleeni, kun systeri muutti Tukholmaan viime viikolla. Hän nimittäin haki useampaan eri työpaikkaan ja olisi päässyt niistä kaikkiin sisään. Ihailen siskoani Deryaa tässä asiassa. Hän on ahkera ja määrätietoinen, ja tiedän sen vievän hänet vielä todella pitkälle. Hänellä on myös mielenkiintoinen ja erottuva cv, joka on nykypäivänä tärkeä asia työnhaussa. En ole tosiaan itse miettinyt paljoakaan työn hakemista, kun minusta tuli täyspäiväinen bloggaaja. Olen kuitenkin sitä mieltä, että cv olisi hyvä päivittää, ja harkita myös videohakemuksen tekemistä. Monet firmat saattavat vaatia nykyään videon tekemistä ja aktiivisuutta sosiaalisessa mediassa. Videossa kannattaa olla mahdollisimman luonnollinen oma itsensä ja näyttää valovoimaisuutensa. Myös sellaiset kanavat kuin esimerkiksi LinkedIn toimii hyvin yleisenä kanavana markkinoida omaa osaamistaan. Itselläni ei sitä vielä ole, mutta se on mun to do -listalla!
Rekrytointiprosessi on nykyään todella pitkä. Olen kuullut, että joihinkin hakuihin liittyy jopa ennakkotehtäviä haastattelun lisäksi. Hakijoita on paljon ja mielenkiintoiset työtehtävät ovat harvassa, joten siksi haku on monimutkaistunut. Suurin osa hakemisesta tapahtuu netissä esimerkiksi täyttämällä kaavakkeen, joka lisää haastetta erottua muista. Erottuminen sekä aktiivisuus työpaikan suuntaan kannattaa. Voi esimerkiksi soittaa perään tai mennä paikan päälle. Oma some on myös hyvä pitää aktiivisena ja tuoda sitä jollain tavalla esiin työnhaussa. Uskokaa tai älkää, mutta someosaamisella on tänä päivänä todella iso merkitys mitä tulee työpaikan saamiseen. Lähes kaikissa ammateissa tarvitaan hyvää someluku- ja jopa editointitaitoja. Pelkkä Office-ohjelman handlaaminen ei välttämättä tänä päivänä riitä.
Jos itse olisin pomo, valitsisin työpaikkaani sellaisia ihmisiä, joilla on ennenkaikkea hyvä asenne työntekoon. Oppiminen tulee työnteon kautta, mutta toisen luonnetta ei voi muuttaa. Sillä on iso merkitys, jos synkkaa, ja tätä ei voi tietää kuin haastattelun kautta. Haastatteluun kannattaa valmistautua ottamalla selvää yrityksestä ja positiosta, johon on hakemassa. Kannattaa kertoa mitä uutta ja merkittävää voi työpaikalle tuoda ja miten olla niin sanotusti hyödyksi. Hakijan pitää vain yksinkertaisesti olla niin vastustamaton, ettei hänelle voi sanoa ei ? Ei kannata liikaa miettiä opiskelutaustaa, koska ensisijaisesti työntekijöiksi kaivataan niitä hyviä tyyppejä. Jos kemiat kohtaa ja on tarpeeksi pätevyyttä tehtävään, saa paikan varmasti isolla todennäköisyydellä. Nykyään on paljon luovia aloja, joihin voi päästä pelkällä elämänkoululla eikä akateemista koulutusta välttämättä tarvitse. Se pitää kompensoida erottumalla muista positiivisesti. Asenne ratkaisee!
Ihanaa päivää!
xx Didem

3 Responses

  1. Sen verran täytyy tähän väittää vastaan, että 95% duuneista somekanavien aktiivisuudella / sisällöllä ei ole mitään merkitystä. On totta, että asenne viimekädessä ratkaisee paljolti sen, kuka pestiin valitaan, mutta alan koulutus ja cv:n sisältö ovat ne, mitkä määrittävät pääsetkö edes haastatteluun näyttämään hyvän asenteesi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *