BLUE JEANS

Laadukkaat ja ajattomat farkut ovat klassikot, joita voi yhdistellä huoletta lähes kaiken kanssa. Istuvien farkkujen löytäminen on kuitenkin haasteellista ja sitä varten on tunnettava oma vartalo. Tämän hetken farkkumuodissa näkyy paljon suoralinjaisia malleja. Farkkujen ei tarvitse nuolla vartaloa, vaan ne saavat näyttää rennon huolettomilta. Istuvuus on kuitenkin tärkeää eikä farkkujen kuulu esimerkiksi pussittaa takaa tai olla liian isot tai pienet. Farkut venyvät aina käytössä, joten aluksi kannattaa aina ostaa hieman istuvampi malli. Farkkujen pesua kannattaa venyttää mahdollisimman pitkälle ja tuulettaa niitä sen sijaan. Kun farkut pestään, ne käännetään väärinpäin ja pestään ilman huuhteluainetta. Huuhteluaine kuluttaa farkun elastisuutta, jolloin malli saattaa kärsiä.
Farkkumuodissa näkyy erilaisia yksityiskohtia niin kuin hapsottavia ja lyhyitä lahkeita, kulutuksia sekä kirjailuja. Siisti tummansininen on tällä hetkellä farkkujen ykkösväri. Farkkujen kanssa on helppo yhdistellä erilaisia kenkiä, jolloin tyylistä saa heti joko naisellisemman tai poikamaisemman. Liisäämällä farkku- ja t-paita -komboon jakun, tulee kokonaisuudesta naisellisempi ja edustavampi. Farkkuja sovittaessa kannattaa miettiä oikea tuuma lahkeen suhteen. Kireämmissä malleissa lahje ei saa olla liian pitkä, jolloin se menee rullalle. Suorissa ja trumpettimallisissa mitoissa lahje saa olla oikeastaan minkä mittainen vaan, sillä myös kaprityyliset trumpettimallit ovat tällä hetkellä muodissa. Tuumakoot menevät yleensä vyötäröstä 25′:stä eteenpäin, mutta joissain malleissa on myös kokoa 24. Lahkeissa koot menevät yleensä 30′, 32′ ja 34′ -mitoissa. Monissa liikkeissä on myös lahkeiden lyhennyspalvelu, jota kannattaa käyttää samalla. Farkkujen ei tarvitse tuntua epämukavilta ja puristavilta, joten hyvään laatuun kannattaa satsata.
xx Didem

3 Responses

  1. Moi Didem! Editoiko joku sun tekstejä? Tää postaus on periaatteessa ihan asiaa, mutta ei kuulosta tönkköyden takia yhtään sun tekstiltä. Joskus taisit mainita, että joku oikolukee sun postaukset (?). Kuitenkin esim tää teksti on vain aika jäykkä eikä edes kovin hyvää tai luettavaa kieltä. Musta sun oma rento kirjoitus on mukavampaa, vaikkei se nyt ihan oikeakielistä oliskaan 🙂

    1. Moi Annie 🙂 Joo välillä editoi, kun oma teksti on niin sellainen tarinoiva ja höpöttelyä enemmän, niin välillä haluan, että teksti on virallisempaa, varsinkin jos on joku tietty aihe, niin silloin käytän oikolukijaa.

      Okei kiva kuulla ja kiitos <3 Oikeakielistä tekstini ei ole ja välillä sanon ihan hassusti jonkun lauseen, tai en osaa muodostaa järkevää lausetta ollenkaan, jolloin oikolukija muodostaa selittämästä jutusta hyvänkuuloisen lauseen 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *