DIGITAVIS

 

Photos by Janita Autio

Kaupallinen yhteistyö: Mastercard

Onko muitakin alkanut ärsyttää korttien määrä lompakossa? Erilaisia etukortteja sekä pankki- ja luottokortteja on kerääntynyt jo vino pino. Mastercard on lanseeraamassa uusia tapoja maksamiseen esimerkiksi selfien tai valitseman tavaran avulla. Tulevaisuudessa ei luultavasti tarvitse koko lompakkoa, sillä maksut voi kuitata pelkällä puhelimella. Lataamalla Mastercardin Identity Check Mobile -sovelluksen henkilöllisyys varmistetaan joko biometrisen eli sormenjäljen tai kasvotunnistuksen eli Selfie Payn avulla. Minulla on joskus ollut epäilyksiä erilaisilla sivuilla asioidessani ja luottokorttitietojen syöttämisestä koneelle on tullut välillä stressiä, joten tällainen käytäntö sekä nopeuttaisi että lisäisi luotettavuutta maksamisessa verkossa. Tulevaisuudessa myös mikä tahansa internet-yhteydessä oleva laite voi muuttua maksuvälineeksi, kun siihen upotetaan maksuteknologia (Internet Of Things eli IoT). Tämä mahdollistaa sen, että esimerkiksi sormuksella voi maksaa, jos se sisältää sirun internet-yhteydellä varustettua. Yksi asia mikä on ärsyttänyt ihan suunnattomasti on eri salasanojen muistamiset. Salasanoja on olemassa ihan joka paikkaan eikä niihin voi aina käyttää sitä yhtä ja samaa, jonka takia Mastercardin uudet tunnistautumiset kiinnostavat tosi paljon! Mastercard on kehittänyt Masterpass-nimisen digilompakon, johon voi turvallisesti syöttää luotto-, pankki- tai prepaid-kortit sekä etukortit ja kanta-asiakastiedot – kaikki samaan paikkaan. Ja jos kaikesta tästä tulee kysyttävää tai haluaa vaikka tarkistaa tilitiedot nopeasti, voi tulevaisuudessa käyttää tekoälyä hyödyntävää Chatbotia eli digitaalista assistenttia. Mastercardin Chatboteja testataan tällä hetkellä Jenkeissä, mutta odotan niiden lanseerausta innolla.

Omistan muutaman Mastercard-kortin ja olen ollut niihin tyytyväinen. Itse asiassa maksaessani ostokset verkossa Mastercardilla, voi saada rahat takaisin, mikäli tuote ei saavukaan postissa tai on rikkoutunut. Tämä lisää jo itsessään luotettavuutta nettishoppailussa. Suomalaisista jo puolet ostaa tuotteita ja palveluita verkosta parin kuukauden välein, joka on mielestäni ihan huima kehitys viime vuosiin verrattuna. Myös palautuksista ja vaihdoista on tehty entistä helpompaa ja nopeampaa, joka houkuttelee surffailemaan nettikaupoilla.

Tein netissä Sanomien testin, joka selvitti miten sisällä olen digimaailmassa. Teen jonkin verran ostoksia netissä, maksan enimmäkseen kortilla ja olen kiinnostunut uusista digimaailman ratkaisuista, joten testi oli mielestäni mielenkiintoinen ja osui itseeni oikeastaan aika hyvin. Kyseisen testin voi käydä tekemässä tästä linkistä. Itse sain testin tulokseksi ”Digitavis” eli olen luultavasti ihan tavallinen digihifistelijä. Alhaalla kuvaus.

Jouduit digimaailman pyörteisiin pakon edessä, ja olet kotiutunut sinne kohtuullisesti. Älypuhelin on sinulle jo välttämättömyys, ja hoidat sillä sujuvasti työasioita, pidät yhteyttä ystäviisi ja katsot kalenterin. Olet koukussa Facebookiin ja vähitellen myös WhatsAppiin. Et juuri käytä käteistä, sillä maksukortit ovat mielestäsi kätevämpiä. Lämpenet kuitenkin uusille digi-innovaatioille hitaasti ja mottosi on: parempi katsoa kuin katua.

Aurinkoista maanantaita!

xx Didem

4 Responses

  1. Kysyin jo aiemmin mustan Elloksen takin tarkempaa linkkiä. Eli mistä löytyy?

  2. Mistä nuo housut?? :)))
    Nämä kuvat ovat Hyvät! Ehkä sun rentous tulee esiin, ja jotenkin vapautunut tunnelma ☆☆☆ Ihana oot näissä! Kiitos ♡

Leave a Reply

Your email address will not be published.