ELÄMÄN TÄRKEIN KOHTAAMINEN

KUVAT ANGELINA ILMAST
ASU / HÁLO
KENGÄT / TERHI PÖLKKI
Aikaerorasituksen sekaisissa tunteissa olen käsitellyt paljon turhautumista ja stressiä. Arjen on pyörittävä normaalisti jet lagista huolimatta, joten valittamisen sijaan on parempi oppia hallitsemaan omia tunteita ja angsteja. Tätä se on välillä muutenkin, kun tuntuu siltä ettei mieli kulje niin kuin pitäisi. Karita Tykkä, yksi suuresti ihailemistani ihmisistä, kirjoitti mielenkiintoisesti siitä kuinka käsitellä vihaa ja muita epämiellyttäviä tunteita. Karita on niin inspiroiva. Hänestä välittyy sellainen rauha ja tasapaino, johon  joskus toivon itsekkin pääsevän.
Karitan postaus on hyvin ajankohtainen aihe itselleni ja se pisti miettimään omaa ajattelua. Joistain asioista on vaikeampi päästä yli kuin toisista. En ole yleisesti kovin pitkävihainen, mutta välillä havahdun siihen, että olen pitänyt kiinni negatiivisista ajatuksista jotain asiaa tai ihmistä kohtaan, jossa se viha ja ikävät tunteet on täysin perusteltua. Kaunan kantaminen kuitenkin pidemmän päälle rasittaa ja onkin siksi tärkeää miettiä miten tällaisista tunteista voisi päästää irti. Vaikka kuinka kliseiseltä kuulostaakin, niin uskon, että aika parantaa haavat. Parantaako se kaikki haavat? Vai oppiikohan sitä vain elämään joidenkin asioiden kanssa. Mitä jos ikävät tunteet jotain henkilöä kohtaan ei ajan myötä sittenkään muutu? Niinkin voi käydä. Tunne ja pettymys voi olla niin vallitseva, että kurssia on vaikea kääntää.
Tunteiden hyväksyminen sellaisina kuin ne ovat sinä hetkenä, on ensimmäinen askel. Tällä tavalla asioiden kieltäminen ei heti ensimmäisenä blokkaa negatiivisten tunteiden käsittelyä. On hyvä miettiä mitä muistoja, traumoja tai muita ulkopuolisia asioida vihan kohteeseen liittyy. Voiko jopa olla, että vihaan liittyy samalla myös pelkoa ja tietämättömyyttä. Joskus on turvallisempaa pitää kiinni jostain tunteesta, koska pelkää kohdata totuutta.
Itselleni ei ole ollut aina helppoa päästää irti vihan tai surun tunteista. Elämä käy raskaaksi, jossei osaa antaa anteeksi sekä itselleen että muille. On tosiaan hyvä miettiä mihin asioihin voi itse vaikuttaa ja mihin ei. Uskon, että kaikessa on myös positiivinen puoli. Miten esimerkiksi huonoista kokemuksista voi oppia ja miten vihan voisi kanavoida niin, ettei se jäisi elämään. Vihan ja muut negatiiviset tunteet voi kääntää lopulta voimavaraksi ja saada niistä lisää motivaatiota. Esimerkiksi kateus on yksi hyvä esimerkki tästä.
Mielestäni avain tässä kaikessa on oppia kuuntelemaan itseä eikä turruttaa omia tunteita. Tunteiden kohtaaminen on mielestäni kaikista tärkein taito. Ehkä joillekin auttaa jooga ja meditaatio, toisille traumasta puhuminen muiden kanssa, tai oleskelu luonnossa ja joillekin vaikka terapia on ainoa vaihtoehto. On kuitenkin tärkeä käsitellä kaikki tunteet ja negatiiviset ajatukset, jotta mieli saa vapaasti kulkea ja kehittyä.
Sellaista tänään <3
Tutustukaa Karita Tykän blogiin sekä IG -storyihin. Hänessä on sellainen rauhoittava vaikutus, joka tarttuu ainakin minuun.
xx Didem

4 Responses

 1. ? Ihana, viisas, herkkä Didem. Rakastan sun blogia! Ainut mitä seuraan, Vilma P.n lisäksi. Kiitos ajatuksistasi!!

 2. Moi..

  Kyllä, erittäin osuvaa tekstiä ??

  Kuten olen sanonut, teen työkseni mm suuria energianvaihtoja. Suoraan tähdistä ??
  Olen myös oppinut että kaikki negatiivinen ei edes kuulu ns ihmisiin, vaan voivat tarttua periaatteessa mistä, ja missä vaan, ja kuuluvatkin ihan muualle kuin juuri sinuun. Tämä kaikki riippuu juuri sinun sielunenergioistasi, ja mitä se mm kerää itseensä, taikka poistaa.

  Universaali laki on huikean monimutkainen ja osuvaa.
  Harva edes tietää mistä on alkuaan tänne saapunut, kun kuitenkin me kaikki olemme alkuun tulleet kaukaisista galakseista ????

  Sinä olet mm suuresta Andromedan tähdistöstä ???️. Sekä monesta muustakin kyllä.
  Itse tulen Turkoosista Milkywaystä.
  Tämä uusi aika on nyt huikean mielenkiintoista. Universaali energiat ovat olleet hurjassa muutoksessa, ja ihmiset siinä mukana!
  Lapsiin se vaikuttaa nyt todella eniten.

  Kirjoitat kyllä hyvin ja asiaa ??
  Kiitos kun olet.

 3. Todella tärkeä ja ajankohtainen aihe, jonka kanssa itsekin painiskelen. Rohkeaa kirjoittaa sitä auki. Kiitos viisaista mietteistäsi ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *