ELÄMÄNI TÄRKEIN TYÖ

Kuvat: Kristiina Ketonen

Kaupallinen yhteistyö: Pandora

Se hetki, kun sain Lucan syliini sairaalassa oli jotain unohtumatonta. Ei ole mitään suurempaa kuin äidin rakkaus. Olen aina unelmoinut äidiksi tulemisesta ja sen jälkeen kun lapsi syntyi elämä sai ihan uudenlaisen merkityksen. Olisi ihan hullua kuvitella elämää ilman lasta ja perhettä. Unelmoin aina äitienpäivän vietosta jo silloin, kun en ollut vielä edes raskaana.

Being a mother! Kamppailen päivittäin siitä toiminko oikein vai väärin ja kyseenalaistan omaa äidillistä roolia. Onko aamulla syöty hyvin tai sanoinko Lucalle oikein tai miten käyttäydyin missäkin tilanteessa. Mikään ei ole sen haastavampaa, kuin pienen viattoman lapsen kasvatus. Sitä helposti syyttää itseään kasvatuksellisissa asioissa, mutta on opittava myös luottamaan itseensä. Turvallinen koti ja kasvuympäristö ovat kaikkein tärkeimpiä ja tämän lisäksi sopivassa määrin rajoja ja rakkautta. Rajoista kiinnipitäminen on tärkeää, vaikka itsellä olisi omassa elämässä huolia tai stressiä. Ei ole aina helppoa erottaa näitä asioita toisistaan.

Luca on kasvattanut myös itseäni paljon ja sen myötä olen löytänyt itsestäni ihan toisen puolen. Koen, että olen rauhoittunut ja löytänyt elämääni oman merkityksen. On ihanaa saada antaa jotain merkittävää toiselle ja tuntea sitä kautta itseni tärkeäksi. Suuri rikkaus on se, että lapsellani on laaja tukiverkosto, jotka ovat ihan käden ulottuvilla kaikissa hetkissä. Elämässämme on mahtavia ihmisiä, joihin voi luottaa ja joilta saa voimaa.

On tärkeää myös tehdä omia asioita ja antaa itselle aikaa. Kaikkea ei tarvitse tehdä lapsen kanssa vaan on myös tärkeää muistaa itsensä. Ja kuten olette huomanneetkin, olen sen tyyppinen ihminen, että osaan nauttia myös ajasta yksin ilman lasta. Viikonloppuisin tähän löytyy usein aikaa, jolloin voi nähdä enemmän ystäviä ja ottaa rennosti.

Lapseni tuo aina itsestään jotain uutta eikä siihen menoon tunnu kyllästyvän ikinä. Meillä on mennyt tosi hyvin ja koen, että ollaan loistava tiimi. Lucan kanssa on aina hauskaa ja on myös hienoa miten hyvin hän osaa olla mukanani esimerkiksi blogitilaisuuksissa tai muissa työhön liittyvissä tapahtumissa. Luca täyttää toukokuun lopussa viisi vuotta ja on ollut hauska huomata tiettyjä piirteitä, jotka ovat selkeästi minulta. Mietin monesti millainen tyyppi hänestä on tulossa. On mielenkiintoista seurata miten hän ratkoo tiettyjä tilanteita. Tunteellisuus, herkkyys ja empaattisuus tulevat vahvasti minun puoleltani. Yleensä ajatellaan, että poika ei saa itkeä tai olla herkempi, mutta olen itse eri mieltä ja haluan antaa Lucan olla oma itsensä ja tuoda esille omat tunteensa. Haluan antaa hänen harrastaa erilaisia asioita ja jos vaikka tanssiminen tuntuu paremmalta, kuin jalkapallo niin sitten se on niin.

Toivon, että voisin kasvattaa hänestä mahdollisimman ymmärtäväisen, kohteliaan ja avarakatseisen ihmisen. Tärkeää on opettaa erottaa oikea väärästä ja pitää huolta hyvistä käytöstavoista. Toki pojilla on tiettyjä stereotyyppisiä piirteitä, esimerkiksi se, että pojat ovat hieman vilkkaampia kuin tytöt. Koen sen tärkeäksi, että pojalla on isä kasvattajana, jota kautta saada miehen mallia.

Jokainen äiti toivoo onnistuvansa ja siksi äitienpäivä onkin niin tärkeä. Äidit kunniaan! Äitinä oleminen on tärkeintä työtä mitä on olemassa ja sitä pitääkin juhlia suuresti. Reilu viikon kuluttua nostetaan taas malja kaikille äideille!

Aurinkoista viikonloppua ja terveisiä täältä Clarion hotellin 16 kerroksesta. Helsinki, näytät kauniilta täältä ylhäältä 😉

Kuvien korut löytyvät Pandoran Spring 2017 -mallistosta ja seuraavista linkeistä:

Luminous Droplets Drop Earrings

Luminous Glow Ring

Luminous Droplet Pendant

Interlocked Hearts Pendant Charm

xx Didem

2 Responses

 1. Viisaita sanoja.
  Olen kasvattanut (yh-äitinä) yhden ihanan pojan isoksi, rehelliseksi, iloiseksi, viisaaksi, ahkeraksi, jääräpäiseksi, haaveilijaksi, ja oman tiensä kulkijaksi ♡♡♡ Oli aikoja, jolloin uuvuin omiin asettamiini vastuun kantoon niin, etten jaksanut edes hengittää. Äitinä oleminen on ihanaa. Elämän suuria asioita. Vasta myöhemmin opin luottamaan, että elämä kantaa, ja kaikki menee hyvin. Olin tarkka rajoista, ja nyt vanhempana poikani on kiittänyt niistäkin, vaikka teininä oli hurjia aikoja ;)!!

  Kaunista kevättä teille ☆

 2. Todella kaunis postaus <3 Itse 20 vuotiaana opiskelijana en voi mitenkään ymmärtää mitä uskomattomia tunteita äitiys tuo. Sen kuitenkin tiedän että oma äitini on minulle tukeni ja turvani, paras ystäväni, yksinkertaisesti hän on elämäni tärkein henkilö.

  Hyvää äitienpäivää sinulle näin etukäteen <3

  xx

  http://mariannelle.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.