GIRLS CAN

 KUVAT ANGELINA ILMAST
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ ZADIG & VOLTAIREN KANSSA

 

Sukupuolinormit ovat pikku hiljaa väistymässä ja itsevarmuus on ehdottomasti uusi musta. Meissä kaikissa on sekä feminiinisiä että maskuliinisia puolia ja niiden esiintuominen on ehdottoman tärkeää oman tyylin kannalta. Zadig & Voltairella on käynnissä kampanja, jossa kannustetaan ja voimaannutetaan naisia näyttämään myös maskuliinisen puolensa.

Zadig-naista kuvataan itsevarman lisäksi vapaaksi, rennoksi, elegantiksi sekä moderniksi, ja hänen tyylissään on sekoitus rockia ja ylisuuria vaatteita. Hän hyödyntää miesten vaatteita, kuten nahkatakkia mekon kanssa ja yhdistää siihen isot nahkabootsit. Myös uudessa Zadig & Voltairen ”Girls Can Do Anything” -tuoksussa on paljon asennetta eikä tuoksu ole pelkästään tyttömäinen. Tuoksu sopii parhaiten juuri itsevarmoille naisille, joiden tyylissä on ripaus maskuliinisuutta. On hienoa miten naiset ovat omaksuneet maskuliinisen pukeutumisen osaksi omaa tyyliä. Joissain vaateliikkeissä on jopa otettu käyttöön unisex-osasto, jossa ei ole eritelty miesten ja naisten vaatteita toisistaan. Naiset eivät enää metsästä pelkästään tyköistuvia vaatteita, vaan leikkaukset voivat olla myös väljiä ja sellaisia, jotka on ensisijaisesti mitoitettu miehille sopiviksi. Olen aina ihaillut sellaisia taiteilijoita, jotka ovat vuosikymmenten aikana muuttaneet käsityksiä naisten pukeutumisesta käyttämällä esimerkiksi kauluspaitoja ja suoria housuja. Tykkään itsekin pukeutua niin, että sekoitan sekä naisellisia että maskuliinisia elementtejä. Zadig-naisen kuvaus sopii tästä syystä itseeni paremmin kuin hyvin.

”Girls can do anything” on ikoninen slogan, joka on valittu tämän muotitalon uuden naisten tuoksun nimeksi, sillä se kertoo tuoksusta kaiken oleellisen. Tuoksu on mieleeni, sillä se on vahva, mutta samaan aikaan pehmeä. Tuoksussa on paljon sellaisia elementtejä, joista tykkään, kuten bergamotti, appelsiinin kukka, ruusu, kermainen santelipuu, silkkinen vaalea myski ja vanilja. 

Liputan itsevarmuuden puolesta, mutta toki itsellänikin on ollut epävarmuutta nuoruudessa. Kehityin myöhään ja rintani jäivät pieneksi. Kuukautiset alkoivat hieman muita jäljessä ja vartaloni ei koskaan kehittynyt kurvikkaaksi. Muistan käyttäneeni yläasteella push up -liivejä, koska halusin kokeilla rajoja. Kävin myös muutaman kerran koulun vessassa lisäämässä rintaliiveihin paperia lisätäytteeksi. Tunnistaako kukaan muu itseään tästä? 😀 Lopulta päätin, että haluan hyväksyä itseni juuri sellaisena kuin olen ja juuri tämä päätös on pitänyt tähän päivään saakka. Nuorena paineet ovat kovat ja monet vertaavat itseään muihin. Some ei ole yhtään helpottanut tilannetta, ja voin vain kuvitella mitkä paineet tämän sukupolven nuorilla on.

Zadig & Voltairen kampanja on voimaannuttava, ja olemalla osana sitä haluan kannustaa naisia tuomaan oman asenteensa ja kannanottonsa esiin. Pukeutuminen ja omantyylinen hajuvesi ovat hyviä tapoja tuoda juuri tätä esiin. Itsevarmuus tulee siitä, kun itsellään on itsensä näköinen olo eikä tarvitse esittää muuta. Itsevarmuus on todella inspiroivaa ja sitä viestiä haluan levittää.

Onko lukijoissani oman elämänsä Zadig-naisia, joilta löytyy rajoja rikkovaa asennetta? Olisi kiva kuulla teiltä erilaisia tarinoita siihen millaisen rohkean tai omannäköisen valinnan on elämässään tehnyt? Arvon kaikkien kommentoijien kesken yhden “Girls Can Do Anything” -tuoksu + vartalovoide -setin, joten kommentoikaa rohkeasti!

 

XX DIDEM

14 Responses

 1. Taidan olla stereotyyppinen “Zadig- nainen”.

  Aina kulkenut omaa polkua, osittain tahtomattani.

  Se, mihin kannustaisin nuorempaa itseäni, olisi se että olisin vieläkin rohkeammin kulkenut omaa polkuani ja luottanut elämän kantavuuteen omalla reitilläni vahvemmin.

 2. Pyrin tekemään itselle mieluisia valintoja (muita loukkaamatta) – loppujen lopuksi kukaan muu kuin itse ei aseta rajoituksia ja odotuksia!

 3. Nuorempana olin kiltti enkä aina uskaltanut sanoa mielipidettäni.Ikä on kuitenkin tuonut varmuutta ja nykyään uskallan olla oma itseni.

 4. Kun olin 6. luokalla, lempifarkkuni olivat revityt, miesten puolelta ostetut farkut. Ne olivat käytössä siihen asti kunnes lantio alkoi leventyä murrosikäisenä ja nappi ei mennyt enää kiinni. Se harmitti silloin suuresti. Sitten elämääni astui kirkkaanpunaiset colleget(paita ja housut, täynnä sponsori logoja), olin saanut ne serkkupojaltani, niistä tuli välittömästi suosikkini. Käytin niitä siihen saakka kunnes kankaaseen kului reikä.

  Ihailin siihen aikaan paljon rap ja hiphop tyylejä. Edelleenkin ihailen tyyliä paljon ja pukeudun just niinkuin itsestäni tuntuu parhaalta, olipa vaate sitten minkä sukupuolen vaan.

 5. Pyrin olemaan parhaani mukaan olettamatta kenestäkään mitään, enkä kyseenalaistamaan muiden itsestäni erikoiselta tuntuvia päätöksiä. Kaikkeen voi olla taustalla jokin henkilökohtainen syy ja mielestäni on epäköhteliasta olla torjuva muille itsestään selviä päätöksiä kohtaan. Annan siis kaikkien olla omia itsejään ja parhaani mukaan itsenikin!

 6. Kun ihmiset kuvailee mua, niin jokainen yleensä sanoo, että oon itsevarma ja se jotenkin pysäyttää joka kerta.Oon kuulemma ollut sitä ala-asteelta asti. Itseni mielestä mä en oo (aina) itsevarma. Oon vaan aina ajatellut että kukaan ei kävele mun yli ja mun mielestä me kaikki ollaan samanarvoisia…en kunnioita pätkääkään ihmistä joka on kusipää toisille ihan vaan vaikka asemansa takia. Oon aina tehnyt asioita sydämellä, välittämättä siitä, että onko juttu tyttöjen vai poikien juttu. Oon puhunut nyt jo mun 4 vuotiaalle tytölle, että hän pystyy tekemään ihan samoja asioita kuin pojatkin. Hän saa kiipeillä puissa, leikkiä autoilla, olla mutainen ulkoleikkien jälkeen ja hän saa tehdä asioita mitkä tuntuu hyvälle (en kuitenkaan ole vapaakasvatuksen kannattaja..rajoja ja rakkautta kuitenkin löytyy). Mun oma äiti on sanonut mulle ihanasti “sinä se uskallat aina tehdä asioita niin kuin susta tuntuu…oot niin rohkea!” Pukeudun juuri niinkuin haluan…välillä tyylini on tyttömäinen ja välillä sitten puolestaan maskuliinisempi. Munsta piti tulla isona ensimmäinen naispuolinen F1 kuski, mutta se haave ei toteutunut :D…ehkä mun tyttärestä tulee? Girls can do anything they want!!!

 7. Olen tehnyt elämässä paljon omannäköisiä ja rohkeita valintoja ja rikkonut muiden olettamuksia siitä millainen minun tulisi olla. Haluan elää elämää juuri sellaisena kuin olen ja tehdä asioita jotka tekevät minut onnelliseksi. Pikkuhiljaa alkaa löytyä myös oma tyyli, joka herättää välillä ohikulkijoissa kummeksuvia katseita. Minusta se on hauskaa. Hauskaa on olla minä.

 8. Olis tosi kiva saada tuollainen tuoksu+vartalovoide setti, kun kesän väistyttyä ihoni on taas ruvennut kuivumaan paljon. Pidän persoonallisista tuoksuista, enkä ole tällä hetkellä löytänyt itselleni uutta mieluisaa tuoksua. Olisiko se tämä?

 9. Ihania kuvia, fotarille täys onnistuminen aina, kun on niin kaunis malli, ei voi millään mennä vikaan :). Oli ilo lukea myös todella fiksuja kommentteja lukijoiltasi, upeita tyyppejä sun seuraajat fiksuineen ajatuksineen.

 10. Olen tehnyt sen rohkean ja hyvältä tuntuvan valinnan, että kunnioitan aina kaikkia ihmisiä – enkä vain sano niin, vaan myös elän kuten opetan. Lisäksi pidän kiinni omista rajoistani, enkä ajattele tekemisiäni sukupuoleni kautta. Girls can – everybody can!

 11. Rohkea tekoni on ollut kun sanoin ei lestadiolaisuudelle. En ole sitä lahkoa vastaan, jokainen saa olla mitä on? Mutta näin on mulle parempi, saan elää vapaasti ja olla oma itseni✨

  Ja mielettömiä kuvia taas, olet kaunis?

 12. Itse varsin miesvaltaisella alalla toimivana naisena alkuun jännitin, että miten siellä pärjää maskuliinisessa ilmapiirissä. Totesin alkuvaiheessa, että paras keino pärjätä on olla rohkeasti oma itsensä, just niin kuin on eikä peitellä mitään puolia. Jälkikäteen ajateltuna oon tosi onnellinen, että tein rohkean valinnan ja lähdin alalle mikä mua oikeasti kiinnostaa enkä antanut omien ennakkoluulojen häiritä. Ja ehdottomasti girls can -asenne on auttanut pärjäämään naisena ihan niissä samoissa jutuissa kun miehetkin!

 13. Niinpä, ’girls can’ ja ’women should’ ainakin mitä tulee kykyyn tehdä itsenäisiä valintoja ja seistä omilla jaloillaan. On vaikeaa olla aidosti itsevarma ilman varmuutta siitä, että pärjää omillaan. Ei se sitä poissulje, etteikö voisi samalla elää parisuhteessa ja saada tukea kumppaniltaan. Se nyt kuitenkin on fakta, että nyky-yhteiskunnassa tyttöjä/naisia ei arvosteta pelkästään ulkonäön vuoksi, eikä pelkästään sillä kukaan pärjääkään. Moderni nainen tekee omalla elämällään jotain muutakin kuin pelkästään ’on.’

Leave a Reply

Your email address will not be published.