GLOWING SKIN

KUVAT ANGELINA ILMAST
TAKKI / ONAR STUDIOS
REPPU / CHANEL
HAME / ARKET
KENGÄT / ACNE

 

Kauneudenhoitoon liittyviä kysymyksiä tulee jatkuvasti. Mikä on paras ihonhoitovinkkini on ehkä yleisin kysymys, joka minulle esitetään. Nykyään kysymykset tulee enemmän Instagramin puolelle. Tuntuu, että olen kirjoittanut ihonhoidosta jo moneen otteeseen, ja aiheesta kirjoittaminen on nykyään vain ehkä itsensä toistamista. Mutta minua on aina kiinnostanut ihonhoito, ihonhoitotuotteet, hiustenhoito, kasvohoidot, voiteet, seerumit, naamiot, itsestään ekstra hyvää huolta pitäminen ja terveellinen ruokavalio yms ja sen takia aion myös jatkossa kirjoittaa näistä aiheista, vaikka se olisikin toistamista.

Luen aina kaikki artikkelit lehdistä ja netistä, jotka liittyy yllä mainittuihin asioihin. Tämän hetken suuri trendi, korealainen ihonhoito, on vanginnut mielenkiintoni ja olen lukenut aiheesta jonkin verran. Saan ajan helposti kulumaan ihonhoitoon. Hieron seerumit hitaasti kasvoihin. Tutkin kasvoja peilin edessä ja teen kaiken tosi perusteellisesti. Olen luonteeltani myös nautiskelija, joten on tässä kyse myös vähän sellaisesta 😀 Suuhygenia on muuten toinen yhtä tärkeä juttu itselleni, kun ihonohoito.

Panostan ihonhoitoon enemmän kun meikkaamiseen. Aamuisin täällä on ollut ihana lähteä hotellin aamupalalle puhtaalla ja raikkaalla iholla, ilman mitään pakkelia. Sellainen glowing skin. Luonnollinen hehku! Glowing skin on varmasti meillä kaikilla tavoitteena ja vaikka kuinka huolehtisi ihosta, niin se ei aina olen niin helppoa. Minullakin piti olla hyvät geenit, eikä ihoni koskaan pitänyt reagoida mihinkään, mutta ei se ihan mennyt niin 😀 Ei vaan, on minulla hyvät geenit ja olen välttynyt isoimmilta iho-ongelmilta ja voin iloisesti kävellä meikittä minne tahansa, mutta nyt aikuisiässä ihoni on temppuillut. Väitän, että geenien lisäksi, elintavoilla on iso merkitys. Elintavoilla voit vaikuttaa ihonkuntoon. Stressillä ja hormoneilla on todella iso merkitys. Ihoni on herkkä ja reagoi herkästi kolmeen asiaan: ilmastonmuutokseen, stressiin ja tuotteisiin. Stressi näkyy kasvoissani heti. Myös kuiva ilma vaikuttaa ihon kuntoon.

Kärsin pintakuivuudesta, mutta tänä syksynä olen saanut sen aika hyvin kuriin. Käytän L’oréalin Hydra Genius kosteuttavaa hoitonestettä (tehnyt ihmeitä kasvoilleni), seerumia ja kosteutsvoidetta. Yöksi laitan sellaista stydimpää yövoidetta, jotta ihoni saa maksimaalisen kosteutuksen. Iho tuntuu tällä hetkellä todella pehmeältä ja hyvinvoivalta. Juon aika paljon kahvia ja syön karkkia, joka ei ole hyväksi iholle, mutta sallin nämä paheet itselleni, niin kauan kuin ne pysyvät kohtuuksissa. Ainii, ihoni reagoi herkästi myös matkustamiseen, meikkeihin ja vuodenaikoihin. Suupielet oli haljennut minulla ennen tänne Espanjaan tuloa ja Lucallakin oli todella kuiva iho ja suun ympärillä ihan punaista ja karheaa. Kahdessa päivässä meidän molempien oireet olivat poissa. Kiitoksia ilman kosteus!

Luulen, että kiinnostukseni ihonhoitoon tulee jo lapsuudesta. Isosiskoni on aina ollut tarkka ihonhoidon suhteen ja hänellä on aina hyvä ja virheetön iho. Se on jäänyt mieleen, koska hän tosiaan teki silloin ja tekee edelleen perusteellisen kasvojen puhdistuksen aamuin ja illoin. Muistan kun pienenä aina seurasin siskoni kasvojen puhdistusta ja kyselin kaikkea. Välillä hän teki minulle myös jonkun puhdistuksen vanulapuilla ja nautin siitä. Opin jo lapsena, että pelkkä vesipesu ei riitä kasvojen puhdistukseen.

Omat niksit ja tavat, joilla edistän ihoni hyvinvointia on ehkä vedenjuonti (runsas sellainen), hedelmien ja kasvisten syöminen, perusteellinen puhdistus ja ihoni hemmottelu, säännölliset yöunet ja onnellisuus.

Lukijoiden hyviä niksejä, miten saada kasvot hehkumaan?

xx Didem

 

2 Responses

  1. Kahvi on muuten siitä erikoinen et samoinku teetä ja suklaata sitä ei sais nauttia tuntiin ennen tai jälkeen aterian. Muuten vitamiinien ja hivenaineiden imeytyminen ravinnosta tippuu 80%. Jonkun tutkimuksen mukaan kun neljä kuppia päivässä ylittää niin se alkaa näkyä vitamiinitasoissa ym, en tiedä sit johtuuks se tosta aterian kans päällekäisyydestä vai siitä et nesteet liikkuu liian nopeesti niinku tutkimuksessa todettiin.

    Ihmettelin kun kahvi teki mulle oireita mut sitku luin ton asian useemmasta eri lähteestä ja muutin ajoitusta niin ei oo ollu mitään ongelmaa enää. Toisaalta lukeehan rautalääkkeessäkin tästä syystä toi tunti.

    En sit tiedä jos on terve kun pukki kannattaako välittää mitään.. terveyttä kun alkaa kelaa ja käymään lääkäreissä niin kohta on seiskan kantatilaaja eläkeläinen xd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *