HEHKU

Photos by Janita Autio // edit by me

Outfit // Gina Tricot

Hehku on sana, jota huomaan käyttäväni usein eri tilanteissa puhuessani kasvoista, hyvinvoinnista, onnellisuudesta, itsetunnosta, silmistä, vuodenajoista, terveydestä yms..

Pidän tästä sanasta, tykkään käyttää sitä ja haluan elää sisäisesti hehkuvan elämän mahdollisimman pitkään. Kiinnitin viikonlopun aikana huomiota ihmisiin, joiden kasvot, olemus, kehonkieli ja tapa puhua oli niin ihailtavaa. Sellainen onnellisuuden hehku puski läpi, eikä sitä voinut olla huomaamatta. Tiedättekö kun näet ystävästä tai ihmisestä, jolla on takana vastoinkäymisiä, ero, masennus, vakava sairaus, elämään on tullut äkkipysähdys, johon ei voi varautua ja hän on elänyt pimennossa, käynyt läpi helvetin, selättänyt sen tai oppinut elää asioiden kanssa, niin näet sen muutoksen ja hehkun, joka on palannut takaisin siihen henkilöön, jopa entistäkin suurempana.

Elämä on täynnä muutoksia, eikä kaikkiin muutoksiin voi tosiaankaan varautua. Lapset kasvavat ja itsenäistyvät, me vanhenemme, työpaikka ehkä vaihtuu, ulkoiset olosuhteet muuttuvat ja joskus ihmissuhteet loppuu ja alkaa. Koko ajan tapahtuu jotain. Vastoinkäymiset koettelevat ja myös kovettavat meidät.

Eräs ystäväni, joka juuri oli palannut parin viikon reissusta, huokui sisäistä hehkua nyt viikonloppuna. Hän oli iloinen ja tyytyväinen ja jakoi läsnäolollaan sitä myös muille. Hän oli lähtenyt reissuun ihan yksin pariksi viikoksi, joista ensimmäinen viikko kului joogaleirillä. En ollut aikoihin nähnyt häntä näin onnellisena. Hänellä on takana haastava erovuosi.

Jos itse olet heikossa elämäntilanteessa, on tärkeää hakeutua positiivisten ja hyvää energiaa tuovien ihmisten ympärille. Vietä aikaa sellaisten ystävien kanssa, jotka saa sinut nauramaan ja tuntemaan olosi rauhalliseksi ja paremmaksi. Heikko ihminen tarvitsee henkisesti hyvinvoivan ihmisen tsemppaamaan. Helposti kaksi heikkoa lyöttäytyy yhteen, eikä se välttämättä ole hyväksi kummallekkaan, vaikka ajatuksia on helpompi jakaa samassa tilanteessa olevan kanssa.

Ettei tämä nyt mene liian deepiksi, niin palataan takaisin tähän ihanaan hehku -sanaan ja sen merkitykseen minulle. Oma hehkuni alkaa sisältäpäin ja näkyy muille katseesta, hymystäni ja pirteästä energiasta jota jaan. Joka päivä, ei tietenkään ole hehkuva olo ulkoisesti sekä sisäisesti ja välillä on päiviä jolloin haluaisin vain jäädä sängynpohjalle pakenemaan ulkomaailmaa, mutta näitä päiviä on onneksi hyvin harvoin. Hymyilevä ja itsevarma ihminen vetää puoleensa. Ihan vain senkin takia, että sellaisen ihmisen vieressä on hyvä olla.

Näihin seuraaviin asioihin voit vaikuttaa. Aina voi muuttaa ja kehittyä elämän eri osa-alueilla.

  • Ihmissuhteiden hoitaminen
  • Terveydestä huolehtiminen
  • Mieluisan harrastuksen löytäminen
  • Oikein syöminen
  • Liikkuminen
  • Toimeentulo
  • Sisäinen hehku

Hehkuvaa maanantaita!

xx Didem

2 Responses

  1. Tosi hyviä ajatuksia mut sen oon toisaalta huomannu et jos on aidosti heikossa asemassa se apu on ainoastaan itsessä, muissa heikoissa tai tuurissa. Tavallaan toi kuvaelma koskettaa tilannetta jossa hyväosainen joutuu ongelmiin et puhelimessa on oikeita nimiä tilanteen ratkaisun kannalta. Musta tuntuu et moni hyväosainen rinnastaa ongelmiin joutumisen samanlaiseks kun vähäosainen joutuu ongelmiin ja sit vertaillaan et mäkin nousin, et mun on oltava erityinen ihminen ja suurin osa vaan jää niihin ongelmiin. Nimimerkillä syyllistynyt itse tähän kun tosiasiassa oon ollu tilanteissa silloin et joku muu on ratkaissut mun ongelmat, ja nyt oon suht helisemässä kun kukaan ei auta, paitsi yrittää hyväksikäyttää.

    Siperiassa oppii sotimaan et jos tästä selviytyy niin koulutus on arvokasta tulevaisuudessa. Ristiriitaiset tunnelmat kun oon tavallaan kiitollinen tästä ja tavallaan todella katkera etten voi vaan nauttia elämästä. Kaikkea on vaikea saada samaan aikaan. Tulee mieleen oonko pyytäny liikaa, nimittäin sen minkä pyytää, se tuntuu tulevan luokse. Jos on siis syntyny riittävän hyväosaiseksi, aavikolla munasillaan pullo bonaquaa voi olla jo niin sanotusti työn takana..

Leave a Reply

Your email address will not be published.