HELSINGIN TYYLIKKÄIN KORTTELI

Photos of me Juuli Rönkä

Kaupallinen yhteistyö Galleria Esplanadin kanssa

Espalandin puisto ja kaikki siinä lähellä tuo mieleeni nuoruusvuodet ja keskustassa viettämäni ajat teininä. Silloin meillä oli kavereiden kanssa tapana istua Galleria Esplanadin (entisen Kämp Gallerian) kahviloissa ja hengailla ympäristössä. Mieleeni tulee vahvasti myös hetket äidin kanssa, kun olemme kiertäneet kaupoissa ja ihastelleet ikkunoita. Tämä juuri kuvastaa Galleria Esplanadin luonnetta, se on tarkoitettu kaikenikäisille muodista, laadusta ja esteettisestä miljööstä kiinnostuneille. Tykkään esimerkiksi istua Strindbergin toisessa kerroksessa, ottaa ikkunapöydän ja katsoa ulos ikkunasta ohi kulkevia ihmisiä. Lempiherkkuni on Köyhät ritarit, jotka nautin mieluiten yksin, jolloin saan hiukan omaa aikaa. Galleria Esplanadissa on mahdollisuus vain antaa ajan pysähtyä ja nauttia kaupungin tyylikkäimmän korttelin tunnelmasta.

Galleria Esplanad eli Fashion District on jokaisen tyylitietoisen shoppailijan monipuolinen pysähdyspaikka aivan Helsingin sydämessä, ja se eroaa hyvin selkeästi muista kauppakeskuksista. Mukana on lähes 40 erihintaista muoti- ja designliikettä kolmessa kerroksessa, joista kansainvälisten huippumerkkien lisäksi löytyy myös suomalaisia klassikoita niin kuin esimerkiksi Marimekko ja Tarkiainen. Voisi sanoa, että Galleria Espalanad on astetta hienostuneempi ja laadukkaampi kauppakeskus, jossa on ihana vaikka napata kahvi Ciao! Caffèsta tai smoothie Jungle juice barista ja ihastella ympäristöä.

Lisäksi aina, kun astun Galleria Esplanadille, tiedän, että saan hyvää henkilökohtaista palvelua. Esimerkiksi asioidessani ruotsalaisessa & Other Stotries -liikkeessä, ostoskassini peitetään silkkipaperilla, joka tuntuu ihanan ylelliseltä. Lempiliikkeisiini kuuluu myös tanskalainen Samsøe & Samsøe, joiden kanssa olen tehnyt paljon yhteistyötä. Uutena tuttavuutena kävin myös ihastelemassa toukokuussa avanneen OTZSHOES/M.Gummerus -liikkeen valikoimaa. Esillä oli puoli OTZSHOES-jalkineille, jotka on tehty luonnonmukaisista materiaaleista niin kuin pellavasta, villasta, korkista ja nahasta. Toinen puoli liikettä on varattu Minna Gummerruksen skandinaavisille Munsun-tuotteille, jotka valmistetaan esimerkiksi kashmirista ja alpakasta. Liikkeistä löytyy helposti omaan tyyliini sopivia yksilöitä, sillä esillä on paljon minimalistista designia ja selkeälinjaisia vaatekappaleita. Olen huomannut, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän osaan arvostaa laatua, kestävyyttä ja ajattomia vaatteita, joita on helppo yhdistellä. Modernia ja vähäeleistä tyylikkyyttä edustavat myös ihanat COS, Filippa K ja Gant.

Kauppakeskuksen seesteisyys saa minut palaamaan Esplanadin kauppakeskukseen yhä uudestaan. Kaunis valaistus, tyylikkäät sisustuselementit ja rauhallinen tunnelma houkuttelevat. Paikan päältä löytyy myös kauneuspalveluita ja L’Occitane-niminen ranskalainen ihonhoitoon keskittynyt liike, joiden tuotteita käytän paljon kotona.

Seuraan uutuuksia ja tarjouksia uudella keväällä lanseeratulla Galleria Esplanad Club -mobiilisovelluksella, joka poikkeaa raikkaasti perinteisestä etu/klubikortti-tyylistä. Lompakkoni tursuaa jo muutenkin erilaisia jäsenkortteja, joten appi tuo raikasta vaihtelua niihin verrattuna. Clubin jäsenenä saan mm. alennuksia, kutsuja liikkeiden ja kauppakeskuksen tilaisuuksiin ja muita jatkuvia jäsenetuja. On helppo olla ajan hermolla kaikista uusista lanseerauksista, kun liikkeiden parhaat tarjoukset löytyvät suoraan puhelimesta.

Galleria Esplanadista löytyy juuri niitä brändejä, jotka kuvastavat parhaiten omaa stailiani, ja liikkeet tekevät arkipukeutumisesta helppoa ja huoletonta, kun kaikki on saman katon alla. Olen aina arvostanut kivijalkaliikkeitä, sillä en ole niin aktiivinen nettishoppailija. Minulle tärkeää on nähdä vaatteet selkeästi pinoissa tai roikkumassa siististi, jolloin niitä voi katsella rauhassa. Ja tässä kauppakeskuksessa ei tarvitse todellakaan tinkiä näissä asioissa. Laadukkaista, selkeälinjaisista vaatekappaleista syntyy aina tyylikäs kokonaisuus, ja tämä on ehdoton mantrani pukeutumisessa!

 

Galleria Esplanad, Pohjoisesplanadi 33, Helsinki

 

xx Didem

12 Responses

 1. Niinköhän shoppailisit Espalla ilman miehesi rahoja. Hahah. Tuskin myöskään vanhempasi sieltä mitään ostavat.

  1. Suosittelen sinulle käymään paikan päällä Galleria Esplanadilla ja liikkeiden hintojen vertailua. Minulle ei ole tärkeintä vaatteen hintalappu vaan se laatu ja tyylikkyys. Oli merkki mikä tahansa ?

   Ikävä asenne sinulla joka et näytä olevan tietoinen asioiden totuusperästä.

   xx

 2. Mä rakastan sun rakastavaa luonnetta ylikaiken. On ihanaa miten vastaat lukijoille suukkoja ja sydämiä. Kerran astuit samaan kahvilaan kanssani ja susta huokui sellainen lämpö. Katsot jokaista ihmistä niin hymyillen. Oon seurannut sua jo muutaman vuoden ja nähnyt kehityksesi ja kasvusi, se on hyvin mahtavaa. Ihmettelen, minkä takia et lähtenyt Nycin muotiviikoille mukaan? Ja oletko miettinyt siirtymistä jonku muun kuin Cosmon alla, kenties ihan yrittäjyyttä? I believe on you ❤️

  1. Kiitos ❤️

   Löytyy myös niitä huonompia päiviä jolloin en hymyile kaikille, mutta yleisesti olen hymyilevää sorttia. Se tarttuu ja hymyileminen on ihanaa, myös tuntemattomille ?

   Nykiin olisi voinut lähteä, mutta tää syyskuu on niin täynnä jo, että liikaa säätöö. Tulossa ystävän polttarit Suomessa, häät Barcelonassa ja työmatka köpikseen. Nycin muotiviikoille ehtii vielä ??

   Kiitos kun uskot minuun ❤️❤️

 3. “Lempiherkkuni on Köyhät ritarit, jotka nautin mieluiten yksin, jolloin saan hiukan omaa aikaa.” Postauksiasi kun lukee, niin eihän sulla muuta olekaan kuin omaa aikaa. 

 4. Jos minulta kysyttään, niin saat kaiken sen anteeksi jos käytät jonkun muun aikaa ja rahaa tähän koska käytät sen todella eduksesi ja ylväästi. Tämä postaus meni ylihoimaisesti top 5:een ja oli iloa silmälle lukea! Ainut mihin kiinnitin ensimmäistä kertaa “kielteisesti” huomiota oli hiuksesi. En missään nimessä hauku vaan huomauttaisin, että (ehkä vain kuvassa hämää) ne näyttivät jotenkin huolimattomilta ja ikään kuin likaisilta jopa ? MUTTA tämä saattaa olla vain optinen hrha joten ethän loukkaannu ?? Uus-vanhat hiuksesi ovat hyvät vaikkakin miellä sinun kasvojenpiirteisiisi silti enemmän sen kivan tuuhean vanhan pöheikön ? Hyvää syksyä sulle ja keep up the good work ??

  1. Mä en kiinnittänyt mitään huomiota hiuksiin.. Mutta mun mielestä on hienoa kontrastia, jos on tyylitellyn kauniit kasvot kuin mallilla ja upea design asu, niin huolettomat hiukset tekee kokonaisuudesta entistä “kalliimman” eli vastakohtana halvalle ;D Catwalkilla näkee myös näitä huolettomia hiuksia. Itsekin mulla tukka on aina vähän miten sattuu, on kai kahdenlaisia naisia, jotka laittaa tukkaa lakan kanssa ja värjää hiusväreillä ym, ja sitten on “luonnonlapsia”, vapaita sieluja jotka antaa hulmuta..

Leave a Reply

Your email address will not be published.