HOMEMADE LEMONADE

Shirt // H&M

Shorts // Monki

Eyewear // Ray Ban

Bag & Necklace // Chanel

Ett av mina favorit drycker på sommaren när det är varmt är homemade lemonade fylld med is och färsk mynta. Yummy. I Turkiet drack jag det nonstop och nu sitter jag här hemma i Helsingfors och saknar tillbaks till hettan, havet, solen och min lemonade. Bodrum är som mitt andra hem, eftersom jag spenderat alla somrar där sen jag var 1 år gammal. Har fått en bra combo av mina föräldrar gällande kultur och uppfostran.

Resepti: 4 struunaa. Raasta kuoret. Kaada raastetut kuoret kulhoon. Sekoita joukkoon 7 (tai vähemmän) ruokalusikallista sokeria sekaan. Sekoita. Purista 4 sitruunan mehut sokeriseokseen. Lisää joukkoon 1,5 litraa kylmää vettä. Anna vetäytyä jääkapissa noin pari tuntia. Ennen kuin kaadat juoman tarjoilumaljaan, niin kaada se siivilän läpi. Tarjoile tuoreen mintun ja citruunaviipaleiden ja jääpalojen kanssa.

Täytyy nyt olla ihan rehellinen ja todeta täällä teillekkin, että mulla on kova ikävä takas Turkkiin. Nyt jos uudestaan saisin valita, niin olisin ollut siellä paljon pidempään. On vähän nihkee olo täällä Stadissa. Ehkä se muuttuu. Nuorempana mulla oli tosi vaikeeta palata takaisin kesän jälkeen Suomeen. Kaikkialla on niin hiljaista. Siellä tottuu sellaiseen ihanan lämpimään ilmapiiriin. Kotiovi on auki koko päivän ja vieraita ja tuttuja tulee ja menee. Siellä ei soitella, voiko tulla kylään, vaan siellä tullaan. Ikävä on niin kova. Mietin jossain vaiheessa tosissani, että muuttaisin Istanbuliin, koska mulle tarjottiin tosi isoa rooli yhdestä tunnetuimmasta sarjasta Turkissa ja he olisivat hoitaneet kaikki asumiset ja koulut etc, mutta rakas isäni ei kuitenkaan ollut niin innostunut ajatukset. Tänä päivänä en enää haluaisi asua Turkissa, mutta rakastan silti kulttuuria ja ihmisiä siellä. Toki rannalla loikoilu ja rantaklubeilla hengaillu, ei ole oikeeta arkea ja elämää, mutta ei tarvitsekkaan olla. Olenhan siellä lomalla.

Tänään olis tarkoitus rentoutua ja ehkä vähän ulkoilla. Aika moni on kyl mökillä. Mitäs meinaatte tehdä?  Kuinka moni on menossa Flowhun? Mulla onkolmen päivän liput sinne. Whoop!

xx Didem

 

10 Responses

 1. moikka

  ota mietintämyssyyn se kotimaa oothan siellä syntynyt kerran täällä vain eletään koita järjestää työ ja muu niin että voisit olla siellä

  onhan sun suurin suku kuitenkin siellä .

  xo MARJA

  1. Hej Marja ❤️
   Olen syntynyt Suomessa ja aina asunut täällä. Ainoastaan kesät ollaan vietetty Bodrumissa. ? En siis haluaisi asua siellä, joskus nuorempana teki mieli tehdä vaikka mitä..mutta vaikka kuinka rakastankin Turkkia, niin Suomi on kotimaani ja mikään ei voita Helsinkiä ? Hehe
   Xx

 2. Ymmärrän miksi susta tuntuu tuolta. Suomi on ihana, mutta muissa kulttuureissa vieraillessa (omissa tai toisten) se saattaa joskus paluu-shokkina yllättää viileydellään (enkä puhu nyt säästä, hehe), reflektoituneella menollaan ja ehkä joskus jopa liiallisella rauhallisuudellaan. Ihana, että pääsit kuitenkin käymään toisessa kodissa ja toivottavasti voit mennä taas pian takaisin, jos “koti-ikävä” piinaa. Kiitos jälleen kerran ihanasta blogista ja rentouttavaa viikonloppua Didem! <3

  1. Oltiin eka Runarissa (F6) uusi boutique hotelli baari (siitä itse asiassa tuli just nyt mun uusi kantapaikka. Totally loved it. Runarin jälkeen käytiin yökyöpelissä ja sit Marskin terdelle kuuntelee ysärihittejä ja sieltä lopuksi vielä Teatteriin. ????? oli kiva ilta!

 3. Vad gott det ser ut! 

  Min situation är inte kanske helt samma som din eftersom Turkiet är ditt hemland, men jag kan identifiera mina tankar med dina. Menar, jag har aldrig riktigt känt mig hemma i Helsingfors, eller Finland överlag. Det här är ett av orsakerna till att jag nu tagit mitt livs största beslut och skall flytta utomlands i början av augusti.

  Tack för en härlig & inspirerande blogg och njut av resten av sommaren 🙂

  xx

  http://mariannelle.com

  1. Hej på dig!

   Förlåt för ett så sent svar.

   Egentligen så är jag alltså född i Finland och har alltid bott här. Mamma och pappa har alltså träffats här i Finland. De ju självklart att mina känslor för mitt andra “hemland” är så starka, eftersom jag talar språket och har rest till Bodrum sen jag var 1 år gammal. Special bound 🙂

   Jag flytta bort från Helsingfors till Schweiz, för 5 år sedan, men sakna så mycket Helsingfors, egna kretsar, vänner o familj, att jag ville flytta tillbaks hit. 

   Vart skall du flytta? Lycka till med allt. <3

   Vi lever en gång och därför ska man också våga ta risker och lyssna på sitt hjärta. 

   xx

Leave a Reply

Your email address will not be published.