HUOLESTUNUT

Photos by Juuli Rönkä

Oli ihana vappu ystävien ja kaikkien kanssa, mutta jotenkin tuntuu, että nykyään juhlimisesta on tullut arkipäivää niin monelle, varsinkin lähipiirissä on niitä ihmisiä, joilla normi arki ei tule vastaan ja sen takia heiluminen ja kännääminen tuolla jossain (oli päivä mikä tahansa) on ihan normaalia. Aina löydetään joku syy juhlimiseen/juomiseen ja se on mennyt huolestuttavan pitkälle.

Oma alkoholinkäyttö on hyvin vähäistä, joten vaikka valvon ja olen ulkona, niin seuraava päivä ei mene hukkaan. Käytännössä en tarvitse alkoholia saadakseni paremman, vapautuneen tai rohkean fiiliksen itselleni. Tottakai pari lasia skumppaa tekee olosta hilpeämmän, mutta rakastan selvinpäin olemista. Silti voi pitää hauskaa ja nauttia. Minua on jo pitkään huolestuttanut ihmisten päihteiden käyttö tässä maassa ja Helsingissä. Eniten huolestuttaa se, että tuntuu että ihmiset ei löydä nautintoa sellaisista tavallisista arkisista asioista enää. Minusta ne on just ne suurimmat ilot elämässä. Mistä se johtuu, että monella näyttäisi olevan niin huono olla ja päihteiden käyttö on muuttunut yhä rajummaksi?

Tuntuu ikävältä katsoa kun elämä heitetään hukkaan. Tulen kirjoittamaan aiheesta vielä lisää.

Tänään kokoonnuimme sekalaisella porukalla Fazerille viettää Janitan syntymäpäivää aamupalan merkeissä, jonka jälkeen jatkoin Spaltille tekee töitä. Tällä hetkellä inspiraatio on vähän kadoksissa, olen pahoillani siitä. Jos haluatte auttaa, niin antakaa postaustoiveita <3

xx Didem

22 Responses

 1. Olisi mukavaa sellaisia My day juttuja! Enemmän arkisia kuvia, eikä niin “kuvattuja” lookkeja. Ehkä ruoka ja sisustus postausta? Rakastin kun postasit kesäisin mökki kuvia jne. Oot ihana!!❤️

  1. Kiitos palautteesta! <3 Täytyy tosiaan alkaa postata enemmän ruokareseptejä. Syön jonkin verran ulkona, mutta hyvä pitää mielessä. Olen ajatellut, ettei perus kotiruoat kiinnosta lukijoita, mutta ehkä niistäkin olisi joskus kiva kirjoittaa. 

 2. Ihanat kuvat! Näitä lisää 🙂 ja tekstin suhteen en voisi enempää olla kanssasi samaa mieltä. Olen pohtinut samaa myös. Samaistun ajatukseen ettei hauskanpito vaadi alkoholia ja myös omasta kaveripiiristä löytyy näitä joilla on aina syitä avata pullo. Ei hyvä. Opiskelijoille varsinkin alkoholi on turhan suuressa merkityksessä tapahtumissa….

  1. Niinpä! Ihan hirvittää katsoa juuri opiskelijabileitä. Itse en opiskeluaikoina edes ottanut haalaria. Bileitä riitti ihan jokaiselle päivälle ja itseäni ei kiinnostanut ollenkaan. Kiitos kommentistasi!

 3. Anna vinkkejä viikonlopun kaupunkilomalle, eli mitä pakata mukaan, millä pärjää jne. Mua kiinnostaisi myös itsetunto ja tyytyväisyys itseensä-postaukset. Olisi kiva kuulla, mihin asioihin itsessäsi (henkinen/ulkoinen) olet tyytyväinen ja mihin et ole. Oletko sinut kroppasi kanssa, entä luonteenpiirteidesi? Onko isojen rintojen ihailu mielestäsi mautonta ja oletko aina täysin sinut pieniin rintoihisi? Et taida ainakaan käyttää mitään super-push-uppeja? Itse olen hyvin hoikka ja omaan pienet rinnat ja välillä kyllä leikittelen ajatuksella, et laitattaisin pienet silikonit. Toisaalta olen tyytyväinen kroppaani ja tiedän sen olevan sopusuhtainen. Millaisia ajatuksia tällaiset asiat sinussa herättää? Ihanaa kevättä, aurinkoa sinulle!

  1. Kiitos vinkistä! Olen kirjoittanut jonkin verran itsetuntoasioista, mutta kiinnostusta aiheeseen näyttää tasaisen väliajoin olevan, joten teen mielelläni jatkossakin.

 4. Oon miettinyt itse ihan samoja asioita kuin sä. Tuntuu vaan että ihmiset ei ehkä ihan ymmärrä kuinka vakavasta asiasta on kyse :/

 5. Kaunis asu ja Juulin kuvaustyyli on upea! Vaikka rakastankin juhlavaatetyyliäsi ja harkitusti kuvattuja asuja olen aina nauttinut eniten postauksista, jossa pohdit elämää. Juurikin kannanottosi tämän tyyppisiin asioihin ovat mielenkiintoisia. Iloitsen myös postauksista, jotka ovat koti- ja arkipainoitteisia. Niinkuin mainitsitkin on kummallista miten tavallinen arki tuntuu kovin kaukaiselta niin monelle. Voisit tehdä esim juttusarjan “parempi arki”. Siitä miten pidät kodin järjestyksessä (vaatekaappi), kuinka suunnittelet/shoppaat viikon ruuat, miten lisätä luksusta arkee (kukat yms), miten hemmotella poikaystävää jne. Näistä usein kirjoittelet muutenkin eli ei tästä kommentista varmaan paljon apua ollut, mutta lisää arkihömppää. xxx

  1. Tästä on tullut paljon toiveita. Yritän jokaisessa postauksessa hieman avata arkea, mutta voisin tosiaan tehdä erillisen postauksen arkisista askareista. Sitähän se arki on, tavallisia asioita ja ne on juuri niitä juttuja, joista nautin.

 6. Kiva, että otat esille tämän asian. Olen itse monesti miettinyt, että mikä siinä on kun alkoholin täytyy olla niin keskeinen osa juhlimista? Itse juon myös todella vähän tai ei ollenkaan (mutta menoa ja iloisuutta se ei haittaa) ja tuntuu, että monet eivät meinaa hyväksyä sitä, vaan tyrkyttävät koko ajan lisää. Ehkä heidän oma juomisensa tuntuu normaalimmalta, jos kaverikin juo yhtä paljon?

  Muistan kun kaverini asui Hollannissa ja hän kertoi, että siellä jos jonkun järjestämissä juhlissa joku tuli humalaan, niin seuraavana päivänä tämä henkilö meni juhlien järjestäjän luo lahjan kanssa ja pyyteli kovasti anteeksi. Kuulostaa järkevältä minulle;)

  Näytät ihanalta keijukaiselta näissä kuvissa:)

  1. Se on totta, muualla Euroopassa on vähän eri kulttuuri juomisen suhteen. Tuntuu, että alkoholin käyttö kulkee suvussa ja se on iso ongelma tässä yhteiskunnassa.

 7. Samaa mieltä kanssasi juomisesta. En tiedä olenko jäävi puhumaan alkoholin käytöstä, sillä en vakaumuksellisista syistä käytä alkoholia ollenkaan. On mun mielestä outoa, jos hauskuus ja alkoholinkäyttö kulkevat ihmisten mielestä käsikädessä. Olenkin pohtinut, etää jos ja kun olen ilman alkoholiakin välillä todella villi ja ”sekaisin”, niin miten sitten olisin alkoholin käytön alaisena. Onneksi tämä on vain ajatus, sillä en ole ajatellut luopua absolutismistani. :’D
  Täytyy muuten myös sanoa, kun olet töissä luovalla alalla ja siellä on paljon töissä ns. freelancereita, jotka voivat päättää omat työajat, niin sekin varmasti edesauttaa juhlimisen ja alkoholinkäytön myös arkipäivisin. Sen ei tietenkään pitäisi olla yhtään hyväksyttävämpää. Toinen asia, mitä olen miettinyt on kultuurissa. Suomalaisessa kultuurissa on ok vetää lärvit, mitä ei esimerkisi ole Italiassa vanhempien ihmisten keskuudessa ok. Toisaalta tuttuni on ollut esimerkiksi Ranskassa pidempiä aikoja, jossa ihmiset eivät vetäneet lärvejä, vaan käyttivät huumeitakin sitäkin enemmän. Kolmanneksi olen miettinyt sellaista, että jotkin ihmiset ajattelevat, että he voivat juoda, koska heillä ei ole syytä olla juomatta. Esimerkiksi tuttavapiirissäni on entisiä vanhollislestaadiolaisia, jotka juovat välillä todella rankastikin, koska he ”voivat” nyt tehdä niin ja sen takia saattaa mennäkin todella överiksi. Tai sitten heillä ei ole säännöllisiä työaikoja, (johon viittasin jo ylempänä) lapsia tai muita velvollisuuksia. Tai sitten he ovat yksinkertaisesti niin varakkaita,(Justin Bieber) että heillä on vain rahaa kuin roskaa ja ihan kaikkea, mutta samalla sitä huonoa oloa puretaan esimerksi näihin päihteisiin.
  Eli tämän pitkän kommentin pointtina oli se, että vaikka ihmiset eivät ole niin uskonollisia kuin ennen vanhaan, jollain humaltuminen oli kuitenkin erittäin paheksuttavaa, vaikka silloinkin semi yleistä, niin ei tietynlaisen raittiuden ihannoinnin ja moraalin pitäisi kadota mihinkään. Ennen kaikkea sen työmoraalin, joka pitäisi ehkä ihmiset poissa päihteiden parista viikonpäivinä. Luulen, että koska olet tietyllä tavalla hyväosainen, niin ehkä sinulle on tietyllä tavalla vierasta se huolestuttava tosiasia,että monet purkaa köyhyyden mukana tuoman epätoivon ja ahdituksen siihen alkoholiin. Toisaalta myös noissa blogipiireissä näyttäis myös siltä, että hyväosaisuudesta huolimmatta alkoholia kuluu myös melkoisesti. Olen myös laittanut merkille, että lähes joka blogitapahtumassa ja kissanrisrtiäisissä bloggaajilla on joki pullo ja lasi kädessä. Samalla myös annetaan myönteistä kuvaa alkoholin myönteisistä puolista. Mua kiinnostaisikin kuulla, mitä se loppujen lopuksi on. Onko se teennäisyyttä? Kestääkö näissä juhlissa se valokuvista välittyvä kepeä ja shamppanjamaisen kupliva tunne vai onko se pelkkää illuusiota?
  Postausehdotuksena olisi tyyliin, että keräisit sun mielestä sun blogihistorian upeimmat otokset yhteen postaukseen. Voisit myös listata parhaimpia kommentteja, tapaamisia lukioden kanssa tai jotakin mitä olet lukioiltasi saanut. Mielestäni olisi myös mageeta nähdä joku mielettömän taiteellinen kuvaproggis, mistä olisi kaupallisuus vähemmän esillä ja pääsisit esim. poseeraamaan jossakin täysin mukavuusalueen ulkopuolella. Voisit tehdä esimerkisi kuvasarjan jossa näyttelisit eri tunnetiloja; ilosta, pettymyksestä, tyytyväisyydestä, surusta onnellisuuteen!

  1. Kiitos todella kattavasta ja hyvästä kommentistasi! Yhdyn kommenttiisi todella vahvasti, hyvin kirjoitettu. Tuntuu, että alkoholia on niin paljon tarjolla, että ymmärrän kyllä sen, miten vaikeeta siitä on kieltäytyä esimerkiksi juuri näissä tilaisuuksissa. Seura vaikuttaa myös paljon alkoholinkäyttöön. Kiitos vielä postausehdotuksistasi! Koitan toteuttaa näistä mahdollisimman monen.

 8. Hei! Kuvasi ovat upeita poikkeuksetta. Onhan malli upea! Toiveeni on vähän outo, sillä haluaisin nähdä kuvia, jotka ovat mielestäsi epäonnistuneita (jos niitä on) ja joihin et ole tyytyväinen, miltä itse näytät ym. ja perusteluita, miksi näin ajattelet.

  1. Kiitos paljon! Ollaan just Kristiinan kanssa naurettu epäonnistuneille kuville. Täytyy alkaa pyytää niitä kuvaajilta ja tehdä postaus. Hauska idea!

Leave a Reply

Your email address will not be published.