HYGGEILYÄ KÖPIKSESSÄ

 

Pieni kuva pläjäys viime viikonlopusta 🙂 Meillä oli aivan ihanat kolme päivää Köpiksessä mamman ja pikku siskon kanssa. Mamma täyttää jouluaattona 50 vuotta ja haluttiin sen kunniaksi viedä äiti pienelle tyttöjen reissulle. Koska kaikki elää hyvin kiireistä elämää, niin tämä oli ainoa viikonloppu, joka sopi meidän kaikkien kalentereihin.

Saavuimme perjantai iltana sumuiseen Köpikseen. Säiden suhteen meillä oli vähän huono tuuri, mutta se ei haitannut, sillä vaikka koko viikonlopun oli aika harmaata, niin asteet oli korkeammat kuin Suomessa. Pärjäsi vielä hyvin nahkatakilla tai bleiserillä. Hotellimme sijaitsi aivan keskustassa, lähellä kävelykatu Strøgettiä ja Tivolia. Köpiksessä on kiva kävellä joka paikkaan, koska pieni putiikkeja ja kahviloita löytyy lähes jokaisesta kadunkulmasta ja etäisyydet ovat lyhyet. Yövyimme Danmark nimisessä hotellissa. Olin edellisellä reissullani yöpynyt samaisen ketjun toisessa hotellissa (Hotel SP34), josta jäi hyvä fiilis, joten siksi tälle reissulle valkoitui tämä Danmark. Brøchner ketjun hotellit ovat tunnettuja heidän laajasta ja herkullisesta aamupala buffasta, joka ei tälläkään kertaa pettänyt.

Reissun tavoite oli viettää yhteistä laatuaikaa, syödä hyvin, shoppailla, kävellä ja nauraa paljon. Kaikki nämä totetutui 🙂 Äiti oli todella otettu ja onnellinen viikonlopun jälkeen ja kiitti meitä monta kertaa reissun aikana. Harmillisesti tulee vietettyä liian vähän aikaa omien vanhempien kanssa, tai se aika jonka viettää on vain liian lyhyt hektisen arjen keskellä. Nojoo, viimeksi lomailin Turkissa yhdessä vanhempieni kanssa.

Kööpenhamina on erinomainen shoppailukaupunki. Vaikka Tukholmaan tai Helsinkiin verrattuna, Köpiksessä on poikkeava valikoima ja paljon enemmän valinnanvaraa. Tanskalaiset brändit on niin mun makuun. Ihan pelkästään Strøgetissä ja sen poikkikaduilla saa ajan hyvin kulumaan.

Listaan teille ravintolat, kahvilat ja muutaman kivan kaupan jossa kävimme viikonlopun aikana. Tässä siis Köpis vinkkejä:

 • MAIO restaurant. Italialainen ravintola, Illumin rooftopilla. Täytetyt raviolit oli suussa sulavia, tosi annokset olisivat saaneet olla hieman isompia. Ruoka oli hyvää!
 • Cafe Norden. Tosi kiva lounaspaikka/kahvila, joka sijaitsee ihan keskellä kävelykatua pienellä aukiolla. Varaudu siihen, että kahvila on koko ajan täynnä
 • Restaurant Cantina. Jo toista kertaa tässä ravintolassa. Heidän pizzat ovat super hyviä
 • Cafe Atelier September. Me käytiin vain kahvilla, mutta siellä oli hyvännäköisiä lounasannoksia. Hyvä spotti bloggaajille jos haluaa saada kivoja kuvia 😉
 • Cafe Victor. Sinne voi mennä lasilliselle tai syömään.
 • Taidemuseo Glyptoteket jäi näkemättä, mutta tätä minulle suositeltiin jo ennen reissua. Näyttää kuvista päätellen upealta paikalta. Onko kukaan teistä käynyt? Sieltäkin saisi upeita kuvia 😀
 • Moss Copenhagen. Tanskalainen vaatebrändi, jossa on hintalaatu suhde kohdillaan. Ostin heiltä teddy takkini, mokka vyölaukun ja ruutu bleiserin
 • Illums Bolighus – tanskalaista ja kansainvälistä designia. Coco Chanel ja Karl Lagerfeld nukkeni ovat sieltä
 • Ostoskeskukset Magasinet ja Illum
 • Arket – Hyvin klassista ja pelkistetyttä. Makuuni ehkä liian moderneja vaatteita, mutta heidän lastenosasto oli hyvä
 • IRO – love this brand!

Kysykää vaan lisää, jos jokin jäi mietityttämään!

xx Didem

One Response

 1. hyviä vinkkejä 🙂 Itse lähdössä ensi kesänä köpikseen ja vinkeistäsi ainoastaan moss oli aiemmilta reissuilta tuttu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.