HYVIN PYYHKII

 

 

 

En ole aiemmin ollut tähän aikaan vuodesta Espanjassa. Päivisin aurinko lämmittää ihanasti, mutta heti kun aurinko laskee niin tulee tällaiselle vilukissalle niin kylmä että pitää vetää lämmin pörrötakki päälle. Onneksi otin takin mukaan! Kylmyys vie niin paljon fiilistä, ainakin minulla. Lämpötila on kuitenkin tosi miellyttävä, vaikka olenkin enemmän helle sorttia. Ollaan nautittu ensimmäisistä lomapäivistä, auringonpaisteesta ja kauniista maisemista. Aamuisin puristan

Eilen tutustuttiin Benalmadena Pueblo kylään, koska sinne rakennetaan parhaillaan uutta hotellia, jota täällä asuva ystäväperheemme vetää. Hotelli on samaa ketjua Boutique X -hotellin kanssa, jossa nyt asutaan Fuengirolassa. Boutique X on uusi, moderni, freessi ja skandinaavinen hotelli. Fuengirolassa alkaa hotellit oikeasti olemaan aika kulahtaneita, joten tällaisille uusille moderneille hotelleille on tilaa. Hotellin sijainti on loistava. Vieressä on iso lastenpuisto, rantaan on noin 200 m ja pääostoskatu (Zara) ihan vieressä. Tästä on tosi helppo kulkea joka suuntaan. On myös huoneita, joissa on pienet keittiöt, joka ainakin lapsiperheiden kannalta on iso plussa. Rakastan hedelmiä ja minulla on kotona aina hedelmiä joka lähtöön. Myös tääll jääkaappi on täynnä persimoneja, meloneja ja appelsiineja. Luca on tottunut syömään puuroa, joten haettiin tänään Suomi kaupasta puuroa ja syötiin huoneessa iltapuurot. Mut joo..suosittelen tutustumaan tähän hotelliin 🙂

Jäi mun kylä höpöttelyt kesken! Miten suloinen kaunis pikku kylä tuo Benalmadena Pueblo onkaan. Toinen kaunis ja idyllinen kylä on Mijas Pueblo. Molemmista kylistä välittyy aito espanjalainen fiilis katuja kävellessä. Tuli ihan Bodrum vibat pikku kujista, putiikeista, valkoisista taloista, sinisistä ovista ja värikkäistä kukista. Kylät ovat tähän aikaan vuodesta rauhallisia ja hiljaisia. Paikallisia näkee siellä sun täällä, mutta voisin kuvitella viihtyväni näissä kylissä. En kyllä ole käynyt Espanjassa vilkkaimpana sesonkiaikana, joten vaikea sanoa kummasta pidän enemmän.

Minulta kysyttiin tänään, voisinko asua täällä. Ymmärrän tosi hyvin suomalaisia, jotka muuttavat tänne. Ympärivuotinen aurinko, hintataso, suomalainen koulu, palmut ja ranta. Lasten ei tarvitse kulkea kuravaatteissa ja toppahaalareissa. Helppoa! Itselleni kuitenkin Helsinki on niin rakas koti, että sieltä on vaikea lähteä enää minnekkään. Suomen pimeyttä ja pitkää talvea pääsee onneksi aina pakoon. Jos pitäisi joku paikka valita, jonne muuttaa, niin sit se varmaan olisi kotoisa Tukholma.

Kuvat ei nyt ihan sovi tämän päivän teemaan (ehkä siihen vilukissa teemaan joo), mutta minulla kävi niin, että en saa ladattua kuvia koneeseen. Unohdin ulkoisen kovalevyni Suomeen ja koneeni on aivan tukossa tällä hetkellä.

Millaisia ajatuksia ja kokemuksia teillä on muualla asumisesta tai muutosta ulkomaille?

 

xx DIDEM

4 Responses

  1. Benalmadena Pueblo on ihan kiva paikka, olin siellä kolmisen viikkoa loka-marraskuussa. Kelit oli +20 paikkeilla ja pari päivää satoi ihan kaatamalla. Se valo ja aurinko on jotain, mitä kaipaan juurikin syksyllä tähän Suomen pimeyteen. Mutta vaikka siellä on ihan kiva olla välillä, en muuttaisi pysyvästi sinne. Tulisi ikävä Suomen kesää ja kunnon lumista talvea, jos sellainen vielä saadaan.

  2. Sulla ja Mikolla taitaa mennä nykyään hyvin! Tosi kiva! Oletteko taas yhdessä?

Leave a Reply

Your email address will not be published.