HYVINVOINTIA HANGOSSA

 

Palataan parin viikonlopun päähän. Muistatte varmaan, kun fiilistelin viime viikkoista Hangon reissua somessa. Viikonloppu oli erittäin rentouttava ja liikunnantäyteinen. Ainoastaan tapahtuman tuottaja oli entuudestaan tuttu, ja oli kiva samalla tutustua myös muihin osallistujiin. Harjoituksissa oli hyvät vetäjät ja sää oli täysin meidän puolella. Lauantaina aamu alkoi rantamaisemissa kehonpainotreenillä jota tehtiin sekä yksin että pareittain. Itsepuolustusharjoituksia odotin kaikista eniten. Näitä liikkeitä pitäisi kaikkien jossain määrin opetella, sillä ne ovat sen verran hyödyllisiä. Varsinkin nuorten tyttöjen kuuluisi mielestäni harjoitella erilaisia itsepuolustusliikkeitä ihan oman turvallisuuden vuoksi. Joogaa oli myös pariinkin otteeseen. Taisinpa jopa nukahtaa lauantain rentoutusjoogaan, sillä joogan vetäjällä Jutta Janhosella oli sen verran rentouttava ääni. Äänellä on paljon merkitystä mitä tulee rentoutumiseen. Jos joogaopettajan/vetäjän ääni ei ole miellyttävä, saattaa koko harjoitus menettää hohtonsa. Olen nautiskelija ja rakastan juuri tällaisia hetkiä, kun voin vain olla hetkessä ja nauttia auringosta. Joogasta tulee aina todella kevyt olo ja tunne kestää koko päivän.

Hangossa kuljin oikeastaan pelkästään sporttivaatteissa ja uikkareissa, kun päästiin muutaman kerran rentoutumaan Regatta Spa:han ja harjoittelemaan uintitekniikoita. Sunnuntaina meillä oli myös mielenkiintoinen hyvinvointiluento, jossa kerrottiin muun muassa maksan toiminnasta ja siitä miten kuormittavaa stressi kehollemme on. Voisin kirjoittaa tästä aiheesta vielä erillisen postauksen! Kannoin myös oman korteni kekoon ja pidin muille osallistujille hieman somekoulua. Huomasi kyllä miten vieras maailma some keski-ikäisille ja vähän nuoremmillekin naisille on. Hyvinvointiviikonloppu sisälsi todella monipuolisesti kaikenlaista aktiviteettia, ja sekä mieli että keho olivat erittäin rentoutuneita ja täynnä energiaa uuteen viikkoon. Tyttökaverini Kriselda, Essi ja Noora olivat samaan aikaan Hangossa, ja ehdin myös heidän kanssa hengailee. Muistan, kun ajoin Hangosta Riihimäelle hakemaan Lucaa ja kuuntelin musiikkia. Kyyneleet valuivat poskilla, kun minulla oli yksinkertaisesti niin hyvä olla. Tämä kevät on ollut itselleni kasvamista, ja olen onnellinen siitä, että pystyn vihdoin keskittymään itseeni eikä minun tarvitse valvoa öitä miettien ja stressaten turhasta. Toivottavasti tästä kesästä tulee tähän astisista parhain – ainakin uskon niin!

Ihanaa viikonalkua!

xx Didem

4 Responses

  1. Jos kokee jatkuvasti olonsa stressaantuneeksi niin se saattaa mielestäni liittyä itsetunto-ongelmiin. Jatkuva puolustuskannalla oleminen on ainakin stressaavaa.

  2. En tiedä paljonko teidän eropäätökseen vaikutti sosiaalinen paine. Tuntui ehkä helpottavalta erota koska moni eroa spekuloi ja jopa odotti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *