IHANAA OLLA NAINEN

Photos by Janita Autio

Ensinnäkin ihanaa naistenpäivää jokaiselle! Tänään aamu alkoi Kalevala Korun tilaisuudella, jossa lanseerattiin Lätäkkötyttö sekä Sylkevä tyttö -korut. Korut on suunnitellu korumuotoilija Kirsti Doukas sekä kuvataiteilija Kim Simonsson, ja korut symboloivat naisten ja tyttöjen vapautta olla juuri sitä mitä on. Vapaus hypätä lätäkköön, kun siltä tuntuu ja sylkeä sääntöjen ja ennakkoasenteiden päälle. Jokaisella on oikeus toteuttaa itseään juuri sillä tavalla mikä itsestään tuntuu sopivimmalta sukupuoleen katsomatta. Harva varmaankaan tietää, että Kalevala Koru on naisten perustama yritys, joka on saanut alkunsa halusta pystyttää patsas vahvan suomalaisen naisen kunniaksi. Naistenpäivän korulanseeraus on siis niin sanotusti jatkumoa yrityksen syntyidealle ja toimii tätä kautta rohkaisuna naisille ja tytöille kulkea omaa polkuaan.

Naisten oikeudet ja tasavertaisuus sukupuolten välillä ovat lähellä sydäntäni. Tyylillisesti koen edustavani sekä maskuliinisia, että feministisiä piirteitä. Jokainen voi pukea päällensä ihan mitä vain ja ilmentää sitä kautta itsessään erilaisia puolia. Koen äitinä, että naiseus on ylpeyden aihe, jota kuuluu arvostaa ja korostaa. Bloggaamisella voin viedä sanomaa eteenpäin ja seistä meidän naisten takana tasa-arvo-asioissa.

Julkaisin tähän postaukseen Janitan ottamia kuvia viime kesältä, joissa paita kuultaa hieman läpi. En itse käytä aina rintaliivejä, sillä koen sen myös vapauttavana asiana. Miksei luonnollisuutta voisi korostaa ja tuoda esille myös tällä tavalla? On tärkeää, että on olemassa naistenpäivä, jolloin naisen sana otetaan astetta vakavammin ja kuunnellaan.

Rakastan olla nainen ja koen olevani erittäin naisellinen sellainen, jolla on hyvinkin stereotyyppisiä piirteitä perheen sisällä. Ja vaikka koenkin olevani vahva nainen, tykkään touhuta naiselle ja äidille tyypillisiä asioita kotona. Olen kuitenkin itsenäinen ja oma-aloitteinen, joka saa toisesta osapuolesta voimaa ja täydennystä. Naisten pitäisi mielestäni enemmän tukea ja kunnioittaa toisiaan. Suomessa on vähän sellainen tapa, että vertaillaan ja kadehditaan toisia sen sijaan, että kuunnellaan ja kannustetaan. Koitetaan olla toisillemme enemmän armollisia ja pitää toistemme puolta!

Kalevala Korulla on hieno ”Uskalla vain” -kampanja, joka kannustaa toteuttamaan itseään ja uskomaan unelmiin! Me emme mahdu muotteihin emmekä määrittelyihin. Kuljemme jokainen oman polkumme. Kalevala Koru haastaa jokaisen kertomaan miten on rikkonut naiseuteen liittyviä normeja. Oman tarinan voi jakaa sosiaalisessa mediassa hashtagilla #uskallavain ja #kalevalakoru. Jokaisesta somessa jaetusta kokemuksesta lahjoitetaan 1€ valtakunnalliseen Tyttöjen talo -toimintaan (2000€:n saakka). Haaste on voimassa 22.3.2017 asti.

Uskalla olla sinä ja uskalla olla nainen!

Ihanaa Naistenpäivää <3

xx Didem

4 Responses

  1. Hyvä Didem! Uskallat olla oma itsesi, joka poikkeaa siitä tusinamuotista, mitä useimmat muotibloggarit ovat.
    (No, ehkä hekin ovat “omia itsejään”, mutta kloonatuilta vaikuttavat minun silmiini. )
    Ehkä tunnen ns. lukkarinrakkautta sinun tyyliisi, kun minäkin tykkään sekä luonnollisuudesta että miesten vaatteista ja vähän äijämeininkiä saa “pressuissa” mieluusti olla. 😉

  2. Tarkoittanet että edustat sekä maskuliinisia että _feminiinisiä_ puolia, eikä feministisiä.

  3. Upeita kuvia! Ja täytyy sanoa, että sun rinnat näyttää näissä kuvissa jotenkin hyviltä,pyöreiltä,täyteläisiltä jne vaikkei todellisuudessa juuri kellään ilman silikoneja sellaisia olekaan ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.