IHO-ONGELMIA?

Kuvaukset purkissa, jess! Sateesta ja huonosta ihostani huolimatta oli onnistunut kuvauspäivä. Jaoin siis tänään aamulla kuvan poskestani minun stooriin. Kaikenlaisia näppylöitä ilmestynyt yön aikana. Ihan kun olisi joku allerginen reaktio kyseessä. Viime viikolla kävi samoin, sen jälkeen kun olin kokeillut uusia tuotteita kasvoilleni. En tiedä mistä on kyse, mutta ärsyttää, kun näitä näppyjä alkanut ilmestymään aina silloin tällöin. Toki säävaihtelut varmasti vaikuttaa. Ihoni on jatkuvasti kuiva, vaikka kuinka kosteutan ja hoidan sitä. Äsken taas raavin auki yhden näpyn ja nyt siinä on sitten haava. Reaktio on vain yhdellä puolella. Toinen puoli on sileä ja normaali.

Talvi-ilma tekee ihostani joka vuosi yhtä kuivan ja kutisevan, mutta vielähän ei ole talvi 😀 Ilma on aika kostea . Ajattelin vähän tutkia asiaa ja mahdollisesti kokeilla sisäisesti huoltaa ihoani paremmin. Kosteutan voiteilla ja naamioilla ihoani jo riittävästi, mutta se ei taida riittää. Oikea ruokavalio, vitamiinit, hyvä rasvat ja runsas vedenjuonti auttaa varmasti. Vedenjuonti on tärkein. Rikkinäinen iho haihduttaa paljon nestettä, jonka takia vedenjuonnista kannattaa erityisesti huolehtia. 2 litraa vuorokaudessa on suositeltu määrä, jos kärsii kuivasta ihosta.

Mielestäni syön monipuolisesti ja terveellisesti. Syön kalaa, pähkinöitä, hyviä rasvoja ja vitamiineja oikeasta ruoasta, mutta myös purkista. Toivottavasti iho-ongelmat ovat vain ohimenevää. Vielä ei ole onneksi puhjennut suunympärysihottuma, joka on nyt joka vuosi tullut suurin piirtein tähän vuodenaikaan. Sen hoitamiseen, olen aina syönyt antibioottikuurin.

Minkälaisia ihotyyppejä siellä on?

 

xx Didem

6 Responses

 1. Itse sain kuivan ja oikkuilevan ihoni kuntoon Korea kosmetiikalla. Nykyään vannon Whamisan nimeen enkä muuta enää edes käytä.

 2. Kärsin samantyyppisistä iho-oireista just nyt! Kylmä ilma tekee kasvoilleni punaisia läiskiä ja pientä näppyä, vaikka muuten aina hyvökuntoinen iho. Myös mulla on taipumusta suunympärysihottumaan, joten feel you! Ihon kunto vaihtelee tällä hetkellä ihan päivittäin ja saattaa olla koko päivänkin superhyvä, kunnes meen ulos pidemmälle kävely- tai juoksulenkille, jonka jälkeen naama taas kamalassa kunnossa..

 3. Mä oon herkkä, kuiva sekaiho. ? herkkä siksi, että yhtään väärä tuote, niin iho alkaa punottamaan/kuumottamaan ja joskus jopa puskee tyhjästä näppylöitä. Kuivaihotyyppi olen ehkä eniten ja juurikin kosteutuksen uskon olevan tärkein juttu omalle iholle. Haastetta tuottaa sopivien tuotteiden löytäminen, sillä kasvojeni t-alue on taipuvainen rasvottumaan liian vahvojen voiteiden tuloksesta. On ehkä syytä huomauttaa, että itsellä tosiaan parikymppisen nuori, terve iho kyseessä ja siihen soveltuvimmat hoitomenetelmät. Kaikkea kokeilleena, siis oikeasti kaupan kalliimmat ja halvimmat, sekä tunnettujen eri brändien eri tuotemerkkejä kokeilleena, olen löytänyt toistaiseksi itselleni ihanan tuotesarjan!

  Lumenen valo-sarja. Kuinka siis toimin:
  1) levitän hoitoveden (tämä on itselläni lumenen lähdesarjan)
  2) laitan valo-sarjan seerumin
  3) sitten päivävoide tai iltaisin hieman yövoidetta valo-sarjalta.
  = hengittävä, raikas, kuulas, hehkeä ja hyvinvoiva iho.

  Tää on tällä hetkellä mulle paras ja toimivin 🙂 ja itse kokeilemalla selvitin, kosmetologeista ei ollut apua… mut hei toi hoitovesi!! Kokeilkaa sitä, tuntuu että se on keskeinen tossa tuotteiden optimaalisessa imeytymisessä. 🙂

 4. Hei Didem!
  Varför updaterar du din insta story så sällan nuförtiden? Saknar den!!! Älskar när du är aktiv på den!!

 5. Itselläni raskauden tai oikeastaan imetyksen lopettamisen jälkeen alkoi leukaperiin tulla näppyjä ja muutenkin iho meni huonon näköiseksi ja hehku oli poissa vaikka olo on mitä loistavin. Kävin muutaman viikon välein kosmetologilla joka puhdisti ja kosteutti, ei tullut tuloksia. Nyt kuukauden olen syönyt vehnää vain murto-osan entisestä about yks pasta-annos viikkoon sekä sokeri myös melkein kokonaan pois, niin jee nyt on iho taas sileä ja hehkukin on palannut 🙂
  Tuli mieleen että kokeile vaihtaa vielä tyynyliina päivittäin, voi auttaa poskiin. Niin ja iltaisin lusikallinen hyvää oliiviöljyä suoraan suuhun. Kuvissa näytät upealta, niinkuin myös ihosi.

 6. Hei..

  Yksikin syöty antibioottikuuri jää moneksi viikoksi, kk suolistoon piiloon.
  Kehon eri elimillä on aina omat aikansa puhdistua kemikaalijäännöksistään. Syksy on maksan puhdistusaikaa, sekä keuhkot, mm. Kun maksa puhdistautuu, se työntää myös ihon läpi kuonaa. Se ei siis ole ns allergiaa, vaan sisäelimet putsaavat itsensä.
  Tietyt ruoka aineet ovat tehokkaita kuonan poistajia kuin toiset!
  Kirjallisuutta löytyy hurjasti. Mm Frantsilan yrteistä on apua, samoin monista erikoisöljyistä sisäisesti. Kuten tietyt luonnonaineet ulkoisestikin.

  Taisinpa jo joskus vuosi sitten sulle niitä laittaakin.

  Mukavaa syksyä
  T. Näkijä Mia

Leave a Reply

Your email address will not be published.