INSPIRAATIONI

Kuvat Kriselda

 

Tässä naistenpäivän yhteydessä olen itsekin alkanut kunnolla miettimään sitä kuka on inspiroinut itseäni tyylini saralla ja mistä olen saanut itsevarmuutta ja rohkeutta pukeutua juuri niin kuin itsestäni tuntuu. Niin kuin varmaan lukijani tietävät, omistan jonkin verran Chanelia, sillä pidän valtavasti siitä klassisuudesta ja ajattomuudesta mitä kyseiseen merkkiin liittyy. Ja vaikkei omistaisikaan yhden yhtä Chanelin luomusta niin Coco Chanel on varmasti omalla tyylillään ja esimerkillään inspiroinut meistä jokaista. Hän on nimittäin ollut yksi kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimmista suunnittelijoista. Tämä ei ole mikään turha saavutus, nimittäin hän muun muassa toi housut naisten vaatekaappiin 1900-luvun alkupuolella, jolloin ainoastaan mekot ja hameet olivat sopivia vaatteita naisten keskuudessa. Chanel uskalsi tuoda myös maskuliinista puolta esiin pukeutumisessa ja olikin siksi androgyynisen muodin edelläkävijä. Uskon siksi, että jokaisen naisen vaatekaapissa löytyy vaikutteita tämän upean, määrätietoisen ja rohkean naisen tyylistä. Olen viime aikoina hurahtanut erityisesti Chanel-jakkuihin, joita omistan tällä hetkellä kolme.

Tässä viisi tapaa miten Coco Chanel on inspiroinut muotia tähän päivään asti:

– pikkumustat
– suorat housut
– sinivalkoraidalliset vaatteet merimiestyyliin
– runsas korujen käyttö
– the Chanel suit
Erilaiset takit ovat kaiken kaikkiaan todella rakkaita vaatekappaleita minulle. Kuvien tikkitakki on Totemen ja sen muoto ja väri on mieleeni. Olen viimeksi käyttänyt vastaavaa lapsena, sillä äidillä oli tapana pukea meidät Benettonin tikkitakkeihin. Taisin omistaa niitä kaikissa väreissä. Takkeja pitää löytyä kaapista jokaiseen lähtöön, sillä sen lisäksi, että sen kuuluu näyttää tyylikkäältä, täytyy sen olla käytännöllinen, lämmittävä tai hengittävä ja mukava päällä. Oversize-kokoisten takkien rinnalle on hyvä omistaa hyvin istuvia jakkuja, joilla voi korostaa omaa vartaloa ja tuoda lisää ryhdikkyyttä. Totemen takki on Urban A:sta hankittu.
Hyvää keskiviikkoa rakkaat! Mä lähden viemään Lucan dagikseen (heillä on tänään joku talvirieha) ja siitä jatkan palsuun. Myöhemmin kuvataan taas Kriseldan kanssa.
xx Didem

One Response

  1. Sun korut on aina niin ihania 🙂 Ootko tehnyt postausta sun lemppari ja/tai käytetyimmistä koruista?

Leave a Reply

Your email address will not be published.