IRTI SUORITTAMISESTA

KUVAT ANGELINA ILMAST

 

Nyt viikonloppuna kotona ja jo mökillä juhannuksena luonnon rauhassa ja hiljaisuudessa tuli mietiskeltyä paljon asioita omassa arjessa. Välillä mieleen saattoi nousta paine siitä, että tarvitsisi touhuta ja siivota ja tehdä niin sanotusti jotakin hyödyllistä. Siirsin kuitenkin nämä ajatukset nopeasti romukoppaan ja annoin vaan mieleni rauhoittua. Suorittaminen on aihe, joka nostaa ainakin itselläni karvat pystyyn. Lähipiirini tietää, että olen nautiskelija ja rakastan välillä vain olla ja ihmetellä 😀 Aina ei tarvitse olla tuottelias, vaan pitää pystyä antamaan myös itselle aikaa rentoutua ja ottaa iisisti. En halunnut ottaa mökillä paineita mistään, vaan antaa itselle omaa aikaa, luvan olla tekemättä yhtään mitään ja rentoutua. Taito on osata myös delegoida joitain tehtäviä, joihin ei itsellä ole voimia tai intoa tehdä. Kukaan ei ole kone, eikä patteri pysy käynnissä ikuisesti. Itsensä kuunteleminen ja omien voimavarojen tarkkailu estää parhaiten kansantaudiltamme työuupumukselta ja ylirasitukselta.

Muihin ihmisiin vertaaminen ja some voi helposti tuoda paineita sekä altistaa suoritukselle. Toki tiettyjä asioita täytyy arjessa suorittaa varsinkin, kun on lapsi ja vastuuta. Mutta on myös paljon asioita, joista ottaa usein aivan liikaa paineita. On hyvä tiedostaa ero siinä mikä tuntuu hyvältä ja mikä stressaavalta. Kun pysähtyy välillä mietiskelemään, kuulee itsensä paremmin ja voi sitä kautta tehdä järkevämpiä päätöksiä arjessa. Joillekin tähän toimii vaikka jooga tai luonnossa liikkuminen. Itselleni toimiva tapa on jättää puhelin hetkeksi toiseen huoneeseen ja kelailla asioita omassa päässä joko hiljaisuudessa tai rentouttavan musiikin soidessa. Tällainen meditatiivinen mietiskely auttaa paremmin myös keskittymään päivän muihin askareisiin. Suosittelen!

Ei lähdetä mukaan suoritusyhteiskunnan kierteeseen, vaan tunnustellaan omia voimavaroja ja annetaan aikaa itsemme tutkiskeluun ja rentoutumiseen. Nyt, kun alkaa lomat niin muistakaa nauttia – me ansaitaan se!

xx Didem

7 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.