JOOGA

Kuvat Mona Salminen

 

Tänään aamu alkoi Marsaanan järjestämällä joogalla ja brunssilla Musiikkitalolla. Esillä oli Röhnischin uusi joogavaatemallisto ja päästiin testaamaan miten treenivaatteet tuntuu päällä joogatessa. Vaatteet olivat ihanan joustavat, mutta samalla tukevat ja sopivat hyvin pieneen vartalooni. Esillä oli tiukempien vaatteiden lisäksi myös hieman löysempiä paitoja, jotka tuntuvat varmasti ihanan rennoilta ja pehmeiltä urheillessa.

Sveitsissä joogasin ennen paljonkin, mutta Suomessa se on valitettavasti jäänyt vähemmälle. Tuli taas treeneissä sellainen fiilis, että olisi kiva aloittaa uudestaan. Harrastatteko te joogaa ja mitä mieltä siitä olette? Ehkä haastavin osuus joogassa on se, että keskityn joskus liikaa hengittämiseen, jolloin se ei tule minulta normaalisti. Joogan voisi kiteyttää niin, että se on kehollista terapiaa ja samalla rentouttava liikuntamuoto. Joogassa tärkeintä on saada mieli tyhjäksi ja kroppa vahvaksi. Minulle jooga on sitä, että ylläpidän ja parannan lihaskuntoa, notkeutta ja tasapainoa. Se kohentaa mielialaa ja lieventää stressiä ainakin hetkellisesti. Minulle aamulla treenaaminen sopii parhaiten, koska sitten se on ohi eikä sitä tarvitse myöhemmin miettiä. Todella hyvä startti aamuun, joka antaa paljon energiaa.

En ole vielä muuten laittanut teille sitä pepputreeniä, jonka Martina tekii minulle Hangossa, mutta lisään sen teille tänne mahdollisimman pian. Niin kuin joogassakin, kyseisessä treenissä vastuksena toimii vain oma paino, joten se on kaikille helppo tehdä. Minkälaisia suunnitelmia teillä on muuten syksylle treenien suhteen? Kyllästyn helposti esimerkiksi salilla, joten olen huomannut, että minulle sopii parhaiten monipuolinen treenaaminen omien mielialojen mukaan.

Minulla on yksi salainen liikuntaharrastus, jota harjoitan kotona. Laitan vain musiikin soimaan, annan vartalon viedä ja tanssin ihan hikipäissäni. Tämä on mielestäni todella tehokasta ja voin itse improvisoida kaikki liikkeet. Tällöin koko kroppa joutuu koetukselle ja mielestäni tanssijoilla on todella kauniit vartalot. Olen huomannut, että tällainen tapa liikkua toimii minulla parhaiten, eikä se silloin edes tunnu liikunnalta vaan enemmänkin hauskanpidolta ja heittäytymiseltä. On hyvä löytää ne omat liikuntamuodot, joista nauttii.

 

xx Didem

6 Responses

  1. Sun kirjotuksissa ei oikein ole nykyään mitään sisältöä. Vähän sellasta diipadaapaa tai muutama rivi tekstiä ja kymmenen eri kuvaa itsestä…mutta kuvat on kyllä hyvin otettuja ?

  2. Mulla on sama salainen harrastus 😀 Usein laitan jotain flamenco -vivahteista mutta melankolista laulua soimaan, esim Yasmin Levy (check it out 😉 ) Katoan ihan kuin toiseen todellisuuteen ja meen omaan maailmaani, kuin “transsiin”. Tanssin juuri sillä tavalla, että kehoni “kertoo” seuraavan liikkeen.. Se on ihanaa.. Kuvaa joskus sun tanssi tänne!;)
    Olen kans joogaillut pari vuotta. Mulla jooga ja sen lisäksi hiihto on tehnyt sen että haba alkaa kasvaa liikaa, ja olkapäät 😀 Kaipaan mun entistä sorjaa ulkomuotoa.. Ajattelin etten sano tätä sulle, kun naisena ei usein haluta auttaa toisia naisia, mutta mietin että toivottavasti sulle ei käy samoin uinnin kanssa 🙂 Tosin oot niin siro ja syöt niin vähän lihaa ettei varmaan huolta. Sun kroppa on vaan niin ihanan siro. Olis kiva kuulla mitä urheilua oot harrastanu kilpaa, oon kyselly joskus, no mutta ei ole pakko vastata 😀
    Love you, love your blog. Bless!! xx

    Ps. Rakastan sun diipadaapa -kirjoituksia, persoonallisia, aitoja, pakottamattomia, rentoja, elämän valoa lisääviä 🙂 Harvinaista blogeissa.

  3. Harrastan pilatesta vakituiseti ja silloin tällöin käyn joogaamassa ja älytöntä, miten hengittäminen voiki olla välillä niin vaikeaa, välillä se taas sujuu helposti. Olen kuitenkin 10 vuotta harrastanut pilatesta ja sen hengitys sujuu (on hieman erilaista kuin joogassa), mutta joogassa joudun keskittymän etten hengitä “pilatesmaisesti” 😀 Mun lajeja molemmat ehdottomasti! Oon yrittänyt käydä kuntosalilla ja ryhmäliikunnoissa siellä, mutta aina palaan pilates-studiolle ja joogan pariin. Ne on niin kokonaisvaltaisia lajeja ja todellakin lievittää stressiä. Pienen lapsen äitinä oma joogahetki on luksusta!

  4. Moikka, kiitos aivan ihanasta blogista. Tää ei liity aiheeseen mitenkään, mutta kyselisin, että olisiko sulla suositella jotain tiettyjä tekonahkalegginssejä? Osaisitko vielä neuvoa sellasessa stailaamisasiassa, että minkälainen olis sun mielestä hyvä dinner/ iltameno- outfit?xx

Leave a Reply

Your email address will not be published.