JUHLAKAUDEN KEHYKSET JA MEIKKIVINKKEJÄ

KUVAT MONA SALMINEN
KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ SPECSAVERSIN KANSSA

 

 

Sopivien silmälasien valinnassa on yllättävän paljon asioita, joita on otettava huomioon. Näistä olenkin kirjoittanut jonkun verran aiemmissa postauksissa yhteistyössä Specsaversin kanssa. Pikkujoulukauden kynnyksellä kerron tällä kertaa meikkivinkkejä silmälasien käyttäjille. Silmälaseja valittaessa tulee ottaa huomioon omien silmien muoto. Itselläni on melko isot silmät, jotka kaipaavat suurempia kehyksiä. Pienet kehykset painavat katsetta alaspäin ja tekevät helposti ikäviä varjoja. On myös huomioitava se, jäävätkö kulmakarvat kehysten alle. Minulla on myös hyvin pieni pää, jonka takia kehysten ei kuitenkaan kannata olla liian paksut ja massiiviset.

Mutta nyt niihin meikkivinkkeihin. Itse meikkaan hyvin maltillisesti ja luonnollisesti arjessa. Juhlameikin kohdalla voikin sitten revitellä. Pidän tummista ja utuisista silmistä, jotka sopivat silmälasien taakse maltillisesti käytettynä, sillä liika meikki saa kokonaisuuden näyttämään suttuiselta. Varsinkin pluslasien kohdalla kannattaa olla tarkkana, koska kyseiset linssit korostavat suurennuslasin lailla silmien yksityiskohtia. Miinuslasien kohdalla silmiä kannattaa taas korostaa, sillä kyseiset linssit saavat silmät näyttämään pienemmiltä. Alaluomelle ei kannata lisätä kajaalia tai pienentää silmiä liian tummalla luomivärillä. Korostukset luomen ulkonurkkaan ja ripsirajaan riittävät hyvin. Ei kannata valita myöskään liian pitkiä irtoripsiä, jotta ne eivät tunnu linssejä vasten. Meikkipohja kannattaa pitää nenän kohdalla kevyenä, jotta lasit eivät lähde nenätyynyjen kohdalta valumaan kasvoilla. Lasien etuosa voi myös kuluttaa meikkiä nenältä, joten meikkipuuteria kannattaa kantaa mukana korjailua varten. Värikkäät kehykset ja samanvärinen luomiväri korostavat toinen toisiaan ja lopputulos voi usein olla liikaa. Meikissä voi kuitenkin kokeilla lisätä esimerkiksi hieman värikästä ripsiväriä ripsien tyveen antamaan särmää.

Näyttävät ja värikkäät kehykset sopivat hyvin näin pikkujoulukauteen. Valitsin itse kahdet eri tyyliset lasit, jotka kehystävät hyvin kasvojani. Balmainin mustasankaiset ovat lempparini, sillä ne ovat näyttävät ja persoonalliset. Pyöreät kultaiset lasit ovat ihanan kevyet ja yksinkertaiset, ja sopivat hyvin yhteen eri asujen kanssa. Specsaversiltä saat aina kahdet lasit yksien hinnalla. Oma vinkkini on hyödyntää tämä niin, että valitsee yhdet lasit arki- ja toiset juhlakäyttöön. Mikäli sinulla ei ole tarvetta arki- ja juhlakehyksille erikseen, valitse toinen pari vaikkapa aurinkolasivaihtoehdoista.

Onko teillä lukijoilla salaisia meikkivinkkejä silmälasien käyttäjille?

XX DIDEM

4 Responses

    1. Moikka! Mustat muovikehykset ovat Balmainin mallistoa ja kultaiset pyöreät Will.I.Am. -mallistoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *