KAUNIS KÄDEN JATKE

Kuvat Mona Salminen
Kaupallisessa yhteistyössä HMD Globalin kanssa

 

Meillä oli ihan huippu kuvauspäivä Monan kanssa blogeista tutuilla Helsingin tuomiokirkon portailla muutama päivä sitten. Mielestäni kuvista tuli tosi kivat ja niihin sopi hyvin mun uusi Nokia 8 -puhelin, jonka sain yhteistyön kautta testiin.

Nokiasta tulee mieleen lapsuus ja puhelimiin liittyvät muistot. Sain ensimmäisen puhelimeni muistaakseni viidennellä luokalla ja se oli sähkönsininen Nokia 5110. Muistan, että kännykän takana oli latauspaikka, jossa oli kiinni pieni tappi. Tämä tappi hukkui melko helposti, jonka takia niitä saatettiin välillä viedä toisilta. Pidin omasta luuristani todella hyvää huolta ja olin siitä niin ylpeä. Tästä alkoi pitkä Nokia-historiani, johon monet ikäluokkaani kuuluvat voivat varmasti hyvin samaistua. Olen omistanut elämäni aikana vähintään seitsemän erilaista Nokiaa, joihin olin kaikkiin erittäin tyytyväinen. Puhelimen ulkonäöllä oli jo silloin suuri merkitys, ainakin jos katsoo vanhoja luurejani. Muistatteko matopelit? Oli niin suuri ilo saada pelata matopeliä ja nähdä jokaisen uuden mallin kohdalla miten paljon kaikki ominaisuudet menivät eteenpäin.

Nokia-puhelimista löytyy tänäkin päivänä sellaisia ominaisuuksia, joita muilla puhelimilla ei vielä ole. Uudessa kasissa on muun muassa Bothie-niminen kuvausmahdollisuus, jossa voi kuvata samanaikaisesti sekä etu- että takakameralla Dual-Sight -ominaisuudella. Kokeilin kyseistä ominaisuutta jo syksyllä ja mielestäni se oli mielenkiintoinen ja hyvä innovaatio. Nokia puhelimissa on nykyään Android-käyttöjärjestelmä. Tämä tulee varmasti tuomaan Nokia-puhelimiin aivan uusia mahdollisuuksia. Huomasin myös Nokian sivuilta, että heillä oli vielä myynnissä legendaarinen 3310:kin, josta oltiin vain tehty uusi versio. Se vasta olisikin retro!

Kävin juuri viime viikolla hakemassa vanhemmiltani vanhoja Nokioita. Lucahan on puhelinfriikki, joten hän oli aivan liekeissä, kun näin mitä olin tuonut hänen huoneeseen. Olen säästänyt vanhoista puhelimista lähes kaikki, ja niistä tuli todella nostalginen olo. Puhelin on itselleni erittäin tärkeä apuväline, joka menee työasioissa jopa tietokoneen edelle. Puhelimeni on oikeastaan käteni jatke ja kulkee mukana elämän jokaisessa hetkessä. Teen yllättävän paljon töitä puhelimen avulla, sillä erilaisten neuvottelujen ja sähköpostin lisäksi vastaan sillä esimerkiksi kommentteihin, päivitän someja ja jopa blogia. Monet kollegani suosivat puhelinta myös kuvien muokkaamiseen, joka on itselleni vielä uusi asia. Puhelimen tärkeimmät ominaisuudet ovat itselleni hyvä kamera, kestävä akku, koko ja ulkonäkö. Tyylikkyys on tietysti todella tärkeää, koska kännykkä on niin iso osa arkea, jatkuvasti menossa mukana ja koko ajan näkyvillä. Uuden Nokiani kuparinen ulkoasu on mielestäni kaunis ja sopii omaan tyylini myös hyvin. Näyttö on sopivan kokoinen, joka mahdollistaa sujuvan työskentelyn eri tilanteissa. Kuvien ja videoiden laatu on erittäin tärkeää ellei tärkein asia, sillä kuvaan jonkin verran someen myös suoraan puhelimesta. 4K-ominaisuus videoissa on tässä puhelimessa ihan huippujuttu!

On kiinnostavaa seurata millä tavalla kaikki teknologia kehittyy ja millaiset ominaisuudet tulevat mukaan. Olen edelleen se sama innostunut tyttö, kun saan uuden puhelimen käteen. Se on se tietty fiilis aina, kun ottaa käyttöön jotain uutta ja mielenkiintoista. Olen myös edelleen se tyttö, joka jaksaa kirjoittaa romaanin pituisia viestejä rakkailleen ja käyttää hymiöitä jokaisen lauseen päätteeksi.

 

 

xx Didem

Leave a Reply

Your email address will not be published.