KICK START

Kuvat Julia Toivola edit by me

T-shirt // Lee

Jeans // Acne

Boots // Alexander Mcqueen

Biker jacket // Samsøe&Samsøe

 

Kesäloman jälkeen on hyvä aika miettiä työhön palaamista ja arkea. Miten päästä taas rutiinien ääreen ja täyteen potentiaaliin loman jälkeen? On hyvä kuunnella rehellisesti itseään ja sitä mitä oikeasti haluaa. Ihmiset nimittäin vetävät helposti mukanaan, ja välillä voi tuntua siltä, että joutuu tekemään kompromisseja. On tärkeää muistaa, että tekee työtä itselleen ja seuraa täysin omia intressejä. Pitää rakastaa sitä mitä tekee, jotta voi antaa kaikkensa. Myöskään kaikkeen ei tarvitse aina venyä, joten on hyvä priorisoida ne asiat joissa kokee olevansa parhaimmillaan ja keskittää energiat niihin. Keskittymällä omiin vahvuuksiin voi parhaiten kehittää itseään. Aina voi toki mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja vahvistaa omia heikkouksia, mutta kuka on pitkällä tähtäimellä menestynyt tällä tavalla? Kaikkien menestyneiden ihmisten taustalla on loppupeleissä intohimo jotain tiettyä asiaa kohtaan ja sen seuraaminen askel askeleelta.

On hyvin tärkeää tiedostaa se mihin laittaa oman fokuksen. Ei kannata keskittyä tai jäädä junnaamaan negatiivisiin asioihin vaan inspiroiviin juttuihin. Se mitä ajattelemme, ohjaa helposti toimintoihin. Optimistisella ajattelulla on todella paljon positiivisia vaikutuksia tulosten saamiseen. Jos asenne on kohdallaan, kaikki on mahdollista! Myönteinen ajattelu synnyttää uusia ideoita ja pitää aivot vireystilassa, jolloin ihminen on paljon tehokkaampi. Hyvä vinkki pitää asenne positiivisena, on esimerkiksi merkitä päivän päätteeksi ylös ne asiat, jotka sai aikaiseksi ja jotka menivät nappiin. Myös arjen rutiineja voi piristää tekemällä jotain tavallista poikkeavaa. Jos on esimerkiksi aikasemmin tullut syötyä aamiaista kotona tai töissä, voisi ensi kerralla nauttia päivän ensimmäisen aterian vaikka lähimmässä kahvilassa tai pitää palaveri toimiston sijaan viihtyisässä kahvilassa . Uusi miljöö virkistää. Kannatan vaihtelua!

Jos tuntuu siltä, ettei oma työ ole ollenkaan oikea itselle, kannattaa miettiä muutamia asioita ennen kun harkitsee työn lopettamista tai sanoo itsensä irti. On hyvä identifioida se miksi työssä ei viihdy. Onko ongelma siinä mitä tekee, tavalla millä asiat tekee, työympäristössä tai kokonaan väärä ala? Pystyykö omalla käyttäytymisellä vaikuttamaan työviihtyvyyteen? Kannattaa koittaa jutella rehellisesti pomolle ja käydä rehellisesti läpi ne asiat, jotka vaivaa.

Tykkään itse tehdä mind mappejä ja suunnitella strategioita tulevaisuutta ajatellen. Tärkeintä on määritellä omat tavoitteet ja seurata unelmia. Ei kannata miettiä sitä mitä muut omista tekemisistä ajattelee, vaan toimia kylmästi omalla parhaaksi näkemällään tavalla. Työelämässä on monia menestyksen mittareita niin kuin korkea palkka, hieno titteli tai se miten paljon on vastuuta. Mutta onko se tärkeää kaikille? Ei aina edes tarvitse tietää mitä haluaa tehdä eikä siitä tarvitse panikoida. Tunnen paljon ihmisiä, jotka ovat ottaneet riskejä ja siirtyneet esimerkiksi toimistotyöstä täysin toisenlaisiin hommiin kuten esimerkiksi taidealalle. On paljon niitä, jotka työskentelevät arvostetuissa ammateissa, mutta eivät kuitenkaan ole onnellisia ja saa toteuttaa itseään. Kokeilemalla voi oppia itsestään paljon uutta ja löytää juuri ne omat kiinnostuksen kohteet. Loman jälkeen on hyvä ajankohta aloittaa uudella draivilla ja välttyä joutumasta oravanpyörään.

 

Tässä muutamia vinkkejä työmenestykseen:

1. Ole avoin ja utelias. Testaa erilaisia asioita kunnes löydät niistä oikean. Elämässä kannattaa ottaa riskejä, koska vain niin voi oppia itsestään jotain uutta.

2. Uskalla ajatella isosti. Kaikki on mahdollista, joten tartu tilaisuuksiin.

3. Löydä itsellesi mentori, joka auttaa ja antaa arvokkaita neuvoja. Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin ja yhdessä saa paljon enemmän aikaan.

4. Seuraa ja pidä kiinni omista intresseistä. Älä anna muiden mielipiteiden vaikuttaa päätöksiisi.

5. Rakenna oma henkilökohtainen verkosto ja pidä itsestäsi meteliä. On hyvä oppia kehumaan ja markkinoimaan itseään, jotta voi toteuttaa niitä asioita, missä kokee olevansa hyvä. Tämän pykälän noudattaminen on itselleni tosi vaikeaa. Ei ole helppoa markkinoida itseään.

 

xx Didem

9 Responses

   1. Onko kyseessä naisten malli? Ja muistatko mitä maksoit paidasta? Ellokselta nämä on ainakin loppu 🙁

 1. Musta on kyllä vähän hassua kun selität aina niin paljon kaikkea työn tekemisestä niin tärkeänä kun se työ on sulla kuitenkin ihan vaan tämä blogi.

  1. Blogi on minulle, niin kuin monille muille bloggaajille kokopäiväinen työ. Hassua, että kerta toisensa jälkeen joudun selittelemään tämän tosiasian. 

 2. Erilainen kirjoitus, hienoa.
  Mutta,,,,,,,vain hyvin harva pystyy heittäytymään unelmaansa koska puoliso elättää. On aika eri juttu lähteä tekemään sitä omaa juttuaan, kun ei ole vierellä henkilöä, joka maksaa asumisen, ruuan, lapsen päiväkotimaksut, vaatteet, kengät, kahvilat, matkat, vakuutukset, liikkumisen, jne jne….. olet kuitenkin ihan tavallisesta perheestä kai? Pikku realismi näihin juttuihin olisi ihan jees. Blogisi on kiva ja erilainen, etenkin kun olet oma aito itsesi. Ehkä kannattaa kuitenkin muistaa myös minkälaisen kuvan ja roolimallin annat lukijoille?

  1. Kuka tahansa pystyy tarttumaan unelmaansa lähtökohdista huolimatta! Teen töitä ihan yhtä lailla kuin muut bloggaajat, jotka elättävät itsensä tällä työllä. Mikä tässä eroaa muihin on se, että minun kohdalla nostetaan aina esille tuo “rikas puoliso” -kortti, jolloin sanomisillani ei ole niin paljon painoarvoa. Toki varallisuus tuo turvaa, mutta työmoraalini on kuitenkin aina ollut olemassa ja haluan myös ansaita omaa rahaa.

   1. Jaksan kyl kanssa ihmetellä, että miten aina tuo puoliso vedetään aina mukaan. Toki raha tuo turvaa, mutta kyllä se paljon myös on uskalluksesta kiinni. Joskus unelmien takia pitää uskaltaa ottaa se hyppy tuntemattomaan ja ottaa vastaan mikä tulee. Aina ei onnistuta, mutta ainakin on yritetty. Pitää uskaltaa myös nimenomaan pettyä ja epäonnistua, mutta onhan se ymmärrettävää että kaikki eivät halua tai siihen pysty. Ymmärrän toki senkin että ihmisillä kun on lapsia, vakuutuksia, vuokria yms niin niitä sitten mietitään. Mutta toisaalta itse olemme elämämme rakentaneet sellaiseksi kuin se on, ja jos ei sitä uskalla/voi horjuttaa niin se on jokaisen oma vika. Tästä pääästään vielä aiheeseen “sinun tulee ansaita paikkasi töitä tehden ja veroja maksaen”. Se nyt on taas ihan oma laaja aiheensa josta varmasti jokaisella on jotain sanottavaa niin ei nyt mennä siihen. Mut maailma muuttuu, ihmiset muuttuu niin tapa elää ja esimerkiksi juuri tehdä työtä muuttuu siinä mukana! Että Go on Didem! Olet omalla tavallasi tien raivaajia, mitä tulee tapaan tehdä töitä ! 🙂 

    Kaikkea hyvää kaikille! Ja muistakaa että joskus on hyvä myös uskaltaa suuresti!

 3. Ei liity mitenkään mut luen sun vanhaa blogia ja tulee fiilis et noin pitää ihmisen elää..oon parista postauksesta niin täynnä energiaa haluun nähdä bydidem- renesanssin

Leave a Reply

Your email address will not be published.