KIVOJA JUTTUJA BODRUMISSA

 

 

  • Kaikenlaiset käsityöt ovat mieleeni. Kuvissa näkyvät sandaalit ovat tuttuni tekemät custom-made “niittisandaalit” viime kesältä. Tehtiin suunnittelutyö yhdessä. Teetätin myös samantyyppisen nahkalaukun täällä. Nahkatuotteet ovat täällä laadukkaita ja halvempia myös.
  • Keramiikka. Ostan kotiin käsitehtyjä keramiikka kulhoja. Ainakin yksi iso salaatti/hedelmä kulho lähtee mukaan. Ongelmana on näiden tavaroiden vieminen Suomeen. Muuten täältä lähtisi vaikka mitä mukaan. Löysin eilen mieluisan kulhon kauniilla kuvioilla. Haen sen tänään varmaan.
  • Bodrumin kauniit kujat, maisemat, luonto ja nähtävyydet. Täällä on monia antiikin muistomerkkejä ja raunioita roomalaisten ja ottomaanien ajoilta. Olen kiertänyt kaikki nähtävyydet monta kertaa läpi, mutta voi olla, että teen kuvausretken Mausoluksen hautaan, joka on yksi maailman seitsemästä ihmeestä!
  • Kalaravintolat, munakoisoruoat, juustot, oliivit, melonit, hedelmä ja vihannesbasaari, joka pidetään kerran viikossa. Rakastan myös paahdettuja maisseja. Tuon täältä Suomeen aina mausteita ja noita maisseja (jotka on täällä tosi tuoreita)
  • Opettelen tekemään turkkilaisia ruokia isoäidin salaisilla resepteillä.
  • Ilmasto. Kuuma on, mutta tuulee sopivasti. Bodrum on minulle paratiisi, jossa tunnen olevani kuin kotonani.

Mummini sisko perheineen on tänään meillä. Ne on luultavasti kokkaillut kotona koko päivän. Täällä on tapana aloittaa ruoanlaitto hyvissä ajoin. Isoäitini voi istuu monta tuntia ruoanlaiton parissa ja samalla juoruta jonkun ystävänsä kanssa. Välillä pelataan korttia ja juodaan turkkilaista kahvia, sit taas jatketaan kokkailua.

Joku kyseli miten suojaan ihoni täällä, niin ajattelin tehdä erillisen postauksen aiheesta ja tuotteista, jotka ovat mukanani. Ihonhoidon lisäksi hiukseni saavat myös erityishoitoa täällä vahvan auringon, klooriveden ja suolaveden takia.

xx Didem

8 Responses

  1. Turkissahan on kyllä ollut viime vuosina aika epävakaata, mitenköhän sukulaisesi ovat asiat kokeneet. Bodrum on kai kuitenkin sellaista aluetta ettei siellä tarvitse olla erityisen varovainen, maan poikkeustila on myöskin päättymässä ylihuomenna.

  2. Sulla pitäisi olla oma kenkä/vaate/asustemerkki by Didem. Vähän niinkuin Anine Bing. Voisit teettää kaikki Turkissa. ? Sitä myytäisiin netissä all ovet the world. ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.