KORVAAMATON

 

Ysi luokalta kahvia juoneena tunnustan olevani intohimoinen kahvin kuluttaja. Kutsuisin jopa kahviaddiktiksi. Tämä tuli huomattua kun kahvi jäi kokonaan yhtenä päivänä välistä ja olo oli suoraan sanottuna kamala. Pääkipu, väsymys sekä huonotuulisuus valtasi koko olotilan. Niin karsea olo! Hämmennyin jopa vähäsen. Edes edellisen illan sauna eikä pitkät yöunet auttaneet asiaan. Tykkään itse vahvasta kahvista ja juonkin aamukahvin aina mustana. Yksi kuppi ei riitä aamuisin, jotta päivä lähtee käyntiin. Ilman kahvia päivä ei suju ja sen puutoksen myös muut huomaavat. Tiedän, että juon kahvia ehkä liikaa, mutta tykkään kahvin mausta niin paljon, että olisi vaikea kuvitella elämää ilman jokapäiväisiä kahvielämyksiäni. Yleensä en juo suodatinkahvia, sillä se on monesti liian litkua. Reissun päällä tilaan joko erikoiskahvin, americanon tai espresson.  Cafe Carusellista kuitenkin löytyy super hyvä (tumma paahto) suodatinkahvi.

Kyllähän suomalaiset ovat kovia kahvinjuojia. Suomalaiset juovat eniten kahvia maailmassa, mutta minkälaisia kahvin kuluttajia suomalaiset ovat? Vaatimattomia, jotka tankkaavat kahvia saadakseen lisää polttoainetta vai kunnon hifistelijöitä? Uskon, että monessa taloudessa suodatinkahvit alkavat olla mennyttä aikaa ja helpot erikoiskahvilaitteet ovat tulleet jäädäkseen. Vaatimattomaksi kahvinjuojaksi en itseäni enää kutsuisi. Kitkerän makuinen kauan seissyt huoltoaseman kahvi ei nappaa. Kahvielämykset kahviloissa, kotona aamuisin, automatkoilla, palavereissa tai luonnon helmassa. Tärkeitä arjen kokemuksia.

Vaihdoin pari kuukautta sitten Nespresson kotikoneesta kuvassa näkyvään Nespresson proffessional Premium Coffee kahvilaitteeseen. Paras päätös hetkeen. Kone on näppärä ja siro. Jos sulla on yritys tai y-tunnus ja haluat parempaa kahvia, niin suosittelen ehdottomasti tätä konetta. Hintakin kohdillaan.

Kuinka moni muu kahviaddikti tunnustaa jo nukkumaan mennessä ajattelevansa aamun ensimmäistä kahvikupillista?

Tilasin just lounasta. Yksi espresson lounaan jälkeen ja sitten ulos nauttimaan tästäkin aurinkoisesta päivästä!

 

xx Didem

One Response

  1. ’Kuinka moni muu kahviaddikti tunnustaa jo nukkumaan mennessä ajattelevansa aamun ensimmäistä kahvikupillista’
    Hahaa,, taannoin postasin instaan tämän saman lauseen, nukkumaanleno on ihanaa, mutta ah, mikä ilo ja nautinto se päivän eka cappuccino! ??

Leave a Reply

Your email address will not be published.