KUINKA RIIPPUVAINEN
OLET?

 

Kuinka monella geelikynnet lohkoilee ja ripsienpidennysten kolot sen kuin kasvaa? Kampaajallekkin pitäisi päästä, karmivan juurikasvun takia. Kuulostaako tutulta? Kasvohoidoissa, hieronnoissa ja muissa palveluissa juokseminen on koronan takia jäänyt toissijaiseksi.

Ajattelumallini on yleisesti se, että mitä vähemmän riippuvainen on asioista, sen parempi. Kynsihuolto taitaa olla ainoa palvelu, jossa olen tottunut käymään säännöllisesti. Hyvä puoli tässä tauossa on se, että kynnet on saanut huilia ja vahvistua rauhassa. Tämä korona-aika on kuitenkin pistänyt miettimään mitkä asiat kauneudenhoidossa ja ylipäätään palveluissa ovat itselle välttämättömiä ja mitkä sellaisia, joista voisi luopua. Tarvitseeko sata putiloa ja purnukkaa vai pärjääkö kenties vähemmällä? Kyllä sitä vähemmälläkin pärjää. Mutta kysymys on, että haluaako? Mistä asioista pitää kynsin ja hampain kiinni? Hetkellisesti omista tottumuksista luopuminen ja down shiftaaminen on tehnyt varmasti monelle tosi hyvää. Näin ainakin uskon. Erityisesti heille, jotka ovat riippuvaisia hektisestä elämästään. Nyt kun elämä on hidastunut ja oravanpyörä pysähtynyt niin jokaisen olisi hyvä miettiä millaisia muutoksia se on saanut aikaan ja miten ne saisi säilytettyä tulevaisuudessakin?

En ole muutenkaan sen tyyppinen ihminen, joka haluaa olla riippuvainen erilaisista kauneudenhoitopalveluista. Itselleni sopii sellainen epäsäännöllisyys näiden osalta. Kävin eilen pitkästä aikaa kasvohoidossa ja tarkoitus olisi aloittaa 10 kerran hoitojakso, jotta ihon kunto saadaan tasapainoon, kuivuus pois sekä arpeutuminen rauhoittumaan. Tavoitteena on löytää sopiva ihonhoitosarja ja pysyä siinä. Olen testaillut liikaa erilaisia tuotteita taas ihollani ja sen huomaa. Myös lievä pigmenttihäiriö on vaivannut talvesta asti ja sitä olisi tarkoitus hoitaa. Kerron tästä myöhemmin lisää.

Kemiallisten riippuvuuksien ohella puhutaan vähemmän juuri toiminnallisista riippuvuuksista niin kuin esimerkiksi himoshoppailusta. Kun kaupat ovat sulkeneet ovensa, ei tule tehtyä niin paljon heräteostoksia, vai mitä? Vai oletko juurikin se päinvastainen tapaus, joka ei ole muuta tehnytkään kuin roikkunut netissä ja tilannut kaikkea mahdollista, koska on ollut liikaa aikaa ja haluaa tavoitella hetken hyviä fiiliksiä? Oletteko kiinnittäneet enemmän huomiota kulutustottumuksiinne karanteenin aikana? Kuinka riippuvaisia olette palveluista tai materiasta?

 

 

xx Didem

Leave a Reply

Your email address will not be published.