KUULAS PÄIVÄMEIKKI

Kuvat Heikki Salonen

 

Ensimmäiseksi pitää sanoa, kuinka hyvältä tuntui herätä tänä aamuna teidän tsemppaaviin kommentteihin tuohon edelliseen postaukseeni. Koskettavaa kuinka välitätte ja tsemppaatte. Tänne pitää varmaan alkaa vuodattaa kaikenlaisia ajatuksia ja vaikeampiakin asioita, kun tukea löytyy. Tällaisten kommenttien jälkeen aina ajattelen, että siellä ruudun toisella puolella on oikeasti joku ihminen, joka ei edes välttämättä tunne minua, mutta silti välittää ja haluaa kirjoittaa minulle. Olette tosiaan lojaaleja ja uniikkeja joka ikinen teistä <3

Kerroin aikaisemmin, että olen tekemässä postausta sekä arki- että juhlameikistä. Tähän postaukseen olen kerännyt vinkkejä päivämeikistä, jonka minulle loihti Macin meikkitaiteilija Stockmannin pisteellä. Juhlameikistä tulossa postausta myöhemmin.

Pidän erityisesti sellaisesta päivämeikistä, jossa piirteitäni korostetaan eikä kasvoja peitetä liikaa. Iho saa mielellään kuultaa meikin läpi, jotta kokonaisuus näyttää mahdollisimman luonnolliselta ja raikkaalta. Kokeiltiin uusimpia meikkitrendejä ja tämän sesongin värimaailmaa. Halusin sellaisen meikin, jossa kulmia korostetaan, iho on freesi ja silmät korostuvat. Annoin meikkaajalle omat ehdotukseni, joista hän sai heti kiinni. Meikistä tuli mielestäni sellainen, jonka värimaailma korosti kivasti oliivinsävyistä ihoani. Olen totutellut pikku hiljaa käyttämään meikkiä enemmän kokeilujen kautta ja saanut rohkeutta kokeilla uusia juttuja. Ja vaikka arjessa en vielä paljon meikkiä käytäkään, niin näillä simppeleillä ohjeilla saa nopeasti lisää eloa kasvoille.

Minulle meikkihömpötykset on ihan uutta, joten kuuntelin tosi tarkasti mikä on mikäkin ja kyselin paljon. Nauraisitte, jos tietäisitte kuinka paljon kyselin ja kuinka pihalla oikeasti olen kaikista meikkiin liittyvistä jutuista. Kosteusvoiteen jälkeen minulle levitettiin valoa heijastavaa voidetta/primeria, joka toi ihanaa kuultoa iholle. Tämän jälkeen tasoitettiin ihon väriä valokynällä, joka toi samalla lisää valoa kasvojen korkeimpiin kohtiin. Silmiin ja poskiin käytettiin meikkipalettia, jossa oli persikkaisia sävyjä. Tällä hetkellä on olemassa paljon sellaisia paletteja, jotka sisältävät meikkejä eri tarkoituksiin. Samaa sävyä voi myös käyttää eri kohtiin kasvoilla. Minulle laitettiin persikkaisen sävyistä poskipunaa sekä poskipäihin että luomille ja samaa sävymaailmaa käytettiin myös huulilla kiillon muodossa. Koska omistan tummat ja tuuheat kulmat, harjattiin ne vain aavistuksen verran geelillä ylöspäin, jolloin ne myös pysyvät ojennuksessa. Poskiluun alle laitettiin hiukan aurinkopuuteria ja poskipäille highlighteria sekä silmiin lisättiin yksi kerros tuuheuttavaa ripsiväriä.

Innostuin tästä ideasta, että yhtä palettia voi käyttää moneen eri tarkoitukseen. Kotona, kun teen tämän saman meikin, en käytä meikkivoidetta ja highlighteria. Koen edelleen, että ihoni pärjää hyvin ilman näitä. Ihastuin tosi paljon persikkaisiin sävyihin ja varsinkin vähän päivettyneellä iholla ne näyttää jopa vieläkin paremmilta. Persikansävyinen luomiväri sopii hyvin omieni silmieni väriin. Vihreät silmät tulevat kauniisti esille.

Mitä mieltä olette lopputuloksesta?

Lopuksi vielä. Minun päivittäinen meikkirutiini: Taivutan ripset, harjaan ja muotoilen kulmani geelillä vähän ylöspäin ja laitan huulille huulivoidetta sekä kiiltoa. Välillä peitän tummat silmänalukset valokynällä.

 

 

xx Didem

Leave a Reply

Your email address will not be published.