KUVAUSPÄIVÄN KULKUA

En ole kirjoittanut blogiini aikaisemmin mitä kuvauksissa tapahtuu. Olen ajatellut, että ne on ihan itsestäänselviä asioita, mutta mietin, että ehkä teitä saattaa kiinnostaa, joten kerron nyt toissapäivän kuvauksista ja mitä kaikkea niiden takana tapahtuu. Olin nimittäin mallina eräissä farkkukuvauksissa, jotka toteutettiin Hernesaarenrannan ympäristössä. Kuvauspaikkoja oli yhteensä neljä samalla alueella. Toisena mallina toimi ihana Shadi Razavi. Olin käynyt ennen kuvauksia sovittamassa vaatteita, joten tiesin jo etukäteen mitä minulle tulisi päälle. Aina ei ole näin, sillä joskus vaatteet näkee vasta paikan päällä. Se oli kuitenkin kiva asia, että sain näyttää itseltäni ja tuoda esimerkiksi asusteilla omaa tyyliäni esille. En toiminut kuvauksissa pelkästään mallina, vaan oma brändini oli myös edustettuna. Vaatteet olivat klassiset, kun kyseessä oli tosiaan farkkumalliston kuvat. Itse kuvaukset kestivät kokonaisen työpäivän verran, mutta sitä ennen on ollut paljon erilaisia neuvotteluita ja briiffijuttuja kuvauksiin liittyen. Viestittely aloitettiin jo alkukesästä ja sinä aikana on käyty läpi kuvausten kulku, sopimus, hinta ja erilaisia käytännönjärjestelyitä. Kuvauksiin saattaa myös liittyä sometusta, joten siitäkin pitää etukäteen sopia. Oma hinnasto kannattaa olla olemassa ja siitä neuvotellaan ennen sopimuksen tekemistä.
Odotin kuvauspäivää ja olin innoissani meikkituoliin istumisesta ja rentoutumisesta. Minulle tällaiset hetket ovat hemmottelua, ja nautin siitä, kun minulle laitetaan hiukset ja saan olla meikattavana. Meikkaaja oli todella sympaattinen ja pitkän linjan ammattilainen, jolla on paljon kokemusta erilaisista muotikuvauksista ja näytöksistä. Oli just ollut tekemässä Chanelin näytökseen meikit. Meikki oli minulle ominainen eli todella kuulas ja luonnollinen. Hiuksiin laitettiin vain hiukan suolasuihketta ja lakkaa, ja ne olivat ihanan ilmavat ja rennot. Koko kuvaustiimi oli tullut paikalle Tanskasta ja aloitimme aamiaisella keskustassa hotellihuoneessa, johon oli tuotu myös kaikki vaatteet ja asusteet. Minulla menee monesti ruokahalu ennen tällaisia kuvauksia, jonka takia nautin vain kupin kahvia. Nälkä saattaa lähteä, kun keskittyy täysillä johonkin eikä toisaalta halua liian täyttä oloa ennen kuvauksia. Kävimme kuitenkin syömässä kuvausten jälkeen ja niiden aikana catering oli todella hyvin hoidettu.
Kuvasin paikan pältä someen behind the scenes -matskua omasta tahdosta seuraajia varten. Välillä on niin, ettei kuvauksista saa puhua etukäteen tai kuvata sieltä mitään. Työryhmä oli todella kannustava ja meillä oli hyvä energia ja innostava tiimi. Hyvä ilmapiiri on erittäin tärkeä tällaisessa työssä, sillä se näkyy myös lopputuloksessa. Kuvista tulee paremmat, kun voi olla rennosti oma itsensä. Tykkään todella paljon olla kameran edessä ja koen sen tulevan itselleni luontevasti. Olin aika väsynyt kyseisen päivän jälkeen, sillä annan aina 110% itsestäni tällaisissa tilanteissa. Heitin osan kuvautiimistä takaisin hotelliin, jossa he yöpyivät. Tulimme niin hyvin juttuun meikkaajan kanssa, että heitin hänet vielä erikseen Della Margaan shoppailemaan. Annoin hänelle shoppausvinkkejä, josta hän oli innoissaan. Tässä työssä onkin juuri ihanaa se miten pääsee tutustumaan uusiin ja mielenkiintoisiin ihmisiin. Hyödynsin vielä meikkiä ja hiuksia asukuvissa, jotka otettiin Martinan kanssa iltapäivällä. Meikit pitää muistaa pestä hyvin kuvausten jälkeen, sillä itselläni ainakin kuvausmeikki rasittaa kasvojani jonkun verran, kun olen tottunut olemaan niin paljon meikittä. Ihon pitää antaa levätä, ja hemmotella sitä esimerkiksi rauhoittavalla kasvonaamiolla päivän päätteeksi.
Toivottavasti tästä postauksesta tuli jotain uutta ja mielenkiintoista tietoa 🙂
xx Didem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *