LAPPONIA JEWELRY X KARIM RASHID

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: LAPPONIA

KUVAT ANGELINA ILMAST
SIELU -KORUSARJA 
SIELU – KORVAKORUT
SIELU – RANNEKORU
SIELU -KAULAKORU

Pääsin alkuvuodesta tutustumaan Lapponian tehtaalle korujen tuotantoon, joka oli itselleni täysin uudenlainen kokemus. Oli erittäin mielenkiintoista sekä hämmästyttävää nähdä, kuinka korut valmistetaan alusta loppuun asti kulkien jopa 16 osaavan ammattilaisen käsien kautta. Lapponia ei ollut itselleni ennestään kovin tuttu. Ensituntuma Lapponiaan tuli viime syksynä The Kuu -korvakorujen kautta, jotka sain. Kiinnostuin jo silloin brändistä kovasti, joten tämän yhteistyön tarjoutuessa innostuin välittömästi. Mielestäni olisi myös todella mielenkiintoista päästä tulevaisuudessa tutustumaan vieläkin laajemmin korujen valmistusprosessiin suunnittelusta lähtien. 

Kuvissa näkyvät korut ovat Lapponian Sielu -mallistoa, jonka takana on vieraileva suunnittelija Karim Rashid. Karim Rashid on yksi sukupolvensa tunnetuimmista ja tuotteliaimmista suunnittelijoista ja palkittu työstään useaan otteeseen. Sielu-korujen kaarevat muodot ovat saaneet inspiraationsa korun kantajan vartalosta ja ne ilmentävät ihmisen mielikuvituksen pysähtymätöntä virtaa. Koruissa on käytetty kierrätyshopeaa.

Itse käytän koruja jopa enemmän arkena kuin juhlissa ja olenkin sitä mieltä, että juuri kantaja tekee korusta ainutlaatuisen. Siksi koruja tulisikin kantaa aina kuten vaatteita ja itseään – ylpeydellä. Aina ei myöskään tarvitse käyttää koko korusarjaa samaan aikaan. Etenkin näyttävät korut on helpompi yhdistellä arkeen sopivaksi yksitellen. Sielu -malliston korut luovat näyttävyydellään itsevarmuutta sekä vahvaa naisellisuuden tunnetta.

Näyttävät korut tuovat asukokonaisuuteen särmää, vaikka vaatteet olisivat muuten klassisen yksinkertaisia. Pidän eniten sellaisista koruista, jotka toimivat kaikissa tilanteissa. Nämä korut on helppo pitää osana asua, vaikka vaihtaisikin töistä vapaalle. Ne käyvät hyvin myös bisnespukeutumisessa ja palavereissa. Korujen erottuva muotoilu pääsi hyvin esiin nahkatakin kanssa, joka toi asuun heti hieman rock-asennetta. Myös korua kääntämällä, saa ihan eri stailin. Esimerkiksi selästä avointa klassista pikkumustaa tai iltaleninkiä voisi koristaa tällainen koru, joka tuo kokonaisuuteen jotain erottuvaa.

Lapponia Jewelry on 1960-luvulla perustettu suomalainen koruvalmistaja, joka tunnetaan uniikista muotoilusta. Lapponian korut valmistetaan jokaista yksityiskohtaa myöten käsin Helsingissä, pääasiallisesti kierrätetystä kullasta sekä hopeasta. Vastuullisuus ja ympäristön kunnioitus on Lapponian ydin. 

Lapponia haluaa koruillaan korostaa ainutlaatuisia naisia. Yksi Lapponian historian muistetuimpia hetkiä on vuonna 1977, kun Planetaariset laaksot -kaulakoru sekä Darinan koru -rannekoru nähtiin Tähtien sota -elokuvassa prinsessa Leian yllä. Kaulakorusta tulikin nopeasti Lapponian ikonisin koru. 

Sielu -malliston tuotetiedot löytyy linkkeineen kuvien alta ja tästä pääsette vielä Lapponian sivuille tutustumaan lisää suomalaiseen brändiin. Suosittelen kurkkaamaan. 🙂

xx Didem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *